17-06-2011, 13:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "האם לדעתכם אפשר ללמוד לפסיכומטרי ולעבוד באותה עת?"
כמו שכבר אמרו לך כאן, הכל תלוי במה היעד שלך, וכמה אתה רחוק ממנו.
הפער בין קבלה לרוקחות לקבלה לרפואה הוא עצום. אם אתה רוצה להשאיר לעצמך את אופציית הרפואה פתוחה, כנראה תצטרך להשקיע יותר, אבל אם אתה מוכן להחליט כבר עכשיו שאתה הולך על רוקחות, זה סיפור אחר לגמרי.
בנוסף, אתה צריך להכיר את נקודת המוצא שלך.
אני אנסה לתת לך שיטה שתעזור לך לקבל החלטות אופרטיביות לגבי דרך הפעולה המומלצת בשבילך:
קח בחינה לדוגמה, עוד לפני שהתחלת ללמוד, ופתור אותה מההתחלה עד הסוף (כולל הקפדה על זמנים, וכל שאר המגבלות שיהיו בבחינה עצמה), ותראה איזה ציון אתה מקבל.
אם הציון מספיק למה שאתה צריך (בשילוב עם ממוצע הבגרויות שלך, כמובן) אז אתה יכול להירגע, להמשיך בעבודה שלך כרגיל, לעשות עוד כמה בחינות לדוגמה, רק ליתר בטחון, ולגשת לבחינה בראש שקט.
אם חסרות לך עד 40-50 נקודות, אתה גם לא צריך להילחץ יותר מדי. 15-20 שעות לימוד רציני יביאו לך את הנקודות האלה. לך לקורס, ואם אתה באמת מצליח לשלב אותו עם העבודה, וגם לתת כמה שעות בשבוע לשיעורי בית, אתה תהיה בסדר.
אם חסרות לך 50-100 נקודות, כבר תצטרך לעשות שינויים באורח החיים כדי ללמוד כמו שצריך לבחינה. אולי לא לעזוב לגמרי את העבודה, אבל בהחלט לצמצם את השעות, כדי שתוכל להקדיש יותר זמן ללימודים.
לסגור פער של מעל 100-150 נקודות, זה לא עניין של מה בכך, אפילו אם תקדיש את כל מרצך ללימודים.
המספרים האלה לא מבוססים על נתונים מדויקים, אלא על תחושות אישיות שלי על סמך הניסיון שלי ושל חבריי, אבל אני מאמין שהעיקרון הכללי נכון.
בהצלחה.