17-10-2011, 16:06
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי deltaforce
מוזר, כי הגישה הזו היא בדיוק הגישה שנכשלה בלבנון השנייה.. חלוץ מעולם לא פיקד על מסגרות צבאיות שאותן הוא נדרש להפעיל במלחמה..
לא התייחסת בכלל לזגזוג של חלוץ כרמטכ"ל, להפעלת תכניות קרקעיות אליהן הוא התנגד בתוקף עד ששינה את דעתו פתאום, לניוון של המטכ"ל מדעות ומשיח רציני, וכו' וכו'..
ביום כיפור אולי היו כשלים, אבל ברגע שגילו את אותם, התחיל קרב בלימה שהפך לניצחון, וזה בגלל שהמפקדים התעשתו על עצמם. לעומת זאת בלבנון השנייה, לא הייתה התעשתות, ובתקופה יותר ארוכה מיום כיפור לא היה שום מהלך רציני, או החלטה אחת שקיבלו וביצעו.
אגב, לדעתי דדו היה רמטכ"ל טוב, כבלו לו את הידיים, והוא ביקש לפעול אבל לא נתנו לו. לדעתי הוא לא האשם במלחמה.
שלא תבין לא נכון, אין לי משהו אישי נגד חיל האוויר, שבגללו אני נגד רמטכ"ל יוצא החיל, אני פשוט לא חושב שרמטכ"ל יכול להיות אחד שצמח רק בחיל האוויר, זה לא הגיוני, בדיוק כמו שאדם שהוא רק חי"רניק ומעולם לא עבר הסבה לשיריון, עשה קורס לפיקוד על אוגדה וכו' יוכל להיות רמטכ"ל..
|
לא התייחסתי לזגזוג כי אני חושב שראשית העובדות מוטלות בספק מסוים, ובעיקר כי גם אם הן נכונות אני מעולם לא טענתי שחלוץ תיפקד טוב במלחמה.
אם לסכם את הדיון שנטחן אלף פעם ושאיתו סיימת, אם רמטכ"ל לא יכול לפקד על הצבא בלי שעשה הסבה לשיריון, איך הוא יכול לפקד על הצבא אם הוא לא עשה הסבה לאף-16? כוח האש הגדול ביותר של המדינה!! לא, כיום מפקד בכיר לא יכול להכיר הכל, ולכן אין סיבה לדרוש זאת ממנו, צריך שמבנה הפיקוד יהיה כזה שיאפשר לצה"ל להתנהל ביעילות רבה גם כאשר המפקד העליון לא מכיר את כל הכוחות מיד ראשונה (כי זה בלתי אפשרי להכיר אותם) והשאיפה של אחדים שבדיוק אליה אתה מכוון, שהרמטכ"ל יתפעל ברמה הטקטית את הצבא, היא לא רק לא פיתרון, היא הבעיה. והפיתרון לבעיה הוא מבנה של פיקוד שבו יש רמטכ"ל מעל כל הכוחות הטקטיים, היבשה, האויר, הים, החלל, העורף וכו'..וכמובן שהוא לא יכול היה לשרת בכל אחד מהזרועות אז הוא מגיע רק מאחת מהן..כל השאר הן עולם ומלואו שהוא לעולם לא יכיר מיד ראשונה.
את משפט הסיכום שלך אני יכול לכתוב בשפה חיל אוירית: זה לא יכול להיות שאדם שצמח רק בירוקים יהיה הרמטכ"ל, בדיוק כמו שאדם שהוא רק טייס אף-16 ומעולם לא עשה הסבה לקרנף ולא עשה קורס מובילי אפאצי וכו' יכול להיות רמטכ"ל..
שוב, התפישה של מבנה המטכ"ל כפי שאתה מצדד בה התאימה אף ורק לתקופת ההגנה ומלחמת העצמאות.