25-03-2011, 16:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
וואו, אתה "יורד" על היותי (כמעט) ד"ר למיקרוביולוגיה, אבל פולט שטויות בקצב של קילומטרים לשעה.
אוכל לא בריא: בשר שמן (כבש למשל, או בקר בחלקים מסויימים שלו), קמח לבן, סוכר, שומני טראנס,
בצקים למיניהם, מטוגנים למיניהם, רוב המתוקים, מוצרי חלב מעל 5% שומן, או גבנ"צ מעל9%, חמאה,
מרגרינה ויש המשך...
אוכל בריא: לחם מחיטה מלאה (לא לחם קל), דגנים מלאים, תפ"א מבושל/אפוי, ירקות, פירות, חלב רזה,
בשר רזה/עוף/דגים לא מטוגנים, ביצים, מוצרי חלב עד 5% וגבנ"צ עד 9%, אורז מלא, קינואה, קטניות
גרנולה לא ממותקת, יוגורט וכו'...
ועכשיו לשטויות שכתבת - עמילן בטיגון עמוק משנה את הרכבו, ולכן צ'יפס הוא בהחלט מזיק, שלא לדבר
על כמויות המלח שבאות איתו ביחד...
פלאפל - טיגון עמוק, שווארמה - בשר שמן, המון שומן מהחי.
פיצה - בצק מקמח לבן, המון גבינה באחוזי שומן גבוהים.
וכן, נטייה להשמנה. יש אנשים שיאכלו ג'אנק מפה עד מחרתיים, והגוף שלהם לא יצבור אותו כשומן
בתאים. לעומת זאת אנשים עם נטיה להשמנה, כאשר יאכלו לא נכון האוכל יהפוך במהירות
לשומן - וביחוד אוכל עם ערך גליקמי נמוך. אף אחד לא יכול לחיות על 1000 קלוריות ליום לאורך זמן,
שזה בעצם מה שצריך על מנת לשרוף מספיק כל יום, בטח ובטח אנשים שמנים, שרק על מנת לתחזק
את מאסת הגוף הנוכחית (הלב צריך לעבוד קשה יותר, שרירי השלד צריכים להחזיק מאסה גדולה יותר
וכו') זקוקים לכמות קלוריות גבוהה יותר מאדם רזה. זה לא עניין של רמת מטבוליזם, כמו שנאמר כאן
בצורה שגויה, אלא של סוג המטבוליזם - או מה הגוף עושה עם האוכל. כאשר כבר קיימים מאגרי שומן
לגוף הרבה יותר קשה לפרק אותם. באופן אבולוציוני, מי שנטה לצבור שומן מהר יותר, שרד יותר
לכן יש לנו נטייה טבעית לצרוך מזונות עתירי סוכר ושומן (זה טעים לנו כי ככה פעלה הברירה הטבעית)
ואגב - כל הידע לא שייך לתחום העיסוק שלי, אלא להיותי מטופלת אצל דיאטנית קלינית כבר מעל
שנתיים.
|