לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-07-2011, 17:28
  yossi_321 yossi_321 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.11
טירונות כלל צהלית במחווה אלון

אני אעבור טירונות כלל צהלית במחווה אלון.
בדקתי באינטרנט ורשום שזה מיועד בעיקר לעולים חדשים (אני לא) ולאנשים עם בעיות התנהגות (אני ממש לא)
זה נכון?
מישהו שיודע או שאפילו היה שם יכול להגיד לי איך זה? לתת קצת מידע? ש פעילות פיזית קשה? כי אני ממש גרוע בשכיבות סמיכה וכפיפות בטן למיניהן. הנושא הזה די מלחיץ אותי.
בסוף הטירונות אני אפגש עם קצין מיון והוא כבר ישבץ אותי. אני ממש לא רוצה להיתקע עם תפקיד שלא מעניין אותי במשך 3 שנים. שאלתי את מיטב אם אני יכול לשנות את זה וכבר עכשיו לנסות להתמיין לתפקידים מסויימים כמו מאבחן פסיכוטכני והם אמרו שלא. רק בסוף הטירונות שאני אפגש עם הקצין מיון אני אוכל להגיד לו מה אני רוצה. יש דרך לשנות את זה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-07-2011, 18:00
  Starship_Trooper Starship_Trooper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yossi_321 שמתחילה ב "טירונות כלל צהלית במחווה אלון"

מה קורה? אני התגייסתי בנוב 10 למחווה אלון וגם לא מצאתי שום פריט מידע. בגדול מחווה אלון זה בסיס של חיל החינוך ליד כרמיאל עם נוף ממש יפה, ומתקיימים שם בין היתר קורסים לעולים חדשים. יש שלושה קורסים שאני מכיר, אחד קורס נתיב שעורך 4 חודש ומיועד לגיור, קורס שאורך לפי מיטב ידיעתי חצי שנה ומיועד לעולים עם בעיות שפה קשות ובעצם משולב באולפן,

וקורס "ארז" שאורך חודש ומיועד לעולים חדשים שמיועדים לקרבי. כל הקורסים משלבים בתוכם מעין טירונות כלל צה"לית קצרה אבל למיטב ידיעתי ארז לא מסמיך באמת לרובאי כי החיילים שבו ממילא מיועדים לעבור אחר כך טירונות מתקדמת יותר (רובאי 03 04 או 05 תלוי לאן מגיעים).

אני יכול לספר על על קורס ארז שבו הייתי. זה קורס של בערך 3 4 שבועות שבו יש תכנים על ידיעת הארץ, הכנה לצבא בנוסח טירונות, קצת מטווחים קצת שמירות, קצת לומדים עזרה ראשונה והמפקדים מדברים על צה"ל. המפקדים שם הם בעצם מפקדים מכל מיני יחידות קרביות שעוד שנייה משתחררים אז לפקד עליך זה צופר בשבילם, ולפחות אצלי המשמעת לא היתה משהוא אז היו הרבה קאדרים שזה בעיקר ריצות והרבה מצב שתיים. אני גם לא טוב בכוח ידיים אז היה לי קשה בקאדרים האלה כי הייתי חייל טוב שלא עושה בעיות אבל קיבלתי עונשים קולקטיביים על דברים שהמחלקה שלי עשתה.

בגדול זה לא נורא, העונשים עוברים ולא כאלה נוראיים, גם אנשים בלי כושר עוברים את זה, זה הכל עניין של לקחת את זה ברוח טובה ולהבין שזה עובר. המשמעת היא כמו בטירונות, והבסיס ממש יפה עם תנאים טובים.

אם זה הקורס שתלך אליו אז כניראה שאתה מיועד לקרבי. היית כמה שנים בחו"ל? אני הייתי בארה"ב 6 שנים מגיל 12 עד 18 ובגלל זה שלחו אותי. היו איתי עוד צברים שאלוהים יודע למה שלחו אותם לקורס וגם המפקדים לא הבינו למה. כניראה ששולחים כאלה עם רקע מחו"ל כדי להראות לעולים איך זה עם ישראלים.

תראה, זה בסך הכל חודש שנחשב לך בפז"ם וזה יכין אותך טוב מאוד לטירונות האמיתית שתבוא אחר כך. כשהתגייסתי לחיל השריון בחודש הראשון כולם נראו לי בשוק כי כבר עברתי משהוא דומה במחווה אלון. מצד שני מאוד סבלתי כי קשה להתחבר לעולים החדשים ויש שם לא מעט אנשים בעייתיים שלא רוצים להיות שם. תחליט בעצמך אם אתה רוצה לזרום עם זה או להלחם, אבל אני יכול לומר לך שאני גם ניסיתי לצאת מזה ואמרו לי שאם אני רוצה קרבי אין ברירה. מה שכן אני יכול להרגיע אותך, אחרי הקורס אתה תגיע לקרבי בוודאות, ומאוד הולכים לקראת בוגרי הקורס כי הם עולים, אז מי שרצה להגיע גם למקומות שיש להם ביקוש גדול כמו גולני ונח"ל הגיעו. אני פשוט ביקשתי שריון (כבוד).

ישן 08-07-2011, 19:00
  yossi_321 yossi_321 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.11
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Starship_Trooper שמתחילה ב "מה קורה? אני התגייסתי בנוב 10..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Starship_Trooper
מה קורה? אני התגייסתי בנוב 10 למחווה אלון וגם לא מצאתי שום פריט מידע. בגדול מחווה אלון זה בסיס של חיל החינוך ליד כרמיאל עם נוף ממש יפה, ומתקיימים שם בין היתר קורסים לעולים חדשים. יש שלושה קורסים שאני מכיר, אחד קורס נתיב שעורך 4 חודש ומיועד לגיור, קורס שאורך לפי מיטב ידיעתי חצי שנה ומיועד לעולים עם בעיות שפה קשות ובעצם משולב באולפן,

וקורס "ארז" שאורך חודש ומיועד לעולים חדשים שמיועדים לקרבי. כל הקורסים משלבים בתוכם מעין טירונות כלל צה"לית קצרה אבל למיטב ידיעתי ארז לא מסמיך באמת לרובאי כי החיילים שבו ממילא מיועדים לעבור אחר כך טירונות מתקדמת יותר (רובאי 03 04 או 05 תלוי לאן מגיעים).

אני יכול לספר על על קורס ארז שבו הייתי. זה קורס של בערך 3 4 שבועות שבו יש תכנים על ידיעת הארץ, הכנה לצבא בנוסח טירונות, קצת מטווחים קצת שמירות, קצת לומדים עזרה ראשונה והמפקדים מדברים על צה"ל. המפקדים שם הם בעצם מפקדים מכל מיני יחידות קרביות שעוד שנייה משתחררים אז לפקד עליך זה צופר בשבילם, ולפחות אצלי המשמעת לא היתה משהוא אז היו הרבה קאדרים שזה בעיקר ריצות והרבה מצב שתיים. אני גם לא טוב בכוח ידיים אז היה לי קשה בקאדרים האלה כי הייתי חייל טוב שלא עושה בעיות אבל קיבלתי עונשים קולקטיביים על דברים שהמחלקה שלי עשתה.

בגדול זה לא נורא, העונשים עוברים ולא כאלה נוראיים, גם אנשים בלי כושר עוברים את זה, זה הכל עניין של לקחת את זה ברוח טובה ולהבין שזה עובר. המשמעת היא כמו בטירונות, והבסיס ממש יפה עם תנאים טובים.

אם זה הקורס שתלך אליו אז כניראה שאתה מיועד לקרבי. היית כמה שנים בחו"ל? אני הייתי בארה"ב 6 שנים מגיל 12 עד 18 ובגלל זה שלחו אותי. היו איתי עוד צברים שאלוהים יודע למה שלחו אותם לקורס וגם המפקדים לא הבינו למה. כניראה ששולחים כאלה עם רקע מחו"ל כדי להראות לעולים איך זה עם ישראלים.

תראה, זה בסך הכל חודש שנחשב לך בפז"ם וזה יכין אותך טוב מאוד לטירונות האמיתית שתבוא אחר כך. כשהתגייסתי לחיל השריון בחודש הראשון כולם נראו לי בשוק כי כבר עברתי משהוא דומה במחווה אלון. מצד שני מאוד סבלתי כי קשה להתחבר לעולים החדשים ויש שם לא מעט אנשים בעייתיים שלא רוצים להיות שם. תחליט בעצמך אם אתה רוצה לזרום עם זה או להלחם, אבל אני יכול לומר לך שאני גם ניסיתי לצאת מזה ואמרו לי שאם אני רוצה קרבי אין ברירה. מה שכן אני יכול להרגיע אותך, אחרי הקורס אתה תגיע לקרבי בוודאות, ומאוד הולכים לקראת בוגרי הקורס כי הם עולים, אז מי שרצה להגיע גם למקומות שיש להם ביקוש גדול כמו גולני ונח"ל הגיעו. אני פשוט ביקשתי שריון (כבוד).

אני לא הולך לקרבי. אני פרופיל 64.
ומן הסתם שאני לא אלך לקורסים האלה כי, כמו שרשמתי כבר, אני לא עולה חדש.
איזה קורסים אחרים יש שם שלא מיועדים לעולים חדשים?
ועל איזה טירונות שתבוא אחר כך אתה מדבר? אחרי שאני עובר את הטירונות הזאת אני צריך לעבור עוד אחת?!

נערך לאחרונה ע"י yossi_321 בתאריך 08-07-2011 בשעה 19:02.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:38

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר