11-06-2012, 11:02
|
|
|
חבר מתאריך: 22.10.11
|
|
ציטוט:
"יסודות הכימיה, הביולוגיה והפיזיקה מבוססים..." ביחס ליסודות ההומאופתיה למשל. אני צריך להסביר? אפשר לגשת לספריה המדעית הקרובה ולהתרשם.
|
תודה על העצה. ניגשתי והתרשמתי. בזמנו גם התרשמתי מהמודלים של בוהר ורתרפורד שהיו "מבוססים היטב", עד שהתברר שהם לא ממש. היה "ידוע" שהדרונים הם חלקיקים יסודיים. מה קרה?
אם יסודות הפיזיקה "מבוססים היטב", מדוע הם לא מצליחים להסביר אפקט כה בסיסי כמו כבידה?
ציטוט:
2) "ככל שטענה יוצאת דופן יותר..." - הקדמתי ואמרתי שקשה לתת הגדרות סגורות או נוסחאות למדידת "הסתברות" "סבירות" וכד'.
|
קשה, או בלתי אפשרי?
ציטוט:
הכוונה היא, ככל שהטענה סותרת ידע קודם שבוסס בצורה טובה, הסבירות שהיא נכונה אבל כל מה שהיה לפניה לא, קטנה יותר.
|
משפט סתמי. אתה לא יודע מה זה "ידע", "לבסס" ו"סבירות".
ציטוט:
3) "...מפלצת הספגטי..." - אנא הסבר מה לא מובן.
|
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד במשפט הזה. נראה שלא אמרת כלום. כמו: "רעיונות ירוקים חסרי-צבע ישנים בזעם"
ציטוט:
4) "...מצב לא פרודוקטיבי במיוחד" - אתה חושב אחרת? תוכל להסביר?
|
כמובן שאני חושב אחרת. ספקנות היא מקור האנרגיה של החדשנות. המחדשים הגדולים בהיסטוריה (בין אם מנהיגים, ממציאים, מדענים) הבינו שהם "לא יודעים כלום", ורק כך התאפשר להם לפרוץ את המוסכמות באותה עת. זה לא שאתה לא "לא יודע כלום", אתה פשוט משלה את עצמך שאתה כן "יודע" משהו וע"י כל מגביל את החשיבה שלך ב"מידה שקשה לתאר במילים".
ציטוט:
האם אתה לא מסכים למה שאני אומר, או רק טוען שאני אומר זאת בצורה לא ברורה או מנומקת מספיק? אם התשובה השניה נכונה, אשמח לקבל ממך הצעות לניסוחים טובים יותר.
|
אוכל לענות על השאלה שלך לאחר שתגדיר את שם הפועל "להסכים".