02-07-2011, 01:01
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
|
|
חדש בפיקוד הדרום: מטבחון ליד כל חמ"ל תצפיות: כבר לא רעבות - כתבה מבמחנה
http://www.idf.il/1467-12259-he/Dover.aspx
התצפיתניות התלוננו: העבודה במשמרות מונעת מאיתנו לאכול. בפיקוד הדרום לקחו את הדברים ברצינות, ובנו מטבחון ליד כל חמ"ל ברצועה. מה מתבשל? פסטות וטוסטים. בעקבות עשרות תלונות שהגישו תצפיתניות על פגיעה בתנאיהן, בפיקוד הדרום משדרגים את המשמרות שלהן. חמ"לי התצפית לאורך גבול עזה זכו באחרונה במטבחונים צמודים, שכוללים מיקרוגל, כיריים ומקרר.
במסגרת עבודת התצפיתניות שמאופיינת במשמרות לאורך שעות היממה, הבנות מפספסות ארוחות באופן קבוע. תשעת המטבחונים שהוקמו בבסיסים השונים מאובזרים במכשירי חשמל שונים, וקיימת בהם הפרדה בין בשר לחלב, שמונעת בעיות כשרות בגינן נסגרו בעבר מטבחונים דומים. אספקת המזון מגיעה אחת לשלושה ימים ישירות למטבחון, שאחזקתו ותפעולו נמצאים באחריותן המלאה של החיילות.
לאחר התייעצות עם מפקדי פלוגות בגדוד נשר, גדוד האיסוף הקרבי של פיקוד הדרום, ועם חלק מהתצפיתניות, יצרו בפיקוד לוח מזון ייחודי לבנות. התפריט מתאים לאופי המשמרות, והוא יאפשר להן להכין את האוכל בעצמן. "הכנסנו לתפריט דברים שאפשר לחמם ולהכין בקלות, ולא מצריכים טבח מומחה, כדי לתת לחיילות עצמאות מרבית", סיפר קצין הלוגיסטיקה של פיקוד הדרום, אל"ם רון אילוז. "מדי פעם אנו משנים את התפריט, כדי שלא יימאס להן מהאוכל. לטווח הקצר העסק הזה נותן מענה טוב. לצערי, אי–אפשר לרצות את כולם כל הזמן".
בעיה נוספת של התצפיתניות היא העובדה שהן יושבות בבסיסים הפזורים בשטח ולא במפקדת הגדוד, וחולקות את המוצבים עם יחידות שתופסות קו. "נוצר מצב שבו בכל פעם שהחיילים בבסיס מתחלפים בהתאם לתעסוקה המבצעית, התצפיתניות נתונות ל'חסדי היחידה'", הסביר אל"ם אילוז. "על ידי פתיחת המטבחונים, יצרנו להן עצמאות בתחום זה. הן יכולות לאכול בכל שעה שהן רוצות".
|