07-04-2011, 18:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
|
|
היי
המסלול:
טירונות 03 - חודשיים וחצי
קורס חובשים קרביים בבה"ד 10 - 3 חודשים
סיפוח כחובש בתאג"ד - 3 חודשים (אני הייתי חובש בגדוד 13 של גולני)
הכנה לקק"צ בבה"ד 6 - חודש וחצי
קורס קצינים בבה"ד 1 - חודשיים וחצי
קורס קא"רים (השלמה חיילית) בבה"ד 10 - חודשיים וחצי
זה המסלול (משהו כמו שנה ו-3 חודשים בערך)
בקורס קא"רים נפתחים השיבוצים (בהשלמה שלי - בשבוע 6 גילו לנו אילו שיבוצים נפתחו לנו)
ובשבוע האחרון מגלים לכולם מה הם קיבלו.
אין קא"רים בגדודים, זה רק מרמת חטיבה ומעלה.
בעיקרון תפקידי הקא"ר מתחלקים לשלושה "ענפים", אני אכתוב עליהם ממש על קצה קצה המזלג:
- הדרכה
אחד מתפקידי הליבה בהדרכה זה להיות מפקד קורס חובשים. מי שמתקבל לתפקיד הזה עובר הכשרה נוספת בסוף ההשלמה של 7 שבועות - "קורס מפקדי קורסים". בסוף ההכשרה אתה מקבל 60 חיילים + 4 אנשי סגל, ובמשך 3 חודשים אתה מפקד על קורס חובשים ואחראי על כל מה שעובר בקורס מא' ועת ת'.
- שטח
תפקיד הליבה לקא"ר שטח הוא להיות קא"ר חטיבה. התפקיד משתנה בהתאם לסוג החטיבה, אבל בכלליות אפשר לומר שהתפקיד כקא"ר שטח זה לבנות את הכוח הרפואי מתחתיך, לדאוג בין היתר לאימונים שלהם, הכשרות, ניהול אירועים רפואיים ועוד.
- מטה
קא"ר מטה הוא בדרך כלל תפקיד בפיקוד העורף או בפיקודים האחרים, חלק מהתפקידים בפיקוד העורף מתעסקים עם הקשר בין הצבא לבין בתי חולים אזרחיים, הכנת העורף לקראת אירועים רפואיים ועוד.
למסלול הזה יש כמה חסרונות, אני חושב שהחיסרון הכי גדול זה שאתה הופך להיות מפקד אחרי ניסיון מועט מאוד בתור חייל.
אני אישית מרוצה מהמסלול הזה - להיות קצין אחרי שנה ו-3 בצבא בעיני זה אדיר, נכון שאתה מגיע עם מעט ניסיון, אבל זה מגיע עם הזמן. בסופו של דבר - יוצא לך להיות קצין יחסית הרבה זמן ולדעתי זה טוב מאוד.
במסלול הזה חותמים שנה אחת קבע. את החתימה פיזית על הנייר עושים בקליטה לקורס הכנה לקק"צ בבה"ד 6.
אם הקבע זה מה שמפריע לך, אז תדע שלדעתי זה לא משנה אם זה שנה או שנה ו-4, או שנתיים,
בחירה בקצונה זה בחירה לכל החיים. לא חסר מקומות שאתה יכול לקרוא בעיתון על "קצין לשעבר" שעשה ככה וככה. זה דבר שהולך איתך לכל מקום, נותן לך הרבה ניסיון לאזרחות..
שיהיה לך המון בהצלחה, אתה מוזמן תמיד לפנות עם שאלות!
דורון
נערך לאחרונה ע"י NVJ בתאריך 07-04-2011 בשעה 18:22.
|