מרד בגולני: 15 חיילים נטשו מוצב בחרמון. נשפטו למחבוש
אחיקם משה דוד, 13:28, 03/01/13
כ-15 חיילים מחטיבת גולני שנטשו מוצב בחרמון נשפטו ל10-20 ימי מחבוש. החיילים עזבו את המוצב הרגיש עקב טענות על התנהלות מפקדיהם. לדברי גורם צבאי הם הוחזרו לאחר זמן קצר ובעקבות האירוע התבצע תחקיר של מפקדי המוצב ומח"ט גולני אלמ יניב עשור.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מרד בגולני: 15 חיילים נטשו מוצב בחרמון. נשפטו למחבוש"
מהכתבה ב YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,73...51,00.html ניתן להבין שהמפקדים שלהם סירבו לעלות "צעירים" למוצב כדאי שיוכלו לבצע את העבודות השחורות (כלומר מנעו מהם את המשרתים שלהם).
אם זה נכון , כל מוסד הותיקות צעירות הזה ממשיך להתדרדר לכיוונים מאוד לא טובים.
יש הבדל בין להוריד מטלות כשיש צעירים בסביבה , אבל לדרוש להביא צעירים רק בשביל המטלות ?
באמת שאני לא מבין מדוע אני בהיותי איש קבע (בעבר) יכולתי לנקות את השרותים שהשתמשתי בהם כאשר נשלחתי למשימות אבטחה ואפילו לא חשבתי לרגע שזה לא בסדר או שצריך להביא משהוא צעיר מהיחדה לעשות את זה במקומי.
העניין ידוע זה מכבר.
בדרך כלל נעשה כדי להעלות את המורל לאנשים שכבר עשו דבר או שניים בשירות,
ובמקביל להראות לצעירים ש"הנה משתלם להגיע לותיקות" כי תקבלו "שידרוג" בתנאי השירות.
זה מתחיל כשכל מ"כ או מ"מ בהכשרת הלוחם מעיר לצעירים הערות על אי-זכויותיהם לעומת הותיקים,
וזה ממשיך כשיש חלוקת מטלות (מעמדות) ספציפית שמקנה לותיקים את הכוח הזה, לטוב ולרע.
נערך לאחרונה ע"י מודרן-סקיור בתאריך 03-01-2013 בשעה 13:56.
למרות שיש לי השגות גם לדברים האלה נניח שאותם עוד אפשר להבין.
במקרה הזה לפי מה שמתואר , זה לא שהיו צעירים לקחת את המשימות השחורות במוצב והמפקד דרש שכולם יעשו את העובדות האלו אלה לא היו צעירים במוצב.
בכל מקרה ירידה ממוצב מבצעי לא מקובלת בשום מצב (ושלא יבלבלו לי את הראש שנשארו מספיק חיילים במוצב , אם נשארו מספיק לא היה צריך את ה 17 מראש).
מצד שני , מכוון שכרגע אנחנו נסמכים רק על התקשורת יתכן שחסר לנו הרבה נתונים שישפכו אור אחר על הארוע.
לא נשמע הגיוני כ"כ בהתחשב בכך שכבר אין מחלקות מעורבות.
בנוסף ולא להוריד מחומרת העניין, חלק מהפרטים נשמעים קצת מנופחים. ה"נטשו" נראה לי התבטא בזה שהם יצאו וישבו מחוץ לש.ג ה"זמן הקצר" סביר שנמדד בדקות. אולי שעה וקצת.