15-09-2012, 23:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
אבל לא זו המשמעות. כלומר, אתה יכול להגדיר לכל מילה איזו משמעות שאתה רוצה - לדוגמה: לקרוא לאדום כחול, לכחול ירוק, ולירוק חומוס - ולקרוא למי שמשתמש בהגדרות המקובלות "חחחח לא מבין כמוני חחחח", או "הדיוט", אבל זה לא משאיר לך הרבה אנשים לדבר איתם בשפה שבה השמיים ירוקים ולדשא יש צבע חומוס.
תהליך תכליתי הוא תהליך שהתוצאה הסופית שלו היא ספציפית ומביאה למצב סופי פוטנציאלי שנמצא כבר בתוך האובייקט ההתחלתי. לדוגמה, ב'ביולוגיה' האריסטוטלית צמיחה של צמח היא תהליך תכליתי, כי בזרע כבר טמון הפוטנציאל המלא לשיח או לעץ, ותהליך הצמיחה נמשך (pulled, לא lasts) לשם. לאבולוציה 'לא אכפת' מה יקרה בסוף. אם כל הייצורים החיים על פני כדור-הארץ ייכחדו זה 'טוב באותה מידה'. אין תוצאה מועדפת.
זה שאפשר לתת פרשנות נוחה למצב הסופי ממש לא אומר שיש מטרה סופית לתהליך עצמו. אם אני זורק גרעינים באקראי בתוך ריבוע שבתוכו חסום מעגל, אחרי שזרקתי 100,000 גרעינים אני יכול לקבל קירוב לא רע ל-π. זה לא אומר שתהליך נפילת הגרעינים מהאוויר לרצפה הוא תכליתי. לגרעין הנופל אין תכלית לנחות בתוך המעגל הוא מחוץ למעגל כדי שהקירוב שלי יהיה יותר טוב. התהליך איננו "אקראי ותכליתי", אלא אקראי ואקראינ ואקראי בלבד.
|