שוגרה בהצלחה משימה לחקר המאדים (מארס סיינס לברטורי - קיוריאוסיטי) ביום שבת 26.11.11
היום באחד הקורסים הקשורים לגנטיקה, המרצה הציג בפנינו את סרטון ההדמייה של הרובר (מארס סיינס לברטורי - קיוריאוסיטי) ששוגר לאחרונה ביום שבת.
מטרות המשימה:
ציטוט:
למשימת MSL יש ארבע מטרות. לקבוע האם חיים יכלו להתקיים על מאדים אי פעם, לאפיין את האקלים על מאדים, לאפיין את גאולוגיית מאדים ולהוות הכנה לנחיתות מאוישות על מאדים. כדי להשלים מטרות אלו, לMSL ישנם 8 יעדים מדעיים[11][12]:
לקבוע את טבעם וכמותם של תרכובות הפחמן האורגני. אם אף תרכובת אורגנית לא נמצאת, המידע יכול לעזור לקבוע כי חיים על מאדים, או עדויות לחיים בעבר על מאדים, אינם נמצאים קרוב לפני הקרקע. הוא גם יסייע בהבנת הגורמים הסביבתיים הגורמים להסרת חומרים אורגניים[13].
אפיון הקרינה במאדים בספקטרום הרחב, כולל קרינה קוסמית-גלקטית, קרינה קוסמית, מאורעים פרוטונים-סולאריים ונייטרונים בעלי אנרגיה גבוהה.
השיגור:
הדמיית נחיתה:
שימו לב לחלק המעניין - השלב האחרון בנחיתה
ציטוט:
מערכת ה-Sky Crane תנמיך את הרובר ותביא אותו ל"נחיתה רכה" על אדמת מאדים. הרובר מונמך באמצעות שלושה רתמות וכבל "טבורי" המעביר מידע מהרובר לשלב הממונע. בגובה של כ-7.5 מטרים מעל פני הקרקע השלב הממונע מגיע למהירות אפס והרובר מציב את רגליו על הקרקע. אחרי 2 שניות שבהם מוודא הרובר כי נחת על קרקע מוצקה ובטוחה, הוא מפעיל נפצים קטנים המשחררים אותו מהריתמות והכבלים המחברים אותו אל השלב הממונע. לאחר מכן השלב הממונע מיד מטפס שוב לאוויר ומתרחק מהרובר ככל האפשר עד להתרסקותו בקרקע.
מדהים.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 28-11-2011 בשעה 17:05.