17-04-2012, 23:48
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
1. גם החרדים שאתה מרמז עליהם, ואף הערבים, לא ממש עוברים על החוק. יש להם גושפנקא ממסדית לנהוג פי שהם נוהגים. כל עוד זה חוקי, וערבים וחרדים מקבלים פטור משירות (כן, זאת לא השתמטות, לצערנו), אזי, מבחינת החוק הם מכוסים.
|
אני לא מרמז לשום מגזר, אני חושב שההתעלקות חוגגת לא פחות בקרב המגזר החילוני.
אגב- כשאני אומר "לתרום למדינה" או "לשרת את המדינה" זה לא רק בתחום הצבאי/שירות לאומי-שם אפשר להגיד שהעלוקות מקבלות גושפנקא- הן מעל והן מתחת לשולחן. אני אומר להיות אזרח פרודקטיבי ושומר חוק, כשאני שומע בנאדם שעובד בשחור ומוסיף לבית שלו קומות כאילו הוא מינימום מגדל בדובאי ואז לוקח את הכסף שלי מביטוח לאומי בא לי לשבור לו את הראש. אותו כנ"ל לגבי מישהו שבוחר לגור רמה (או שתיים, או יותר) מעל למה שהוא יכול להרשות לעצמו ואז מתלונן על יוקר המחייה, אותו כנ"ל לגבי מי שמוליד אינספור ילדים לתוך עוני ידוע מראש ומחושב, אותו כנ"ל לגבי כל אלופי התחמון של המערכת והרשימה היא אינסופית.
כל קשת אפשרויות הסיוע שהמדינה מציעה צריך להיות מופנה למי שבאמת מגיע לו, לא למי שמצליח לצעוק הכי חזק "מגיע לי".
ציטוט:
2. אני מסכים איתך בעניין העברת הכספים לאוכלוסיות בעייתיות, מאידך, התערבות ממשלתית היא לדידי - אובליגטורית. אנחנו חיים במדינה שמאז ומתמיד הייתה מדינת רווחה והחלה בשני העשורים האחרונים לנטות לכיוון הקפיטליסטי, אבל לא באופן טהור. הרווחה היא חלק מההווי והסיבות להקמת המדינה, לתמוך ביהודים, וזה כולל גם מבחינה חברתית-כלכלית.
|
ומה עם מי שלא יהודי?
ומה היא בכלל עזרה, יש שיגידו- ויש בזה המון הגיון, שאדם שרגיל להיות נתמך ע"י אחרים לעולם יהיה נתמך עליהם ולעולם לא יחיה בזכות עצמו ושאדם שמקבל תמיכה מינימלית רק כדי להחזיק את הראש מעל המים- יחתור להוציא את עצמו מהבוץ ולהתקדם בחיים.
אני מאמין גדול מאוד בחמשת המ"מים, כי הם הבסיס לאפשר לאנשים לחיות בכבוד ולקבל בסיס אפשרויות כלשהו לעתיד, מנגד- אני חושב שחמשת המ"מים חייבים להיות מופנים כלפי אוכלוסיות פרודקטיביות וציוניות, כל השאר מעניינות אותי כקליפת השום.
ציטוט:
אני בכל אופן, מאמין שיש צורך גדול בנטיות חברתיות וכלכליות כאלה, מאחר ששוב - כשאתה מצליח זה באמת נחמד, הכסף זורם בבנק והכל ורוד, אבל אם אתה נופל, זאת נפילה גדולה וקשה מאוד להתאושש הנפילות האלה.
|
כאמור- אני מסכים, בתנאי מעבדה. לצערי במצב הנוכחי התנאים הללו לא יכולים להתקיים ולכן אני מעדיף את האופציה האחרת ע"פ לפרנס את מהרסי ומחרבי.
|