11-06-2012, 15:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.12.06
|
|
שעות נוספות
מקווה שפה זה המקום.
התחלתי לא מזמן עבודה חדשה. משרה מלאה, 5 ימים בשבוע, זמנית- מסוף מאי ועד ספט', מפוצלת (08:00-13:30, 16:00-19:00) ובשכר מינימום.
כששאלתי את המעסיקה שלי בנוגע לשעות נוספות, היא אמרה שאין אצלהם דבר כזה, והתשלום שאני מקבלת זהה לשעות רגילות (משמע- 22 ש"ח לשעה). זה לא נשמע לי הגיוני, אז בדקתי באינטרנט.
אתר א', אתר ב'.
1. הבנתי שאני צריכה לתעד את השעות הנוספות. אני מחתימה כרטיס בכל כניסה ובכל יציאה. האם אני צריכה למלא גם דו"ח ידני בנוסף?
2. המעסיקה שלי לא מבקשת ממני להשאר, כמו שיוצא שמרוב עבודה אני גולשת מעבר לשעות הקבועות שלי. מכיוון שהיא לא מבקשת ממני, האם זה יכול להוות סיבה נגדית לא לשלם לי?
3. במשך כמה ימים, המעסיקה הטעתה אותי בשוגג לגבי שעת הסיום שלי בצהריים. במקום 13:30, היא אמרה לי לסיים ב-14:00, ורק אחרי 3-4 ימים בסידור הנ"ל היא אמרה לי שאני אמורה לסיים ב13:30. האם זה נחשב גם כן לשעות נוספות? או שזו רק חריגה משעת הסיום, ואני מקבלת עליה תשלום כרגיל?
יש לציין שאני אוהבת את המעסיקה שלי. אני רוצה להיות יעילה במידת האפשר וממש לא מפריע לי להשאר אחרי הזמן. אני פשוט לא רוצה להיות פראיירית. אמנם קשה לי לסיים יום כשהשולחן שלי לא "נקי", אבל אם זה לא משתלם, אני מעדיפה לא לעשות נוספות בכלל. גם ככה כל היום שלי מת עם שעות העבודה האלו.
יש פה מקום לדרוש את המגיע לי, או שפשוט לנטוש עבודה בסוף יום? (ולהתמודד עם כולה ביום שאחרי, גם לא פתרון כ"כ אידאלי)