12-06-2011, 23:03
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
האמת, אורנה ששון לוי כתבה את זה בפירוש.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "לא הבנתי את הטענה שלך , אתה טוען שארגונים נגד צה"ל מקדמים שרות בנות בצה"ל כדי להחליש"
לא במילים אלו, כמובן, אבל ב'זהויות במדים' שלה היא ביכתה את העובדה שחיילות מאמצות מודלים מיליטריסטיים של התנהגות, מוחה על כך שהמודל הדומיננטי של חייל הוא של גבר לוחם* וקיוותה ששינוי המודלים יוביל לצמצום המיליטריזם הישראלי והשפעתו של הצבא על החברה הישראלית.
ואני מצטט ממאמר אחר שלה:
"מחקר מראה כי שירות צבאי שווה לא מוביל לשוויון חברתי - הנשים שמתקדמות ומצליחות בצבא מאמצות את הערכים הבסיסיים שלו, ולכן הן לא משנות את המבנה הגברי והירארכי של הצבא, וכן לא מרוויחות את היתרונות שגברים מרוויחים מהצבא. ממצאים אלה מובילים לגישה הפמיניסטית הרדיקלית, המתנגדת להשתלבות של נשים במוסדות גבריים, הירארכיים, אקסקלוסיביים, ובעיקר במוסדות המבוססים על אלימות והפעלתה. מה אם כן צריכות התנועות הפמיניסטיות בישראל לעשות? ההצעה שלי היא לא להפקיר את הבנות שמתגייסות - לא לוותר על מאבק למען שירות צבאי משמעותי, וסביבת עבודה מוגנת מהטרדות מיניות- ויחד עם זאת, לא להניח שהשירות הצבאי יביא לשוויון מגדרי בישראל. מכאן, שאת מירב המאמצים לא כדאי לרכז במאבקים בצבא או בתוך הצבא, אלא להתמקד במאבק חברתי נגד דיכוי וכיבוש, בפעולה בתנועות שלום. "
(http://www.w-p.co.il/article_page.asp?id=135&preview=1)
אני לא חושב שאני צריך להוסיף פרשנות לזה.
*ואני הקטן שואל, בשביל מה יש צבא?
גלריית התמונות שלי
|