13-09-2012, 12:27
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
אז אם בעל עסק פרטי מחליט שלא בא לו להעסיק אתיופי למשל, זה גם בסדר?
|
אם הוא נמנע מלהעסיק אותו רק בגלל שהוא אתיופי- אז לא, כי יש חוק נגד מניעת העסקת אנשים על רקע דת, גזע ומין.
לעומת זאת- אם בעל עסק לא מעוניין להעסיק אתיופי לא בגלל שהוא אתיופי, אלא בגלל שבדרישות עבודה ברמן צריך להיות בוגר קורס ברמנים והבחור האתיופי לא עשה קורס כזה, זה תקין לחלוטין. זה לא בסדר שהחוק יכריח את בעל העסק לקבל את האתיופי לעבודה, על אף שהוא לא עומד בדרישות, רק בגלל שהוא אתיופי.
ציטוט:
אני מספיק מבוגר כדי לזכור איך היה פה לפני החוק הזה, כמות המקומות שבהם לא עישנו היה קטן מאד עד לא קיים.
|
קרי- בעלי עסקים החליטו שעדיף להם לאפשר לאנשים לעשן במקום שלהם.
מעבר לכך, גם אני מספיק מבוגר כדי לזכור ומי שרצה למצוא פשרה בין השניים יכל לעשות זאת בקלות ועם מעט יצירתיות (לא כולם כמובן, מי שהיה לו מבנה מתאים) פטיו, חצר, מרפסת למעשנים וכו'.
ציטוט:
אנשים פשוט סבלו וקיבלו סרטן יד שניה בשקט כי לא הייתה להם ברירה.
|
אבל הייתה להם ברירה. הם יכלו לא להכנס למסעדה שמותר לעשן בה. זה דווקא האופציה הקלה ביותר לדעתי.
ציטוט:
אני לא מבין למה הזכויות של המעשנים יותר חשובות מהזכויות של הלא מעשנים.
|
הם לא. אנחנו מדברים פה על ליברליזם. על החופש של אדם לעשות מה שהוא רוצה כל עוד הוא לא פוגע במישהו אחר.
אז לעשן במוסדות ממשלתיים, למשל, זה אסור בצדק. אבל אם אני בעל פאב ואני יודע שהקהל שאני מושך הוא כזה שאוהב את הבירה שלו עם סיגריה, למה לפגוע בעסק שלי?
ציטוט:
אני חסיד גדול של הבחירה החופשית עד שהבחירה החופשית שלך פוגעת בבחירה החופשית שלי להמשיך לחיות בלי לקבל מחלות סופניות.
|
אבל היא לא. אף אחד לא מכריח אותך להיכנס לפאב שמעשנים בו. הבחירה החופשית שלך יכולה להוביל אותך לפאב אחר.
ואם חסר מקומות כאלה ואתה חש שיש הרבה אנשים כמוך- אדרבא, תפתח פאב שהוא בהגדרה נטול עישון ותרוויח הון.
|