18-03-2012, 17:53
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
שום "יתרון" מאלה שנתברכו בו בני ארץ הקודש
אינו "יתרון" כאשר באים לבנות מוניטין של תייר מועדף. להלן רשימה מלאה הכללות, ואמיתות:
1. הישראלי אינו אסטתי. לא בלבוש, לא בדיבור. מדבר תוך שימוש בתנועות ידיים חדות, לבוש ברישול יחסי (או חוסר טעם) ולא שמע על נימוסי שולחן.
2. השפה העברית, לא משנה איך תדבר אותה, נשמעת רע לאוזן שלא דוברת עברית. שפה גרונית עם טונים צורמים. לא חשבתי על זה שנים רבות, עד שזרים "אוהבי ישראל" מושבעים פשוט אמרו לי את זה בכמה הזדמנויות. האמת? התחלתי לשים לב וראיתי שהם צודקים משהו. אני לא יכול להיות חשוד כבעל סימפטיה לתרבות או הלאום הערבי. ובכל זאת: אם אני צופה בחבורת דוברי ערבית בבית קפה-כדורגל בעמאן, או בחבורת ערסים משלנו ליד פיצוציה בזמן דרבי - מה אגיד לך? לערבית, על קולניותה, יש אסטתיקה. העברית? נשמעת גסה... כמו שפה "לא גמורה" (ואני חושב, אגב, שזה לא מקרי...).
3. תדמיין את הזוג הישראלי הלא אסטתי, מדבר את השפה הגרונית בטונים עולים ויורדים, עומד ליד קבלה של מלון ומתכווכח עם מנהל הקבלה על משהו (ואולי הם אפילו צודקים!). הבעל כל הזמן פונה לאשתו בעברית, היא לבושה מין טייטס שלא למידתה, הוא חושב שזה שהוא קנה ג'ינס דיזל בשמונה מאות ש"ח פוטר אותו מן הצורך להוסיף עוד 25 ש"ח למכפלת... הם לא נראים טוב! יעמוד לידם זוג שבדי, אולי אפילו חברים במפלגה נאו נאצית ואונסים את הבנות שלהם שכלואות במרתף כבר עשרים שנה: ואולי הם גם צועקים שלא לצורך (כי הסוכן שלהם עשנ טעות...) - הם יראו לך מתורבתים. מדברים עם הפסקות, לבושים בטעם. לא משלבים הבעות פנים חדות תוך דיבור עם הידיים. והישראלים לבד ככה? ממש לא... ספרדים, איטלקים, יוונים... אבל לכל אלה יש מימד חביב או אסטתי בשפה או ההתנהגות "סולחים להם"...
4. ישראלים אינם כוח. יבוא סוכן צ'ארטרים גרמני לבעל מלון בדהב ויגיד לו "הקליינטים שלי לא מרוצים מכל הרוסים שבמלון בינואר. או שאתה מפסיק לעבוד עם רוסים, או שאני לא מביא את הצ'ארטרים שלי מהאנובר ועובר להייאט טאבה". מה אתה חושב יקרה? ירגיעו אותו, יפצו אותו, ילכו לקראתו. הגרמנים והרוסים ימשיכו לשרוץ יחד. יבוא הגרמני יגיד אותו הדבר על הישראלים? אין יותר עבודה של המלון עם השוק הישראלי... קרה בסיני, קרה בתורכיה וקרה ביוון. הישראלי, גם כשהוא במיטבו, הוא תייר שאינו מוציא כסף רב במלון. מגיע לתקופות של 3-4 לילות. אין לו כוח. קל לדרוך עליו, לכן. הוא בארונת רדודה שאפשר לירוק לתוכה. תוסיף לכך את העובדה שישראלי אינו נעלב, לא משיב בחרמות וכאשר תגיד לע ישראלי אחד שהוא חרא, תמיד תמצא כמה ישראלים שיחזקו אותך. אם תיירן תורכי יצא במאמר נגד בריטים, אפילו אם בצדק, הוא יתקל בתגובה הרסנית בהרבה.
5. הישראלי באמת חד קליטה וממולח. אין מה לעשות... זו תכונה. זו מעלה. כשביקרתי במסגרת עבודה בירדן, תורכיה או יוון, תמיד הקפדתי לשתוק. מה לעשות ומה שיש לישראלי להגיד הוא הרבה פעמים יותר מדי נכון, ולכן מעליב? תוסיף לזה את העובדה שבהחלט יש ישראלים שהם תחמנים או נכנסים לכיס של העל העסק, וקבל טעם רע שנשאר אצלו.
6. לא מזמן הייתי במדינה ערבית כאורח של איזה סוכן גדול. בהחלט איש העולם ולא בעל דעה קדומה. מסקרנות שוחחתי אתו על עולם התיירות הפנים ערבי. אין לישראלים הרי דריכת רגל שם (פרט לסיני, וגם במספרים קטנים). היה מרתק לגלות שבעולם שלהם ישנן אותן הבדלות. גם להם יש את ה"גרמנים" שלהם, "אמריקאים" שלהם וה"ישראלים" שלהם (הקאטרים).
|