27-08-2011, 22:49
|
|
|
חבר מתאריך: 04.08.11
|
|
הסרט מועדון קרב הוא מטאפורה גדולה להומו-אירוטיקה
ספוילרים!
מועדון קרב , סרט הגברים האולטימטיבי הוא מטאפורה גדולה להומו-ארוטיקה שרק עיוור לא יבחין בה , קודם כל ,
בספר הפגישה בין טיילר דרדן לאדוארד נורטון(השם של הדמות לא מוזכר) מתרחשת בכלל בחוף נודיסטים , מסיבות כאלה ואחרות הבמאי דיוויד פינצ'ר החליט שהפגישה תתרחש דווקא במטוס , ובכל זאת הוא השאיר את החותמת ההומו-ארוטית - המשפט האחרון בפגישה המשונה שלהם הוא "האם להפנות לך את המפשעה ,או את התחת?" , כמובן שבסוף הוא מפנה לו את התחת כמחווה ברורה לסקס בן גברים ,
קניית המצרכים מאקיאה מתייחס למערכות היחסים שהיו לו , ושריפת הבית הוא בעצם אומר שפשוט נמאס לו מהבנות.
גם כן , סצנת השיחה מחוץ לפאב , יוצרת תחושה שכאילו הם הןלכים להתנשק בכל רגע , טיילר אפילו בעצמו אומר "תרביץ לי כמה שיותר חזק" , שוב , מחווה ברורה לסקס בין גברים.
הסצינה שבה הם באמבטיה , נורטון וטיילר מדברים על תפקיד האב ומשמעותו ,מדברים ומדברים אחמממ " אנחנו דור שגודל ע"י נשים. אני תוהה האם אישה נוספת זה באמת מה שאנחנו צריכים" אחמממאחממ.
ומה עם המועדון קרב עצמו? חבורה של גברים , כולל הגבר הכי סקסי בעולם , ערומים למחצה מתחכחים זה בזה. אחמאחאמממ.
ועוד לא דיברתי על מרלה , מרלה היא בעצם מטאפורה לחברה שאומרת שאסור להיות הומו -סקסואלים , היא מנסה "לשאוב" את נורטון לחיים הרגילים , וזה מה שקורה , נורטון מחליט לוותר על מועדון הגייז ולהיות סטרייט.
ומה המשפט האחרון שנאמר בסרט? "פגשת אותי בתקופה מוזרה בחיי" , מתייחס לעובדה שהוא היה מבולבל מינית והיא שאבה אותו החוצה...כן כן.
דיאלוג:
נורטון למרלה: מה יוצא לך ממערכת היחסים הזו
מרלה לנורטון: ומה לך יוצא ממנה?
נורטון למרלה: לא, אצלנו זה שונה (מתכוון אליו ואל טיילר)
נ.ב: מנהל אין צורך להעביר לקולנוע וסרטים , האשכול הוא הומוריסטי אבל בעיקר מחווה לאשכולות ה"תתרחקו מסרט הפורנו XY" של צ'נדלר.
נערך לאחרונה ע"י פרופסור רוס גלר בתאריך 27-08-2011 בשעה 22:59.
|