05-08-2012, 18:39
|
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
|
|
חבר מתאריך: 02.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סמוראי
אני חושב שזו תמימות להניח ש'יבזבזו' מיירטים על טילים שינחתו בשכונות אזרחיות בזמן מלחמה, כלומר במהלך עימות מוגבל מילא, אבל בזמן מלחמה כשמספרים עצומים של רקטות וטילים ירחפו מעל ראשינו ומספר המיירטים מוגבל, אני משוכנע שיתעדפו בסיסי צבא חשובים ומתקנים בעלי חשיבות אסטרטגית ולא ישרפו מיירטים על מה שהולך לנחות בשכונות אזרחיות.
להגיד שהמיירטים מיועדים לשמור על ערי ישראל זה טוב ויפה ליחסי ציבור, והשימוש במצוקה של תושבי הדרום כדי לדחוף את פרוייקט 'כיפת ברזל' קדימה היה מאוד אפקטיבי. אבל אני בטוח שבזמן מלחמה טילים יפלו בערי ישראל והמיירטים ישמרו להגנה על מטרות אחרות, וטוב שכך.
|
פגיעה של טק"ק כבד בשכונה אזרחית שיהרוג מספר עשרות תגרום לנזק לא פחות מפגיעה אפשרית בשולי מסלול הסעה בבח"א זה או אחר.
לשם קביעה נחרצת כמו שלך - היינו, ידוע שטיל יפגע בוודאות באזור מאוכלס בצפיפות, מתוך רצון "לחסוך" מיירטים לשם הגנה על מטרה צבאית או תשתיתית חשובה, נדרשת ידיעה ברורה של תיעדוף ההגנה על מדינת ישראל, ודומני שמידע זה אינו נחלת הכלל. זאת ועוד - הנזק התדמיתי והפגיעה באמון הציבור במקרה כזה, שלא נעשה כלל ניסיון יירוט של טיל כבד או רקק כבד - יהיה חמור ביותר.
עם זאת, איש לא הבטיח לתושבי המדינה הגנה הרמטית.
|