14-10-2012, 00:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ronkaa שמתחילה ב "מה גורם לבנות לחשוף את עצמן לאנשים זרים באינטרנט?"
במקרה שלה, אני פשוט חושבת שזה נבע מסקרנות. היא הייתה בכיתה ז' כשהיא הייתה נכנסת לצ'אטים ההם ו"חשפה" את עצמה.
זה הגיל בו כל העסק של "סקס" נשמע מאוד מעניין, ומשעשע וילדים בגיל הזה תמיד מנסים לחקור אותו לעומק.
היא רושמת שלקח לה שנה עד שהיא הסכימה וחשפה את עצמה, זה כבר צירוף של שכנוע מצד הבחור+ מצב רוח מסויים+ ואולי אף אלכוהול.
בשאר המקרים, כשמדובר בד"כ באנשים מבוגרים יותר אני חושבת שהשאלה היא לא מה גורם לאנשים לעשות דברים כאלה, אלא מה מונע מרובנו לעשות דברים כאלה.
זה כמו שתשאל "מה גורם לאנשים ללכת ולהזדיין עם זרים גמורים שהם רק פגשו בבר." יש אנשים שזה האופי שלהם, שהם חסרי עכבות. ה עושים את זה באינטרנט כי הם רגילים לעשות את זה בכל מקום אחר.
הבעיה היא שאי אפשר לצפות מילדה בכיתה ז' להיות מודעת להשלכות שיכולות להיות לאינטרנט ולקחת אחריות על מעשיה כמו שאפשר לצפות לכך מאדם בוגר.
בכל אופן גם אני שמעתי על המקרה הזה היום וזה די ניער אותי.
בד"כ כשאני שומעת על טרגדיות כאלה ואחרות זה לא ממש מחלחל בי או משפיע עלי.
אני חושבת שהמקרה הזה שונה מבחינת איך שאני מרגישה כלפיו בכך שמעט מאוד נעשה (ויש שיגידו שמעט מאוד ניתן לעשות) בכל הנוגע לבריונות ברשת. כמו פשע שחוזר על עצמו יום יום באינטרנט והעבריינים בורחים ללא עונש.
ומה שעוד יותר לא נתפס בעיני זה שמשיטוט קצר בקבוצות פייסבוק שמוקדשות לה וצפייה בכל מיני טוקבקים לכתבות, אפשר למצוא אנשים שעדין רושמים:
"היא הביאה את זה על עצמה", "מגיעה לה כי היא שכבה עם הרבה גברים.", "היא אגואיסטית שהיא התאבדה." וכו' וכו'.
יש את האלה שאומרים שחבל שטרגדיות צריכות לקרות כדי שאנשים ילמדו, אבל בנינו, אנשים לא לומדים גם אז.