היום תתקיים אזכרה לגיבור ישראל סא"ל עמנואל מורנו הי"ד.
עמנואל נפל למעשה 4 ימים לאחר סיום הקרבות במלחמת לבנון 2.
עד היום לא ניתן לפרסם את תמונתו ומשימתו.
יהי זכרו ברוך...!
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו
נערך לאחרונה ע"י האזרח בתאריך 25-08-2011 בשעה 12:21.
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
נערך לאחרונה ע"י האזרח בתאריך 25-08-2011 בשעה 13:01.
ח"כ ישראל חסון (קדימה) חשף הבוקר (חמישי) בראיון לגלי צה"ל, לקראת פרסום מסקנות ועדת שמגר, כי ישראל עושה הכל בנושא זה, כולל סיכון חיי אדם, וכדוגמה הביא את הפעולה במהלכה נהרג סא"ל עמנואל מורנו.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי skydiver שמתחילה ב "מענין, אני משתדל להתעדכן..."
האם ייתכן שנתתם פירוש מוטעה לדבריו של ישראל חסון?
ייתכן והוא התכוון לזה שעמנואל מורנו נפל במהלך מלחמת לבנון 2 שהתחילה בגלל חטיפת החיילים, ולא לכך שהוא נפל במהלך משימה נועזת להצלתם...
המוות של סא"ל מורנו הובא כדוגמא לכך שצה"ל נוקט גם בפעולות מבצעיות על מנת להחזיר חטופים, ולא רק נצמד למו"מ.
גם במבזקי החדשות בשעות שלאחר מכן זה הובא כ"חשיפה".
למיטב זכרוני ממה שפורסם עד היום - מורנו השתתף בפעולה בבי"ח בבעלבק - שהייתה ללא נפגעים
ואח"כ במשימה אחרת שנגעה לאיתור אמל"ח נהרג
שוב - דברים אלו מחומר גלוי שפורסם לאחר מותו - ככל הנראה ישנו איזה בלבול משום שהוא אכן השתתף בפעילות מסוג זה, אך נהרג במשימה אחרת (שהיא לא פחות חשובה או מסוכנת פחות בעיני)
שאלה בעניין:
מבלי לפגוע בכבודו של עמנואל ז"ל, שהיה ללא ספק משכמו ומעלה אמיץ ומיוחד.
האם הכינוי "גיבור ישראל" לא שמור בהיבט הצה"לי רק למי שקיבל את עיטור הגבורה?
מישהו יודע? עפר?
נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 05-01-2012 בשעה 12:24.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב ""גיבור ישראל" מכונה כל חייל..."
גיבור ישראל הפך לביטוי שעושים בו שימוש בכל מיני מצבים.
רשמית "גיבור ישראל" שמור רק ל 12 גיבורי ישראל שקיבלו אותו בסיום מלחמת העצמאות. מאז (כולל אותם 12) נקראים בעלי עיטור הגבורה. אבל זה כאמור ניסוח רשמי ובהחלט אני מסכים שאם אדם קיבל עיטור הגבורה גם הוא ראוי להיות מכונה "גיבור ישראל".
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי אליהר שמתחילה ב "מצטער לחלוק, אבל לדעתי כל אדם שנפל בקרב ראוי לתואר "גיבור ישראל"."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אליהר
איזו גבורה גדולה יותר יש מלהקריב את חייך עבור אחרים?
אם נצא מתוך הנחה ( אולי נאיבית ואולי פרהיסטורית) שחובת כל אזרח לשרת ולהגן אז פועל יוצא מכך הוא שכל מי שמשרת מסכן את חייב ( בלי להכנס לפרטים של קרבי או לא).
מכאן שיכול וסביר שיקרה שנהרגים בקרב או בשרות הצבאי הרגיל . אבל למטב הבנתי אותות מטרתם לציין מעשים או התנהגות יוצאי דופן ולא "שיגרתיים " כפי שמצופה מחייל סביר שיעשה.
ובהרבה מקרים אנשים מתעלים ופועלים באופן שחייל סביר לא פועל. ולכן מעשיהם ראויים לציון.
מותו של חייל כואב מאד אבל לא זו הנקודה באותות גבורה.
סגן אלוף עמנואל מורנו, איש סיירת מטכ"ל, נהרג בשבת שעברה בפעולת היחידה בבעל-בק בלבנון.זכיתי להיות בן צוות של עמנואל ביחידה. התגייסנו באותו יום, עשינו מסלול יחד ואנחנו חברים מזה 16 שנה. מתן, גם כן בן הצוות שלנו, וחבר קרוב מאוד של עמנואל ספד לו על קברו אתמול, במלאות שבעה ימים למותו. דבריו של מתן מובאים כלשונם.
בחלקה הצבאית בהר הרצל יציינו הערב חמש שנים למותו של סא"ל עמנואל מורנו, מגדולי הלוחמים בסיירת מטכ"ל, שנפל במלחמת לבנון השנייה. "אנחנו אומרים לעצמנו שהוא יצא למשימה ויחזור, אבל הוא לא חוזר"
מורנו: "לא ברור עד עכשיו האם הם (הלוחמים – א.ב.) נפלו על מחסום או מארב מתוכנן. להערכתי, הם התגלו כבר בזמן הנחיתה מהמסוקים וחצי מלבנון ידעה על הנחיתה. חיזבאללה חיכה בכל פינה. נפתחה לעברם אש, ועמנואל שהיה ברכב השני נפגע. קליע אחד פצע את הנהג, ולאחר מכן פגע בעמנואל. החברים שלו השיבו באש וחיפשו אחרי מקום שקט שבו יוכלו לטפל בו. היו שם חילופי אש כבדים, עבר זמן ועמנואל איבד הרבה דם ונהרג".
בס“ד
האזכרה למלאת שבע שנים
לנפילתו של יקירנו
ביום חמישי כ“ה באב - 1.8.2013
17:30 נעלה להר הרצל.
18:15 נקיים טקס אזכרה באולם הכינוסים של ”יד שרה“ .
החברים והמשפחה.
סא“ל עמנואל יהודה מורנו זצ“ל
נערך לאחרונה ע"י האזרח בתאריך 21-10-2013 בשעה 12:01.
פרסום פניו של הקצין בסיירת מטכ"ל שנהרג במלחמת לבנון השניה נאסר לפרסום מסיבות ביטחוניות. בתמונה נדירה שהגיעה לידי nrg הוא נראה במהלך טיול בסיני. "עשה דברים שלא יעלו על הדעת"
עמנואל מורנו הוביל כוח של כמאה לוחמים לפעולה בגזרת בעלבכ לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף. בדרכם חזרה נתקלו במארב של חיזבאללה והוא נהרג. עד היום אסור לפרסם אפילו את תמונתו
ב־19 באוגוסט 2006 הטיסו רס"ן נתן וסא"ל דני כוח של סיירת מטכ"ל, ובו חברם הטוב, עמנואל מורנו, לפעולה סודית באזור בעלבק שבלבנון • שמונה שעות אחרי שהנחיתו את הלוחמים, הם הוזעקו לחלצם תחת אש • בדרך חזרה גילו שמורנו נהרג
זה היה אחד ממבצעי החילוץ המורכבים והמסוכנים ביותר שביצע חיל-האוויר: כח של סיירת מטכ"ל נקלע לקרב כבד בקרבת גבול לבנון-סוריה והאחריות לחילוצו, הוטלה על שני מסוקי "יסעור" של חיל-האוויר. אחד מהמשתתפים בחילוץ היה תא"ל (מיל') נתן ישראלי. עכשיו הוא מספר לבטאון על ליל האש ועל חבריו מאותו הלילה שכבר אינם בין החיים
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "נשמע אירוע מאוד מורכב, הרבה..."
למרות שכביכול כל התגלות של כוחות כמו סיירת מט"כל נחשב לכישלון, ההצלחה היתה כנראה בהשגת היעד של המשימה.
בנוסף , כמו שנרמז בכתבה בדרך כלל מבצעים כאלו (ובכלל כאלו של הסיירת) מתוכננים חודשים רבים מראש וכאן היה מדובר בזמן קצר במיוחד.
לא סתם תמיד עולה השאלה מה עושים הכוחות המיוחדים במלחמה והאם צריך לשתף את כל הכוחות המיוחדים בלחימה.