בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי orenp1 שמתחילה ב "תמונה נוספת מרצועת הביטחון"
צר לי אבל הריפ שנכנס אל תוך הים לא מתאים לראס ביידה.תוואי החוף בראס ביידה זכור לי ללא כל ריפים במקום.אכן ישנם ריפים אך מעולם לא ראיתי אותם כך בולטים מעל המים.אם מה שאתה אומר נכון הריפ הזה אמור לצאת מכיוון כללי מדפונה(לא מחופה כי היא נמצאת מעט צפונה) אך אין כלל רים או אי במקום...
נערך לאחרונה ע"י RedGti07 בתאריך 08-08-2011 בשעה 16:40.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי RedGti07 שמתחילה ב "צר לי אבל הריפ שנכנס אל תוך..."
סלח לי אבל כעת נזכרתי שישנו עוד עיקול מעט צפונית לראס ביאדה שיכול להתאים לתמונה וישנו איזה אי מאוד קטן צפונית למקום.אבל קשה לי לזכור שאי פעם ביצעו שם סיורים במהלך היום מאחר והמקום היה מסוכן מאוד וחשוף מאוד לאש מכיוון הכפרים.למיטב זכרוני המקום היחידי שהיו מבוצעים בו סיורים היה האיזור שדרומית לראס ביידה על כביש החוף.
בנוגע לתמונה השניה, עם הפתיחת ציר לאורך הים - אולי ממוצב "רותם"?
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "למיטב זכרוני "רותם" הוא אכן ראס ביאדה."
רותם הוא ראס ביאדה, התמונה אכן כמובן נראית כמו ציר החוף המוביל לשם, אם אני לא טועה רואים אי בחלק העליון, מכאן אפשר לנסות לאתר את הנקודה. זכור לי שבהוראות לפי העליה לשיירה התייחסו לאיום אפשרי מכיוון האיים הנ"ל.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orenp1 שמתחילה ב "תמונה ממוצב ברצועת הביטחון"
מצאתי תמונה באתר חברה מדין וחשבון
מצולם שם צלף של גבעתי מגדוד שקד מעל ברעשית, לפי מיטב זכרוני ברעשית הוא כפר שיעי
מחוץ לרצועת הביטחון. וכוחות חיר לא חצו את הקו האדום בדין וחשבון. רוה המערכה בוצעה על ידי
חיל האויר התותחנים ושיריון.
האם משהו זוכר אחרת?
תודה
אורן פטוקה
Oren Patoka
אני לא זוכר את השמות ואת המקומות אבל צפונית לבינת-ג'בל בהחלט ישבו כמה מוצבים: שקיף א-נימל, חרבת' אום מאיה יכול להיות שהיה גם מוצב ברעשית ועוד כמה חברה. חיילי צה"ל החליפו מדי פעם את חיילי צד"ל לכמה ימים. בתקופה שלי באזור 1998-9 דיברו על להגיע אליהם, להפגין נוכחות אבל הסיכון היה גבוה מדי. היינו מגיעים למוצבים שמרוחקים יותר מקו האדום, יצא לי להיות בג'בל-חמד, חרבת' אום מאיה, נראה לי שחברה מהפלוגה שלי היו גם ברשף.
הוא קורא את "יותר מוזר מהדמיון 5"... ספר עם אסופת אגדות אורבניות אמיתיות פחות או יותר.... תוספת לאחר פרסום: הספר ראה אור לראשונה ב1995 כך שיש לנו תקופת זמן של חמש שנים פחות או יותר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orenp1 שמתחילה ב "תמונה ממוצב ברצועת הביטחון"
צרפתי לינקים לסרטונים בדף שהקמתי ב
FACEBOOK
כמו כן הוספתי כתבות מעיתון מעריב ,מהירחון מערכות ומספרו של נחמן שי -ביטחון.
אשמח לקבל תגובות /הערות או מקורות נוספים לחומר על התקופה שצהל שהה ברצועת הביטחון.
זה היה חודש אחרי השיחרור שלי, אז אולי אני טועה. שמעתי אז ממישהו סיפור על דו"צ שהיה בין מחס"ר 605 לצד"ל בהר דוב בקירבת כפר שובא. מארב שלנו זוהה על ידי אחד מתושבי הכפר. הכפרי חשב שמדובר באנשי חיזבאללה והזעיק כוח של צד"ל שהיה בסביבה. אלה הגיעו למארב מלמעלה ופתחו באש וזרקו רימונים. המארב השיב באש, כתוצאה היו פצועים גם לנו וגם להם.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "זה היה חודש אחרי השיחרור שלי,..."
קצת יותר פרטים:כח צד"ל היה מורכב מה"מיוחדת"(מעין "סיירת צד"ל") שהוקפצו לאיזור ללא תיאום-מדובר בגזרת אוג' הגליל והם היו ת"פ יק"ל. בנוסף חברו אליהם תושבי כפרי הסביבה נושאי נשק,חילי צד"ל בחופשה.טיפת תיאום בין האוגדות ועידכונים והארוע המצער היה נמנע( 2 פצועים לצה"ל ו 2 לצד"ל,בנס ללא הרוגים. ). בתחקיר הכל מכוסת"ח ואף גורם פיקודי לא נתן את הדין.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "תיאום עם צד"ל היה בעיתי במידה..."
הבעיה במקרה זה היתה, לא שלא עידכנו מראש על מיקום המארב,אלא זה שהיק"ל הקפיצו את ה"מיוחדת"לסריקות לאחר שתושב אחד הכפרים זיהה את המארב.היה חיב להיות תיאום בכניסה לגיזרה שכנה.עידכון כזה היה מונע דו"צ בסבירות גבוה.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "זה היה חודש אחרי השיחרור שלי,..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ענקנמן
זה היה חודש אחרי השיחרור שלי, אז אולי אני טועה. שמעתי אז ממישהו סיפור על דו"צ שהיה בין מחס"ר 605 לצד"ל בהר דוב בקירבת כפר שובא. מארב שלנו זוהה על ידי אחד מתושבי הכפר. הכפרי חשב שמדובר באנשי חיזבאללה והזעיק כוח של צד"ל שהיה בסביבה. אלה הגיעו למארב מלמעלה ופתחו באש וזרקו רימונים. המארב השיב באש, כתוצאה היו פצועים גם לנו וגם להם.
היי,
אני תום, הייתי סמל המחלקה באירוע בדצמבר 1998 בדו״צ עם צד״ל של מחס״ר 605.
במידה ואתה מעוניין לשמוע פרטים נוספים אז אשמח לספר
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי צ'פס שמתחילה ב "[font=Verdana]אני זוכר שידור..."
אולי בחורשת טל?
אמנם שכבתי פצוע באותו זמן. אבל למיטב זיכרוני לכל החיילים בגזרה שתו את היציאה כדי שיהיה מה שיותר קהל בהופעה הזו.
נחכה לHSNR כדי שיאשר.
אם הייתה איזושהי הופעה בבינת ג'בייל הוא חייב לדעת עליה