21-10-2011, 22:57
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.11
|
|
בקשת עזרה בנושא רגיש.. גיוס בגיל מאוחר
שלום חברים,
אני פונה אליכם בעקבות סוגייה שמטרידה אותי מאד לאחרונה, ואני מקווה שתוכלו לסייע לי בדרך לפתרון. סליחה מראש על האורך -
כיום אני בת 24 וחצי, לקראת סוף תואר b.sc ומזה כמה שנים עובדת כמהנדסת תוכנה בעולם ההייטק. כאשר הייתי בת 17-18 האמנתי שיש לי את היכולת לעשות שינוי כלשהו בעולם שבו אנו חיים, וזה נוגע ללחימה, לפשע, לעויינות, לנשק, לזכויות האדם ובעלי חיים. פעלתי ככל יכולתי גם במישור האישי וגם הפומבי - צמחונות (שממשיכה גם כיום), המון התנדבויות והדרכות של ילדים ונוער, ובאמת פשוט אין לזה סוף. קיבלתי פטור מצה"ל על בסיס אידאולוגי (פצפיזם).
שנים רבות עברו מאז, וכידוע האישיות לא מפסיקה להתעצב. כיום אני אמנם מאושרת על מעשיי שנעשו, ורואה בהם תרומה חשובה לחינוך בארץ ולדור הבוגרים הבא, אך יחד עם זאת מזמן כבר הבנתי - את המציאות הקיימת פשוט לא אוכל לשנות. העויינות תשאר, המלחמות ישארו, הצורך להגן על מדינתינו תשאר גם היא, ולא משנה כמה אנשים כמוני יאמינו שביכולתם לשנות זאת. זה ברמה בינלאומית וגם הנינים שלנו ככל הנראה יילחמו. אני מצטערת אם אנשים קוראים את זה ונעצבים, זה לא ש"הרמתי ידיים מהאנושות", פשוט אני מבינה שהפרט הקטן, גם אם יתאחד, פשוט לא ישנה היסטוריה שלמה שהובילה להווה המאד משמעותי מבחינה מדינית כיום.
הגעתי למסקנה שהגנה על מדינתינו מאויבנו, היא חשובה לא פחות מהגנה על אזרחינו מאזרחים ישראלים שהגיעו לעולם של פשע, אונס וכולי (שלמטרה זו השקעתי שנים רבות).
אני מרגישה פיספוס מאד גדול, וגם מודה שמאד כואב לי העניין לאור המאורעות העדכניים על גלעד שליט. כיום יותר מתמיד אני מרגישה שחלק גדול בי לא שלם. אני מרגישה שהילדה הקטנה שהיתה שם בגיל 17 - כנראה לא חשבה על כל הדברים עד הסוף, וזה פשוט חבל כל כך. עם זאת, החיים שעברתי ב7 השנים האחרונות מיצקו את האופי שלי ועיצבו אותו כל כך, שכנראה הייתי זקוקה לחוויות האלה על מנת להבין את חשיבות הצבא שלנו.
אני רוצה להתגייס. לעשות שירות מלא. בין כל חיי התואר-הייטק-בגרות האלה - אני פשוט מרגישה לא שלמה. זה חסר לי מאד. מעולם לא היתה לי בעיית השתלבות, ונושא הצבא מעולם לא עמד לרעתי, אני פשוט מרגישה שאני רוצה, צריכה ובעצם חייבת, בשביל הנפש שלי ובשביל המדינה.
אני לא בטוחה אם אני אפילו יכולה (טכנית), או מה האפשרויות שלי. אני ארגיש מאד מוזר להיות בצבא עם מפקד בן 20, ועוד יותר מוזר לקבל פי 20 פחות לשכר החודשי כאשר ישנם דירה וחובות ואינספור הוצאות של ה"חיים שבחוץ". יש עוד כל כך הרבה התלבטויות ומחשבות, אבל בעיקר ליקוי בידע מספק על מנת לפעול.
אני מאד חפצה לדבר על כך עם מישהו מצה"ל, ולהבין את כל הדברים. יש לי כל כך הרבה לתרום מבחינת אופי וידע (וכל כך הרבה ידע שנוצר בשנים האחרונות בעת לימודיי ועבודותיי) ואני רוצה לעשות זאת ולתת מעצמי את כולי.
אני מאד אשמח להכוונה של כל אחד מכם שיוכל לעזור, ושוב סליחה על אורך הדברים.
תודה רבה מראש וסוף שבוע נהדר
|