מענה לתהייה היכן הנט"ק השלישי + עוד על אלוף זאב אלמוג
ברשות חיל הים היו שלוש נחתות 60 מטרים ונחתת 100 מטרים (בת-שבע). אני הייתי מפקד הפלגה באותה שעה. בהוראת מפקד חיל הים דאז, אלו, זאב אלמוג, לא הוקצו משאבים ליחידה, והיא אף "נסגרה" רכמה חודשים לפני המלחמה. לפיכך, נחתת 60 מטר אחת היתה מושבתת לחלוטין (במספנות ישראל) ובת-שבע יצאה למבצע בלי מנוע אחד (קרי, פחות רבע מכוח התמרון). הנחיתה בלבנון הצליחה למרות מפקד חיל הים ולא בזכותו. כבר כתבתי כאן ואני כותב שוב, עבורי, כמפקקד הכוח בים, האוייב העיקרי לא היה מפקד חטיבת הקסטל של צש"פ, הקולונל חאג' עיסמאיל, אלא זאב אלמוג, מפקד חיל הים. הראשון אמנם היה שמח למנוע את הנחיתה, בכל דרך אפשרית, ובכלל זה להרגני, אך השני, המפקד העליון שלי, ניסה להדיחני רק כיוון שהיתה לי ביקורת מקצועית מוצדקת על אחת מהחלטותיו. אני שמח על שעולם האינטרנט מאפשר להציב את אלמוג במקומו.
להנאתכם, (או לא) מייל ששלחתי לפני ימים ספורים לתפוצה צנועה של יוצאי חיל הים, שיש בהם המנסים לעוות אמת על אירועים אחרים הקשורים, איך לא, לעלוב אלמוג.
והרי לכם:
[font='Arial','sans-serif'][/font]
[font='Arial','sans-serif']שלום [/font]
[font='Arial','sans-serif']מזה זמן מה אני עוקב אחר המתרחש סביב האירועים המלווים את "פלישת" הדבורים למארסה תאלאמת. אמנם, כתבתי על האירוע בספריי, והייתי בסביבה, אך עד כה, לא התערבתי, [/font]
[font='Arial','sans-serif']כעת, לנוכח פנייתו המיותרת של כוכבי, שהפך עצמו ל"גורו" מתקן עולם, אני חש צורך להגיב. ראשית לכוכבי: שכחת שתי מלים חשובות: "צנעת הפרט". רדיפתך אחר "כבוד" אישי, המלווה את פעילותך בשנים האחרונות, סובב עליך את דעתך. כמי שהיה מפקד, מנהל בית-ספר, וכעת מנהל נמל (בעל הרבה זמן חופשי), פגעת באושיות היחס כלפי אדם, פקוד וחבר. (הערה - מחמת צנעת הפרט של המדובר, לא ארחיב) [/font]
[font='Arial','sans-serif']וכעת לעניין תחקורי קרבות. את דעתי בעניין זה הבעתי בספריי, בהרצאותיי, ובכל מקום אפשרי. אין בכוונתי להתייחס כאן לכלל תחקירי הקרבות של צה"ל. אמנם, אני מכיר כמה אך אל לי לחרוץ דין. אבל, בתחקירי חיל הים אני די מומחה, ובתחקירים בהם עורב העלוב זאב אלמוג, אני בעל תאר דוקטור, לא פחות רציני מזה שנושא כוכבי. [/font]
[font='Arial','sans-serif']ראיתי שכוכבי כיתב להודעתו גם את אלמוג, את האיש הטוען שהקים את הפלי"ם, בנה אישית את חיל הים, ואף גרם לים להיות מלוח. זה שטוען כי בזכותו נמנעה "פלישה" מצרית לסיני, זה שהמציא את מקצוע הצלילה ואת הימאות בכלל, זה שרק בזכותו היתה נחיתה בחיל הים, זה שהגן בחירוף נפש על המוסר האישי בחיל הים, ועוד ועוד. [/font]
[font='Arial','sans-serif']ולא די בכך, יש המציעים כאן שהאדם הזה יקבל על עצמו להיות "הפוסק" – האם זו בדיחה? תכנית סטנד אפ קומדי? או אולי טרגוקומדיה?[/font]
[font='Arial','sans-serif']ובכן: בקרב רוב יוצאי שייטת 13 וחיל הים ידוע אלמוג כגדול השקרנים, כמי ששינה/זייף/ ערך/ השמיד כמעט כל תחקיר המטיח בו ביקורת (לא תמיד הוא הצליח, כי היו כמה אמיצים שהתנגדו לדרישותיו). הוא ידוע בקרבם של אלו שהיו קרובים אליו, ובכלל זה אלה ששתו מכף ידו, כשקרן מניפולטיבי, כפחדן, כמי שמשליך את מחדליו על אחרים, ולוקח לעצמו את הצלחותיהם. בקרב צעירי חיל הים, אלה הנאלצים לשמוע את הרצאותיו, הוא ידוע כטרחן חסר תקנה וכמי שהרצאותיו כוללות מלה אחת החוזרת על עצמה: אני!!!![/font]
[font='Arial','sans-serif'] [/font]
[font='Arial','sans-serif']האשם העיקרי בויכוחים הממשיכים להתנהל סביב קרב מארסה תאלאמאת הוא אלמוג עצמו, כיוון שהתחקירים שערך אז נועדו לדבר אחד – להאדיר את עצמו. ומה שלא התאים למטרה זו, הועלם (ראה ערך צ'יטה) או שונה (ראה ערך מבצעי השייטת בע'רדקה). מעניין לדעת אם המכותבים כאן יודעים שאלמוג סירב להופיע לתחקיר החילי של מלחמת יום כיפור, ושלח דו"ח כתוב – כמנהגו, פחד לעמוד בפני ביקורת. מעטים כאן יודעים שהוא הורה לזייף את תחקירי מבצע של"ג, את תחקירי הקרב באי גרין, ועוד ועוד (עדויות מוחלטות מצוייות בידיי והאיש מוזמן לתבוע אותי על דיבה אם איני מדייק כאן). האם מישהו מהמכותבים יודע שהאיש עלוב הנפש הזה התנה את הסכמתו להתראיין לספר "שייטת 13", בכך שאחתום על מסמך שבו הוא מקבל שליטה על הכתוב, בכל הקשור אליו, וזאת כדי להסתיר את מחדליו? וכשסירבתי הפכתי ליעד למסע שיסוי חסר תקדים – שלא צלח! האם ידעתם שה"גיבור" הזה מנסה למנוע את כניסתי לכל הרצאה שהוא מעביר, מחשש שיהיה מי שיבקר אותו? האם ידעתם שהוא מנע את פרסום ספרי "שייטת 13" אצל מו"ל אמריקאי, באיום שיגיש נגדם תביעת דיבה? (הספר יצא בגרמניה, ושם ה"גיבור" לא תבע...). [/font]
[font='Arial','sans-serif']ואת האדם הזה יש המבקשים "שיפסוק" בסוגייה זו – קשה להאמין! אין ספק כי אם יתערב בויכוח כאן יתברר שהוא היה על ה"דבור", ושהוא אישית טיבע את הברטראם, ושרק בזכותו הדבורים נחלצו בשלום! ואם לא תאשרו שכך היה, תעופו מחיל הים.... (אני יודע שיש בקרבכם המחייכים כעת חיוך של אושר...).[/font]
[font='Arial','sans-serif']האם קראתם באתר בוגרי בית הספר לקציני ים את "עוללות אלמוג"? האם קראתם באתרי ([/font][font='Calibri','sans-serif']( mike-eldar.co.il[/font][font='Arial','sans-serif']אודות ברור שנערך אצל מבקר המדינה בעניין "פשע מלחמה" (לכאורה כמובן) שאלמוז הורה להסתיר? ערוותו של האיש, שגרם נזקים כה רבים, תיחשף!!! [/font]
[font='Arial','sans-serif']אני (וגם כמה מהמכותבים כאן) יכול לכתוב ספר מרתק על קורותיו של מי שנטען כי עיבר את פקידתו, זרק את האחריות על אחר, ושיחק את הבתול הידוע – אין תוכו כברו! הכל לכאורה כמובן, שהרי חוץ מיחזקאלי ז"ל, שביקרתיו בימיו האחרונים, וביני תלם ששמח להתראיין בנדון, וכמה פקידות, איש לא דיבר....).[/font]
[font='Arial','sans-serif']כוכבי מונה כאחראי ל"מורשת" המועברת בקורס פי"מ (ואף הזמין אותי) אך שכח שלהיסטוריה מטעם – אין טעם! הוא שכח גם שהיסטוריון רציני לא יכול לרקד על חוטי התיל, מבלי שייפצע.[/font]
[font='Arial','sans-serif']קרבות בכלל, וגם קרב זה, מוציאים מבני אדם יצרים שונים: רעות, נאמנות, פחדים, עלבונות, קנאה ועוד. קרב מארסה תאלאמאת אינו שונה מרבים אחרים, שבהם המשתתפים חלוקים ביניהם. לו אני משתתפי הקרב, הייתי מכנס פגישה, בלי "נספחים" בעלי אג'נדה, ומשחרר לחץ עד שיצא עשן לבן. זה טוב לבריאות![/font]
[font='Arial','sans-serif']כל אחד מהמכותבים כאן רשאי להעביר מייל זה לכל חבריו וידידיו ולפרסמו בכל מקום (עיתונות, מיילים, פייסבוק, אינסטגראם וכד')[/font]
[font='Arial','sans-serif']כמו כן, יכול כל אחד כאן לטעון שדבריי נכתבו כי אני מר/יפה/חולה נפש, בוגד, מרגל, אידיוט, נוקמני, שקרן, בדאי, או כל כינוי אחר – אני רגיל, ומזמן איני מתרגש![/font]
[font='Arial','sans-serif']לסכום וכדי שתחייכו, שני שירים. הראשון, פרי עטי, שכתבתיו לאחר פארסת ה"הללוייה" שארגנו בחיל הים לאלמוג בכנס "הזיכרון" למלחמת של"ג (שם התחננו בפני שאומר ולא מלה טובה אחת על אלמוג - כאילו כל האירוע נועד עבור מפקדנו "הנערץ"). השיר השני נשלח אלי ובנתיים כתבו אלמוני, כי לא קיבלתי אישורו. [/font]
[font='Arial','sans-serif']זהו, מקווה שכמה מכם נהנו. באשר אלי, בעוד שנמרוד ממשיך לחרוץ את הגלים על יאכטה (ואני מעריץ אותו על כך), אני הפכתי לבטלן, ועולה רק על אוניות קרוז של 140000 טון (שהומצאו, איך לא, על ידי אלמוג... הא הא הא)[/font]
[font='Arial','sans-serif']לתפארת מדינת ישראל[/font]
[font='Arial','sans-serif']מייקשישא[/font]
היה היה פעם
היה היה פעם
כך סבתא אומרת
היה היה פעם קרקס
בקצה המדבר
על חוף ים התכלת
היה מז"ר קצת ננס
דמות צבעונית
שהזכירה לכל
ימאי שיצא מסיאנס
לפתע הגיע
"גיבור" מעוטר
ששיחק את האיש המנומס
בלונדיני תמיר
איש עטלף מדהים
שמייד הפעיל יד קורנס
הוא שיגע את כולם
דיבר רק על עצמו ועל תומתו
אך מייד הוריד ת'מכנס
ת'בנות הוא הזמין
לחדרו הפרטי
ובהרמוניקה לחש להן "הס הס"
יום אחד על החוף
"תמנונים" שם חזו
בישבנו שעלה ותסס
ולפתע גילינו
שזה ה"גיבור"
הוא בעצם – אפס מאופס
היה היה פעם
כך סבתא אומרת
גיבור שתמיד היה נס
הוא לקח פקידתו
ובזמן לא שלף
ומאז הוא – אנס מנומס
כל הזכויות שמורות למייק אלדר, בוגר המכללה הלאומית בשארם א-שייח על שם ז.... אלמוג
והנה פרי יצירת אלמוני
אז כשהזין של אלמוג
מוסיף להשתולל
מי אנחנו זבי החותם שניילל
הן במפוחית הפח
כל עלמה אליו משך
מה אסור למר
מותר למ(ז)ר
הגאי ספינות דיג, לכל גנרל
קצרו ידי הנבל