ניל ארמסטרונג הלך לעולמו - האדם הראשון שהלך על הירח
הלך לעולמו בגיל 82 ניל אלדן ארמסטורנג, האסטרונאוט שהיה לאדם הראשון שצעד על הירח.
המשפט "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind" "צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות" שאמר בצעדיו הראשון על הירח נחקק בזכרון כולנו.
ניל ארמסטרונג טס לחלל בשתי משימות:
במשימת ג'מיני 8 שנערכה בב-20 בספטמבר 1965 ארמסטרונג שימש כטייס הראשי, ומשימתה היתה לחבור לעצם אחר בחלל (Agena Target Vehicle) - המשימה המסובכת ביותר שבוצעה ע"י אסטרונאוט עד כה.
במשימת אפולו 11 שנערכה ב-16 ביולי 1969, ארמסטרונג שימש כמפקד המשימה, משימתה היתה להנחית את האדם הראשון על הירח.
צוות משימת אפולו 11 השאיר באתר הנחיתה את דגל ארה"ב וכן לוח ובו הכתובת:
ציטוט:
Here Men From Planet Earth First Set Foot Upon The Moon. July 1969 A.D. We Came In Peace For All Mankind.
כאן לראשונה הניחו אנשים מכדור הארץ את כף רגלם על הירח. יולי 1969 לספירה. באנו לשלום בשם כל המין האנושי.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "למה אין היגיון?
אתה מתכוון..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
למה אין היגיון?
אתה מתכוון לחוסר בתחילית a לפני man?
לזה בדיוק התכוונתי.
המשפט, כפי שנאמר "That's one small step for ma(e)n; one giant leap for mankind.", רומז לכך שיש עוד משהו באנושות מלמד אנשים, מה שהופך אותו ללא ממש הגיוני.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי one_man שמתחילה ב "אני מניח שהוא התכוון לאנושות..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי one_man
אני מניח שהוא התכוון לאנושות כמשהו הגדול מסך חלקיו, ולפעולה שלו בהליכה על הירח כמשהו שמקדם את האנושות ולא רק את עצמו כאדם.
אמרת פה שני דברים שאינם קשורים אחד לשני - אם הוא דיבר על סך החלקים של האנושות, הרי שאני לא ממש מבין את ההבדל בין men ל-mankind.
אם הוא דיבר על עצמו כאדם (וזה מה שאני מאמין שהוא רצה להגיד), הרי שהוא החסיר a לפני man.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי one_man שמתחילה ב "מאחר שכבר אי אפשר לשאול אותו..."
הוא בוודאות התכוון לומר a man. הוא אמר זאת אינספור פעמים, שכך הוא התכוון לומר, כך חזר על המשפט בראשו, וכך הוא היה בטוח שגם אמר. גם כשראה את הציטוט בדו״ח המשימה הוא טען שצוטט לא נכון.
בתחילה באמת הוא ונאס״א טענו שהתחילית לא נקלטה בגלל רעש סטטי, אך לאחר שנים, כשהשמיעו לו את ההקלטה במהירויות שונות, הודה שכנראה הוא פשוט פישל ושהיא נשמטה לו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "ניל ארמסטרונג הלך לעולמו - האדם הראשון שהלך על הירח"
שאלה- האם אפשר לראות מכדור הארץ באמצעות טלסקופ את הדגל שהושאר על הירח, כמו דברים נוספים שהושארו שם וכמו טביעת הנעלים? יש טלסקופ חזק מספיק לזה? כי אם כן נראה לי שזה די יסתום את הפה לקונספירטורים למניהם.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי שלמה30 שמתחילה ב "שאלה- האם אפשר לראות מכדור..."
מה שאתה כן יכול לעשות, אם יש לך ציוד מספיק טוב, זה לקלוט את הרפלקטורים שהציבו על הירח.
לא סתם טסו לירח בשביל הכיף, כמו שכתבתי באשכול על הקונספירציה, אחת מהמשימות של אפולו11 הייתה להציב עליו רפלקטורים, שמחזירים קרני לייזר שנשלחים מכדוה״א, ובכך עוריכים מדידות מדוייקות על מרחק הירח וכו׳ (כשהאות חוזר הוא ממש חלש).
ה-LRRR (שם הניסוי, קיצור של Laser Ranging RetroReflector) לבדו מהווה כבר במקרה הזה ראייה ניצחת.
והנה כתבה בעברית שמבלבלת הרבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4262581,00.html
המון שגיאות בתרגום לעברית:
למשל הדגל של אפולו 11 הועף בגלל גזי הפליטה (exhaust) ולא "ממכה של צינור הפליטה" (אגזוז) כפי שמופיע בקישור
הקרדיט לא נכון לתמונות (NASA ולא AFP.. למרות מה שהצרפתים היו רוצים לחשוב)
וכו'