02-01-2012, 22:59
|
|
|
חבר מתאריך: 18.11.11
|
|
כמו ש-Charm אמר, יש המון סוגים של אנשים שמתנהגים בצורות שונות.
יש אצלי בחור בעבודה שלא מבין מה זה מרחב אישי ותמיד חודר אותו עם הידיים (לא לאיברים מיניים, אבל עדיין), זה נוראי. והוא פשוט לא מבין את זה כשאומרים לו להפסיק.. הוא תביעה שמחכה לקרות.
ידידה שלי מוצאת את עצמה מוטרדת מינית פעמים רבות עקב כך שהיא פשוט לא מבהירה לאנשים איך להתנהג או משדרת סימנים מוטעים.
Samantha, אפשר לדעת מה קרה?
לא בכדי לשפוט אותך אם ההרגשה שלך מוצדקת חלילה, ההגדרה של הטרדה מינית היא בהרגשת המוטרדת ולא במעשה המטריד, ואולם זו בעיה מכיוון שרוב האנשים מודעים לכך שיש מעשים שהם בגדר דגל שחור (לשלוח יד, לדוגמה) ואילו חלק מהאנשים מתנהלים באופן שהם חושבים שהוא נורמלי (או מצחיק, לפעמים) - ולא יודעים שהצד השני מרגיש עם זה מאוד לא בסדר. כמו ש-Linuxboot אמר, ישנם אנשים שקטים, ששומרים את התחושה בבטן, כך שהצד השני עלול (וסביר להניח ש) להמשיך בכך. אני יודע שקל לומר מלהגיד ובטח ובטח כשזה קורה באותו הרגע, אבל חייבים לומר משהו. "תפסיק", "די", "זה מפריע לי". להיות ברורים.
אשמח גם בהזדמנות זאת לשאול אנשים (לא רק נשים) אחרים בעקבות מה הם הרגישו שהם הוטרדו מינית.
אני למשל, כשמישהו או מישהי (כן, זה קורה גם לגברים ע"י נשים, מגוחך ככל שזה יכול להשמע) נהיה פיזי איתי, ואותו אדם (סלחו לי על הביטוי אני אשתמש במילה שמבהירה את איך שאני מרגיש) מגעיל אותי, זה גורם לי להרגשה שפורצים לי לספייס.
עם זאת, יש אנשים שאני מרגיש איתם בנוח מאוד במהירות ולכן אם נהיית קרבה פיזית (חיבוק כשלום) זה לא מפריע לי ודווקא ההפך. השורה התחתונה היא שאותו מעשה לפעמים מתקבל כברכה ופעמים אחרות מתקבל כתחושה של הטרדה, תלוי באדם.
נערך לאחרונה ע"י Gilleh בתאריך 02-01-2012 בשעה 23:03.
|