31-03-2013, 07:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Swinger7714
שלום,
|
שלום לך!
ציטוט:
מישהו שמשרת איתי ביחידה אמר לי שהיום בתחום ההנדסה, למעסיקים כבר לא כל כך חשוב אם יש לך תואר של מכללה או תואר של אוניברסיטה, בניגוד לשנים עברו. כמובן שזה אינטרס שלו להאמין בדבר כזה, כי הוא מתכנן מייד אחרי השחרור ללמוד הנדסה במכללה, אז הוא לא בדיוק אובייקטיבי.
|
נדייק: בהינתן ניסיון למעסיק לא אכפת אם יש לך תואר של מכללה או אוניברסיטה, ואפילו לא אכפת להם אם יש לך תואר. גם זה לא לגמרי מדויק, אבל בלי שתי המילים בהתחלה זה בכלל לא נכון. בהינתן שני בוגרי אוניברסיטה (או מכללה) טריים, ללא שום ניסיון התואר הוא הדבר היחיד שמבחין ביניהם, ולכן הוא מאוד משמעותי. ניסיון כמנהל משמרת ב-012 או ברמן לא נחשב.
מלכוד 22 ברוב המקרים הוא שכדי לקבל ניסיון צריכים לקבל אותך לעבודה בפעם הראשונה, שבה אין לך ניסיון, ואז התואר קובע.
אם יש לך ניסיון ממקום אחר כלשהו, המוסד לתואר פחות משנה (אבל זה לא שאדישים לזה, 90 בהנדסת חשמל מהטכניון זה עדיין יותר מרשים מ-90 מכל מכללה שהיא, בלי קשר לשאלה עד כמה זה קשור לעבודה שלך...), ואז זו באמת דילמה.
ציטוט:
השאלה שלי היא האם באמת תואר אונברסיטאי שווה את כל המאמץ המטורף הזה, רק כדי שתוכל להגיד שיש לך תואר מאוניברסיטה? האם באמת יהיו מעסיקים שלא יהיו מוכנים לקבל אותי לעבודה רק כי סיימתי תואר במכללה, אפילו אם אני יהיה ממש טוב ואפגין ידע רב בתחומי?
|
להפגין ידע, כולל "ידע רב תחומי", זה נחמד, אבל כאמור - הגורם הראשון במעלה הוא הניסיון.
אני בטוח שיהיו מעסיקים שלא יסכימו להעסיק בוגר מכללה רק בגלל זה, אבל זה לא מעניין. השאלה היא האם לא יהיה אפילו מעסיק אחד שיסכים להעסיק בוגר מכללה? כנראה שלא. מצד שני, ישנה השאלה של התנאים...
|