תרחיש דמוי-תיעודי למתקפה גרעינית:מצורף להנאת ציבור מתרפקי נוסטלגיית המלחמה הקרה
אף עפ"י שהנני בטוח כי למספר לא קטן מהקהל המקומי כאן כבר יצא לצפות בו, מכיוון שלא מצאתי במנוע החיפוש של הפורום כל התייחסות אליו, הרשיתי לעצמי להביא לתשומת לב המתעניינים בנושא הווי המלחמה הקרה בכלל ותרחישיה הגרעיניים הפונטציאלים בפרט את הסרט The War Game משנת 1965 , זוכה פרס האוסקר בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר לשנת 1966 (למרות היותו, למעשה, פסאודו-דוקומנטרי).
תיאור קצרצר לשיבור האוזן:
The War Game הינו סרט פסאודו-דוקומנטרי המגולל במשך כמעט כ-46 דקות את קורותיו של תרחיש גרעיני פיקטיבי בבריטניה של תקופת המלחמה הקרה מנקודת מבטם של תושבי העיירה רוצ'סטר במחוז קנט. הסרט עשוי בסיגנון Cinema Verite ומציג באופן אובייקטיבי ונטול רגשות את ה-Aftermath (מה המונח המקביל בעברית? "היום שאחרי"?) של תקיפה גרעינית, מוגבלת יחסית, כנגד אוכלוסייה אזרחית, בד בבד עם המחשת חוסר המוכנות וכן חוסר ההפנמה המוחלט, הן מצד העורף והן מצד פיקוד העורף הבריטים, בדבר המשמעות האמיתית של מתקפה גרעינית על אדמת בריטניה.
מלבד הערך הנוסטלגי של ההצצה להווי תקופת המלחמה הקרה באירופה, הסרט עצמו, לדעתי, עשוי בצורה מרתקת וריאליסטית מאוד יחסית למשאבים הטכניים שהיו באותה תקופה.
הBBC אסר בזמנו את שידורו הטלוויזיוני של הסרט מחשש לבהלה הציבורית העלולה להיווצר בעקבותיו והוא שודר במלואו לראשונה בטלוויזיה הבריטית רק בשנת 1985.
אני מניח שישנן מספר סצינות "גראפיות" במונחים הקולנועיים של שנות ה60 אבל קשה לי להאמין שזה יזיז למישהו היום.
נ.ב: בשנת 1984 שודרה בבריטניה דרמת טלוויזיה בת 110 דקות בשם Threads, אשר שאבה השראה מן הסרט הנ"ל, אך בניגוד אליו, התרחיש הגרעיני הוצג ברובו במתכונת של דרמה, וכמו כן מראות הaftermath הגרעיני שבה נועדו להיות הרבה יותר גראפיים ומזעזעים (שוב, יחסית לסטנדרטים של אותה תקופה) מאשר הסרט הקודם.
צפייה מהנה:
נערך לאחרונה ע"י liorif בתאריך 07-05-2011 בשעה 00:42.