30-03-2011, 22:35
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
כמה תיקוניםלחלוטין לא פוליטיים
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "להיפך, הדגשתי ואני שב ומדגיש - שאיני רוצה בהחייאת הדיון..."
ראשית, אני מסתמך, במתכוון, בעיקר על מקורות מקורבים לאצ"ל-נקדימון ויהודה לפידות. לא נכנס לטענות של ברנר, מצדקות או לא.
שנית, לגבי הנשק שהיה על האוניה-נשק כבד לא היה בו מלבד 4 זחל"מים (ראה למטה).
רוב המקורות שזמינים לי כרגע לא מציינים כמה נשק נפרק בכפר ויתקין. המקור היחיד שכן מציין זאת, טוען שהרוב נפרק שם. אבל היות ומקור זה הוא "ויקיפידיה" תוך השענות על סרט תיעודי כסימוכין, קשה להסתמך רק על זה.
לפי עדותו של בגין בעניין, כפי שניתנה מעל במת הכנסת ב-1959 היו על הספינה-
5,500 רובים, 300 מקלעי ברן, 50 מקלעי שפנדאו, 1000 פגזי מרגמה, 10000 "פצצות נ"מ" , 4 מליון כדורי 0.303, ו-4 זחל"מים.
כמות ואיכות נשק כזה הייתה משמעותית מאוד בתקופה הראשונה של מלחמת הקוממיות. לקראת יוני 1948-הרבה פחות משום שכבר החלה הספקה סדירה של נשק מסוג זה מצ'כוסלובקיה, הצטבר נשק שלל והייצור העצמי של תחמושת היה משמעותי. הנשק שעדיין היה חסר באופן משמעותי היה ארטילריה (כולל נ"ט נ"מ), רק"מ (בעיקר טנקים ושריוניות) ומטוסי קרב.
מבין הנשקים שהיו על האוניה, דווקא מקלעי השפנדאו (MG-42) (בניגוד לתחמושת ולרובים-שכמותם בכל זאת הייתה רבה) לא היו חשובים במיוחד. אומנם הם עלו על כל מקלע קל אחר שהיה לצה"ל (או לכל צבא אחר), אבל מדובר במספר קטן והיות והיו רק מעטים מימנו בצה"ל, חלקי חילוף היוו בעיה-מה עוד שמדובר בנשק מורכב ויקר יחסית למגל"ד. לסיכומו של דבר, לאובדן חלק מהשק שהיה על האוניה לא הייתה משמעות רבה.
לגבי ירושליים, אם חסר שם נשק הרי שזה לא נבע ממצוקה שאספקה נוספת מהסוג שאבד יכלה לתקן, אלא מסיבות לוגיסטיות או, כפי שהיה מי שטען אז ולאו דווקא מהאצ"ל (שאלתיאל), משיקול פוליטי/מדיני הקשור להסכמים עם הירדנים על השליטה בעיר. כשחלה פרשת אלטלנה, הרובע היהודי ושאר מזרח העיר כבר היו כבושים בידי הלגיון. צה"ל ניסה לכבוש אותו מחדש אחרי ההפוגה, בקרבות עשרת הימים, וכישלונו לא נבע ממחסור בנק"ל. למעשה, כידוע לך, צה"ל ברוב המקרים לא הצליח להביס את הלגיון במלחמה זו, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
[img]file:///C:/DOCUME%7E1/CGJ/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.png[/img]
[img]file:///C:/DOCUME%7E1/CGJ/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/img][img]file:///C:/DOCUME%7E1/CGJ/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/img]
|