|
07-03-2010, 00:13
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
|
|
הבטאון מסתיר את זהותם ופניהם של מג"די נ"מ מה שלא מפריע לבמחנה דווקא לחשוף מג"ד פטריוט
http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../10/03/0501.htm
פטריוט אחרי הגשם
יום שישי, י"ט באדר התש"ע, 5 במרץ 2010, 12:17
הסגל הסדיר (שני משמאל-סא''ל גרשון זלוטינק): לרובם יש בנות בלבד – תופעה המיוחסת בתפישתם לקרינת המכ''מ העוצמתי של הפטריוט. צילום: איתמר מואטי, דובר צה"ל
''בסדיר התכנים יותר דחוסים והמשמעת נוקשה, וכאן זה באווירה פתוחה וחופשית''. צילום: איתמר מואטי, דובר צה"ל
מערכת הפטריוט תציין בחורף הבא 20 שנה בישראל ואיתה גם לוחמי המילואים הוותיקים הממשיכים להתעדכן באיומים, לשמור על כשירות וגם לפגוש חברים ישנים וחדשים. סדאם או אחמדינג'ד – ללוחמי המילואים זה לא באמת משנה – הם מוכנים תמיד
מערכת הפטריוט תציין בחורף הבא עשרים שנה לנחיתתה בישראל, במהלך ימי מלחמת המפרץ הראשונה ב-1991. המערכת מתוצרת ארה״ב פותחה כמערכת הגנה אקטיבית בעלת יכולות מצוינות נגד מטוסים ועם יכולות מסוימות נגד טילים באליסטיים. למרות ביצועיה המוגבלים במהלך המלחמה ההיא, היא סיפקה דחיפה מוראלית למפגן האיפוק הישראלי מול טילי הסקאד ששיגר נשיא עיראק דאז, סדאם חוסיין. למעשה עד נפילתו של סדאם ב-2003 זכתה כל תנועה של סוללת פטריוט ברחבי המדינה להתייחסות תקשורתית לא קטנה בשל יחוסה להתלהטות בגזרה המזרחית, למרות שלרוב היה מדובר באימון תקופתי שגרתי. יחד עם מערכת הפטריוט מציינים גם לוחמי מערך המילואים שלה כמעט שני עשורים בשורותיה - עובדה הניכרת היטב בבלוריות המאפירות/מידלדלות אך גם בניסיון המבצעי הנרחב שהם אוצרים ובהרבה סיפורים ועלילות, מורשת קרב אם תרצו.
הלוחמים של סוללה ו', הממוקמת בגבעות אי שם במרכז הארץ, אימצו לעצמם את המוטו: "מוכנים תמיד", המתנוסס בגאון על רצועות הנשק ועל כל שקפי חומר ההדרכה שהועבר להם. לוחמי המילואים גאים בעובדה שגם אם תעיר אותם באישון לילה (מה שקרה מספר פעמים במרוצת השנים) והם יוזנקו למקם משגר על הר כלשהו או בשטח מרעה שורץ פרות עוינות, הם יעשו את המוטל עליהם ביעילות ובמהירות, המותירה לא אחת את הלוחמים הסדירים הרחק מאחור. פגשנו את הצוות הבוגר בסדרת כשירות שהתקיימה ביום חורפי שטוף שמש בסוללה הסדירה, אליה הם עדיין משתייכים מאז השחרור מהשירות הסדיר.
"אני בוגר קורס הפטריוט הראשון" מספר רוני שניידר, יזם אינטרנט, שכבר 17 שנה מגיע בממוצע פעמיים בשנה לאימון בסוללה על מנת לשמור על כשירות. "אני מרגיש שימי הרענון האלה הכרחיים לשמירה על כשירות מבצעית", הוא מציין, "ועדיין אני מרגיש רלוונטי כאן, כי יש לי יותר ידע וניסיון מהלוחמים הצעירים בסדיר". רוני מוסיף כי "היחס של הקצינים בסדיר שמשרתים בסוללה מצויין, הם מאוד מעריכים את הידע והניסיון שצברנו ומאוד רוצים שנבוא כי יש לנו ערך מעבר לידע הטכני, והם מעריכים את זה מאוד. היחס הזה מעודד אותנו לשוב ולהתגייס בכל פעם". ברקורד העשיר שלו כראש צוות בסוללה, ניתן למנות בין היתר את מלחמת המפרץ השנייה והראשונה, שהייתה הפעם הראשונה (והאחרונה) שסוללת פטריוט ישראלית שיגרה טילים באופן מבצעי, אך רוני לא נותר שאנן: "אנחנו עוד מקווים שייצא לנו לשגר איזה טיל מתישהו".
עופר קלינגמן, ראש צוות ותיק נוסף שהגיע לימי הכשירות בסוללה, מסכים עם רוני: "המילואים חשובים והם תורמים לשמירה על כשירות מבצעית לשעת חירום, ולא פחות חשוב - לשמירה על הקשר בין אנשי המילואים וגם עם חיילי הסוללה בסדיר". יניב זכרוביץ', מוותיקי המחלקה העושה את דרכו בכל פעם מנהריה הרחוקה, מסכים עם עופר שאכן כיף לראות את החברים, אך בניגוד לחבריו, מייחס פחות חשיבות לפן שמירת הכשירות שלמענו נקרא למילואים: "יש דברים שלא שוכחים וגם אם תעיר אותי ב-2 בלילה אוכל לתפעל את מערכת הפטריוט כמו שצריך", הוא אומר בטון משרה ביטחון.
לוחמות העבר והעתיד
את עלוה נוריאל, הצעירה שבחבורת המילואימניקים ומשוחררת טרייה מצה"ל, מעניינים פחות דברי החולין. עלוה השתחררה משירות סדיר בסוללה לפני שבעה חודשים בלבד, וזו הפעם הראשונה שהיא הגיעה לשירות מילואים. עלוה עובדת מאז השחרור ברפא"ל, יצרנית אמצעי הלחימה, והיא הגיעה חדורת מוטיבציה כשלנגד עיניה במטרה אחת ברורה: "המילואים חשובים בשביל לשמור על כשירות מבצעית, ולכן באתי, בכדי שבשעת מלחמה נוכל לתפקד בצורה מלואה", היא אומרת בנחרצות, "ההחלטה הייתה מובנת מאליו, בשעת מלחמה נשב במשמרות בחדר הבקרה, וסומכים עלינו." עלוה מציינת גם היא את הצד החברתי שבמילואים: "בסדיר התכנים יותר דחוסים והמשמעת נוקשה, וכאן זה באווירה פתוחה וחופשה, נחמד לראות את כל האנשים ואני בהחלט נהנית כאן". עלוה היא אחת מכמה לוחמות במיל' שהצטרפו בשנים האחרונות לצוות המילואים הוותיק של סוללה ו'. הצטרפותן של לוחמות לשורות סוללות הנ"מ החלה לפני כ-12 שנה, אבל עבור אנשי המילואים הוותיקים מדובר עדיין בתופעה מעט מוזרה. בעיני עלוה, המילואימניקית הטרייה, הסטטוס החדש שלה נראה לה טבעי לחלוטין. "ברור שאני עושה מילואים, זה המשך טבעי לכך ששירתתי שלוש שנים בסדיר".
בין שורות צוות המילואים ניתן למצוא גם את עמרי שעובד על דוקטורט במדעי המחשב, ניר, סטארטאפיסט מובהק, איתי מנהל השיווק, אמיר, שנשבע שאחרי התואר השני הוא עוזב את באר שבע ועובר צפונה ואלון, איש מחשבים ואב לשתי בנות. החברים הקפידו להזכיר גם את צביקה, עוד חבר ותיק בצוות, שנעדר הפעם וחסרונו מורגש, בעיקר בשל העובדה שתפקידו העיקרי במילואים הוא לקצר את לוחות הזמנים מול קציני הסוללה – בכל זאת, מילואים. חוץ מריבוי אנשי המחשבים ועורכי הדין בשורות הצוות, מציינים הלוחמים עוד קו דמיון בין החברים - תופעת "אבו-אל בנאת": לרובם יש בנות בלבד – תופעה המיוחסת בתפישתם לקרינת המכ"מ העוצמתי של הפטריוט. "מי שנולד לו בן ישר אומרים לו שהוא כנראה לא ראה מספיק מבצעיות בסדיר", מגלה אחד מהם, "לא נורא, גם הן יגדלו להיות לוחמות בפטריוט".
"הפטריוט – ציר מרכזי בהגנת שמי המדינה"
כדי לאמוד בצורה אובייקטיבית את משמעות לוחמי המילואים למערך הנ"מ בכלל ולסוללת ו' בפרט, תפסנו לשיחה את סא"ל גרשון זלוטינק, מפקד גדוד טילי נ"מ, האחראי בין השאר על הסוללה והגיע להתרשם אף הוא מימי העיון בהם משתתפים המילואימניקים. סא"ל זלוטניק לא מהסס ויורה: "אנשי המילואים הם כוח מאוד משמעותי למערך הנ"מ. לא רק שיש להם ניסיון מקצועי רב, אלא שהם גם תורמים מניסיונם בחיים. כל אחד מהם חווה הרבה חוויות, וזה שם הכול בפרופורציות ומשליך גם על החיילים בסדיר. ראינו הרבה סיטואציות בהם אנשי המילואים הקרינו אחריות רבה. אני מכיר הרבה אנשי מילואים שיכולים ללמד צעירים, אפילו בפן המקצועי", מספר זלוטניק בגאווה.
לכל צרה שלא תבוא, סא"ל זלוטניק מייעד למילואימניקים נדבך חשוב מאוד במערך הנ"מ: "בשעת חירום, אנשי המילואים יהוו חלק אינטגרלי מהסוללה. זה לא רק מיירטים וקצינים אלא מעטפת גדולה של אנשי מילואים שיתפעלו את הסוללה, ולכן החשיבות הגדולה בשילוב ותרגול שלהם, בהתאם לצורך.
שנשאל סא"ל זלוטניק על רלוונטיות מערכת הפטריוט לאור החידושים והפיתוחים בהם התברך מערך הנ"מ בשנים האחרונות (מערכות החץ ו"כיפת ברזל") הוא נדרך, ומשיב מייד: "אני רואה את מערכת הפטריוט כציר מרכזי בהגנת שמי המדינה, גם בהסתכלות לעומת מערכות אחרות שיש לנו היום. יש הרבה שיפורי אמל"ח שהכנסנו למערכת, ולא סתם מקבלת המערכת פוקוס אצל כל הדרגים הבכירים. כולם מבינים שהיא מהווה נדבך מרכזי בהגנת שמי המדינה – הן מטילים, והן ממטוסים" הוא אומר ומסכם: "למערכת הפטריוט יש יכולות מצוינות, והמערכת לא עומדת בפני עצמה, אלא משולבת עם מערכות נוספות במערך הנ"מ. אני בהחלט ישן בשקט בלילה".
|
|