אתמול הייתי במשמרת במסעדה כשליח. נסעתי לאחד המשלוחים בעיר על סכום של 277 ש"ח.
הגעתי לבניין, עליתי במעלית ודפקתי בדלת הדירה. שלושה חנבצים פתחו לי את הדלת (היורמים שעושים רושם חיצוני של אנשים טובים ותמימים- 95% מהם לא נותנים טיפים..
לצערי זה בדוק תאמינו לי. ודווקא בצד השני של המשוואה - הערסים, בד"כ יודעים לפנק.)
בקיצור הבחורה ושני הבחורים ארגנו בינהם ם את הכסף בחופזה ובטעות נתנו לי מאה ש"ח יותר.
שיצאתי מהדלת וספרתי את הכסף הבנתי שכנראה קרתה פה טעות. אין מצב ששלושה חברלך צעירים בדירה קטנה רצו לצ'פר שליח ב100 ש"ח..
אמרתי לעצמי "צחי לא אתה לא. פשוט לא. אין מצב שאתה יורד במעלית ולוקח לעצמך את הכסף. לא תמכור את המוסר שלך בשביל 100 ש"ח מסכנים.."
כי כן, גם אם זה לא בדיוק גנבה כי היא נתנה לי את הסכום ביד , זה עדיין לא מוסרי ביודעין להעלים עין ולקחת כסף מאדם שלא עשה לך דבר רע.
חזרתי לדירה ודפקתי בדלת. הבחורה שוב פתחה ואמרתי לה שהיא נתנה לי 100 ש"ח יותר. היא הגיבה בפליאה ואמרה לי : "תודה גבר" ובלי שהספקתי למצמץ,
לקחה בחופזה (או יותר נכון תלשה) לי מהיד את ה100 וסגרה לי את הדלת בלי מילה נוספת..
לא קיבלתי שקל טיפ. יותר מזה, קיבלתי שקל פחות מהסכום.. כאילו .. הרגע פאקינג הצלתי לך את ה100 ש"ח שזרקת לפח וזה התודה?? לא חיוך, לא איזה טיפ קטן להרגשה הטובה , לא כלום.
מה אני מקבל? "תודה גבר" מהיר מבלי אפילו להיסתכל עליי וטריקת דלת
באותה רגע הייתם מייחלים שתעבור עליה רכבת.
טוב זה לא בדיוק נגמר.. שעליתי במעלית בדרכי למטה הבנתי שהיא הביאה לי שקל פחות. וזה, זה כבר היה יותר מדי..
הדם עלה לראש, כולי הייתי אדום ורותח , מגיע לקומת הלובי ולוחץ שוב על קומה 4.
ושוב עולה לשלושת החנבצים. דפקתי שוב בדלת והיא שוב פתחה.
אני מתאפק להישאר שליו אומר לה בפרצוף זועף שהיה לי קשה להסתיר: " הבאת לי שקל פחות".
היא השיבה בהתנצלות ונתנה לי את השקל החסר עם עשרה ש"ח טיפ.
ולא, אני לא מאמין שהיא התכוונה לתת טיפ ופשוט שכחה לפני. פשוט כבר לא היה לה נעים ממני שראתה אותי חוזר.
כמובן שכל העמיתים לעבודה שסיפרתי להם אמרו לי מיד בליגלוג שיצאתי פראייר והייתי צריך לקחת לעצמי. אבל למרות הכותרת של האשכול,ולמרות התגובה של הבחורה, אין בי ולו טיפה של חרטה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "מסקנה? החיים דופקים את הישרים"
יצאת פראייר והיית צריך לקחת לעצמך.
עכשיו ברצינות, נשים רגע בצד את עניין הכרת הטובה בהחזרת הכסף במקרה הספציפי הזה, למה אתה חושב שמגיע לך טיפ מראש?
אם בנאדם "עושה רושם חיצוני של איש טוב ותמים" אבל לא נותן לך טיפ, אז הוא כבר לא אדם טוב?
ואולי הערסים שיודעים לפנק זה כי הם מושפעים כמוך מנורמות חברתיות מגוחכות?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "יצאת פראייר והיית צריך לקחת..."
בגשם, בחרה, במהמורות עם הנהגים ששמים עליך פס ונראה את התגובה שלך שלא תקבל טיפ מאנשים.
רק אתמול החלקתי ונמרחתי באחת הכיכרות בעיר ובמזל אני יושב פה ומתכתב איתך.
מה יש, חמש ש"ח לתת שליח להרגשה הטובה יהרוג אותך?
ובמקרה שלי הסנדלר לא הולך יחף - אני תמיד, אבל תמיד נותן טיפים. למלצרים, לשליחים , לברמנים ולכל בעלי שכר המינימום הזעום שחיים מהיד לפה.
ובלי קשר , הרגע הצלתי לה את ה100 ש"ח. אבל עזוב אותך טיפ, אפילו תודה כמו בנאדם לא קיבלתי.
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 23-02-2011 בשעה 19:29.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "סכן אתה את החיים שלך על הכביש בשביל 20 ש"ח לשעה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי -TsAcHi -
בגשם, בחרה, במהמורות עם הנהגים ששמים עליך פס ונראה את התגובה שלך שלא תקבל טיפ מאנשים.
רק אתמול החלקתי ונמרחתי באחת הכיכרות בעיר ובמזל אני יושב פה ומתכתב איתך.
מה יש, חמש ש"ח לתת שליח להרגשה הטובה יהרוג אותך?
ובמקרה שלי הסנדלר לא הולך יחף - אני תמיד, אבל תמיד נותן טיפים. למלצרים, לשליחים , לברמנים ולכל בעלי שכר המינימום הזעום שחיים מהיד לפה.
ובלי קשר , הרגע הצלתי לה את ה100 ש"ח. אבל עזוב אותך טיפ, אפילו תודה כמו בנאדם לא קיבלתי.
ולמאבטחים? ומתדלקים? ולאנשי נקיון? (see where i'm going with this?)
כמו שאומר mister pink מהגיף שלמטה, לו היית מגיע לבית שלי עם פיצה, ומבצע מערכון משעשע, הייתי שוקל לתת לך טיפ. אבל לתת לך "תוספת" על זה שבסה"כ ביצעת את העבודה שלך?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "מתדלקים גם כדרך קבע מקבלים ממני"
אז תעבור לאבטחה (ויש מאבטחים שעובדים ומקבלים מינימום. להם אתה נותן טיפ?).
זו העבודה שלך וזה השכר. לא טוב לך? תתפטר.
אנשים לא צריכים לתת לך "השלמת הכנסה" רק בגלל שבסה"כ אתה עושה את מה שאתה צריך לעשות ממילא.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "סכן אתה את החיים שלך על הכביש בשביל 20 ש"ח לשעה"
אבל זו העבודה שלך, לא מתאים לך, עזוב אותה.
אתה לא יכול לצפות מהלקוח להוסיף לך תשלום מכיסו על כך שעשית את העבודה שלך, בשביל מה אתה מקבל משכורת?
למה הלקוח צריך להתחשב בתנאי העבודה שלך?
טיפ צריך לבוא על שירות מעל ומעבר למצופה, לא על כך שאתה פועל כמו שהיית צריך.
אתה תמיד נותן טיפ למלצרים, לשליחים, לברמנים..
מתי בפעם האחרונה נתת טיפ לקופאית בסופר? או סתם למוכר הירקות?
מתי נתת טיפ לנהג האוטובוס?
כשאתה נתקל במפנה האשפה אתה עוצר לרגע ושולף לו שטר?
ומה עם הדוור שמגיע מדי יום?
אתה רק מוכיח שוב עד כמה אתה מושפע מנורמות חברתיות שאומרות שלעוסקים במלאכות מסויימות נהוג לתת טיפ, בעוד שלאחרים לא.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אבל זו העבודה שלך, לא מתאים..."
לא צריך להיות נונקונפורמיסט וללכת ראש בקיר עם כל נורמה חברתית שלא נוחה.
גם נורמה חברתית נוצרה מסיבה מסויימת. לדוג', הייתי במדינה מסויימת באירופה שבה לא משאירים טיפים והשירות היה נוראי בהתאם, ומדובר על מקום מכובד ולא סתם מזללה. כך שאני חושב שאין פה שחור או לבן, ואמנם אפשר לומר שימצאו עבודה אחרת אם זה לא מתאים לאותם נותני שירות לעבוד בשביל פרוטות אבל אני חושב שגם אם אתה לא מקבל מופע יחד עם הקפה, עדיין שווה את ה-2 שקלים הנוספים.
(ואמנם שירשרתי ישירות אליך, זה מכוון לכל אוכלי המוות באשכול )
אה מן הסתם אם משלמים על משלוח לא משלמים טיפ בנוסף.
צעירה.
בכלל שתדעו שפעם הבאה שתזמינו אוכל הביתה ולא תתנו טיפ אנחנו השליחים נזכור אתכם.
לקוח שמזמין קבוע ולא יתן טיפ שידע שסביר להניח שאותו שליח יבחר בפעם הבאה אותו אחרון בסדר העדיפויות שלו.
לקוח שלא נותן לי טיפ אני לעולם לא שוכח אותו. ואם יש לי ארבע משלוחים אני יגיע אליו אחרון. וזה קרה שלקוח קבוע אצלנו חיכה אצלי אחרון בתור ורעב ועצבני לאוכל כי לא נתן לי טיפ פעם שעברה שהגעתי אליו רטוב וקופא מהגשם.
יותר מזה, לא אפנק אותו ברטבים כמו שאני מפנק את הלקוחות האחרים. כי כמו שאמרתם על חובת הטיפ גם אני במקרה הזה לא חייב. לא חייב להגיע אליו ראשון ולא חייב לתת לו אקסטרה שירות. רוצים אקסטרה? טיפ אס.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תגידי את זה לברוך. הוא לא..."
הי, אבל זה לא אתה שאמר:
ציטוט:
במקרה שלי הסנדלר לא הולך יחף - אני תמיד, אבל תמיד נותן טיפים. למלצרים, לשליחים , לברמנים ולכל בעלי שכר המינימום הזעום שחיים מהיד לפה.
מה ההבדל בינך לבין פועל נקיון? או (שוב, בהשאלה ממיסטר פינק) מה ההבדל בינך לבין הבחורצ'יק במקדונלדס?
אתה תבוא מאוחר ותמצא לקוח זועם שמן הסתם כבר התקשר להתלונן עליך מספר פעמים. אם הוא יתלונן מספיק פעמים, נחש היכן תשבר השרשרת לקוח-צחי-בית העסק?
אה, וגם: בבקשה אל תאיים ש, אה, לא "תפנק" ברטבים.
בעריכה:
ציטוט:
הוא לא מפנים שאנחנו מסכנים את החיים שלנו בשבילכם
אתה מבין שהמשפט הזה גורם לך להיראות כאידיוט? אתה מסכן את חייך (לפי מה שאתה אומר) תמורת 20.70 ש"ח לשעה, בכדי להביא לאנשים אוכל. נו, ואומרים ש life is overrated...
נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 23-02-2011 בשעה 23:14.
זה בסדר, אתה יכול להגיב כרצונך.
כך או כך, זה למעשה מה שאתה אומר לנו. אתה מוכן לסכן את חייך, בנהיגה בתנאים קשים, תמורת סכום זעום של 20 ש"ח לשעה. האם זהו באמת הסכום שבו אתה מעריך את חייך?
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תגידי את זה לברוך. הוא לא..."
אז אתה מוכיח שאתה לא רק מצפה לפרס כספי על העבודה שאתה אמור לעשות, אלא אתה גם נבל שבכוונה לא עושה את עבודתו כראוי אם אתה לא מקבל את תוספת הקסטרא הזאת שאיש לא מחוייב לתת לך.
יותר גרוע מזה לא יכלת לצאת, כל הכבוד.
אגב, רק הוכחת את הטענה שלי עד כמה חמורה התופעה הזאת, שאתה לא סתם מצפה לטיפ, אתה חושב שמי שלא מביא לך אותו לא ראוי לטיפול מכובד כלקוח.
אתה מועל בתפקידך בגלל האגו והחמדנות שלך.
מנהלת פורום קולנוע וטלוויזיה ...•*•●✩●•*•... המקסימה של הפורום =^◡^= ♡
חבר מתאריך: 03.10.06
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אז אתה מוכיח שאתה לא רק מצפה..."
למה לא עושה את עבודתו כראוי?
על פי מה שזה נשמע הוא עושה הכל כמו שצריך פשוט במינימום ההכרחי לאנשים שלא נותנים טיפים.
אני לא יודעת איך זה הולך אצלם, אבל לי זה נשמע שבתור דוגמה יש נוהל שנותנים כמות X מרוטב 1 וכמות Y מרוטב 2
ואין לתת יותר גם אם מבקשים, אבל ללקוחות הנדיבים עם הטיפים הוא יכול להגמיש את החוקים (או להגיע אליהם מוקדם יותר, אם יש לדוגמה הגבלה של עד שעה למשלוח)
קראי שוב את מה שהוא כותב, הוא לא מדבר רק על אקסטרא רטבים, הוא מדבר על הענשה מפורשת של הלקוח שלא נתן לו טיפ
הוא מדבר על כך שהוא בכוונה הולך אליו אחרון בתור, כדי לגרום לו לחכות, לא שרק אינו משתדל להגיע אליו מוקדם.
זו נבזיות שאין כדוגמתה.
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "קראי שוב את מה שהוא כותב, הוא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
הוא מדבר על כך שהוא בכוונה הולך אליו אחרון בתור, כדי לגרום לו לחכות, לא שרק אינו משתדל להגיע אליו מוקדם. זו נבזיות שאין כדוגמתה.
זכותו. שיקרא לזה הענשה או כל דבר אחר, - זכותו לעשות כך. לא נתנו לו טיפ, לא היו גם חייבים לתת לו טיפ. והוא לא חייב לבוא לאותו אדם ראשון. קרא לזה ענישה, נקמה, חינוך. עובדתית (ומשפטית, לדעתי), אין זה משנה. על הצד המוסרי לא נדבר, זה מעט מורכב יותר.
הדבר אחרון שאני זה חמדן. בגלל זה גם לא לקחתי את אותם 100 שקלים. סך הכל אני לא מחויב להגיע אליו ראשון כמו שהוא לא מחויב להביא לי טיפ.
כל הכבוד אתה מקלל בפורום . מאוד יאה למנהל. אני לא ירד לרמה שלך.
אף שליח לא עובד בגשם,בקפור וחרה שהוא אוכל עם נהגים שמתייחסים אליו כיתוש , כמטרד בכביש בשביל שכר המינימום שהוא מקבל. אם סטודנט אקדמי מגניב כמוך שמסתכר 30 פלוס לשעה לא מסוגל להבין את זה אז קטונתי.
בזוי אנשים כמוך שלא יכולים לתת לאנשים קצת אקסטרה על השירות שלהם. עבודות שכר מינימום זה עבודות קשות, לא מתגמלות, לא מעורכות וכאלה שאי אפשר לממן איתם לימודים אקדמיים, טיול לח"ל או דירה. תאמין לי שה5 ש"ח הקטנים האלה שתיתן עושים לנו את ההבדל בעניין הזה.
כמו שציינתי אני נותן טיפים לכולם ותמיד יותר מ10% המקובלים. כי אני מכיר את ההרגשה. ואם היה למנקים ולקופאים קשיי היום כוס של טיפים אדון ברוך הייתי נותן גם להם.
בנושאי כספים אני האדם הכי הגון בעולם. מעולם לא חמדתי במה שאין לי, מעולם לא גנבתי ומעולם לא שיקרתי בענייני כספים. מעולם לא הייתה לי חמדנות כל שהיא. אם יש לי ארבעה משלוחים באותו טווח של יחסי של זמן זכותי לבחור למי להגיע אחרון. למה זה שהיה מתחשב ואכפתי והביא טיפ על השירות יקבל אחרון את המשלוח? למה זה מגיע לו?
כמו שללקוח לדברך יש זכות לא לתת לי טיפ כך שמורה לי הזכות לשים אותו בסדר העדיפויות שלי.
זאת עבודה מסוכנת. אין מה להשוות אותה לחיילים שזה נושא אחר לגמרי או למאבטחים שפעם ביובל קורה להם תקרית מסכנת חיים. אני נוסע בשדה קרב יום יום. שדה קטל. הפסקתי לספור את הפעמים שכמעט אמרו עליי קדיש. זה גם הסיבה שאני עוזב את העבודה הזאת השבוע.(נתתי התראה כבר לפני שלושה שבועות למעסיק כך שאין קשר לאשכול) . פשוט לא שווה את השכר (לעניין החמדנות שלך).
אם הייתי חמדן הייתי לוקח את ה100 לעצמי. כמו ש99% ממכם היו עושים.
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תגיד לי מי אתה לעזאזל שתשפוט אותי?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי -TsAcHi -
בזוי אנשים כמוך שלא יכולים לתת לאנשים קצת אקסטרה על השירות שלהם. עבודות שכר מינימום זה עבודות קשות, לא מתגמלות, לא מעורכות וכאלה שאי אפשר לממן איתם לימודים אקדמיים, טיול לח"ל או דירה. תאמין לי שה5 ש"ח הקטנים האלה שתיתן עושים לנו את ההבדל בעניין הזה. הממ, לא רוצה לנפץ לך את הבלון, אבל מרבית האנשים שמכוונים ללימודים אקדמאים עובדים בעבודות כאלו.
כמו שציינתי אני נותן טיפים לכולם ותמיד יותר מ10% המקובלים. כי אני מכיר את ההרגשה. ואם היה למנקים ולקופאים קשיי היום כוס של טיפים אדון ברוך הייתי נותן גם להם. כלומר ש'כוס טיפים' היא תנאי למתן טיפ או לא? ואני מניח שכתוצאה מהתנאי הזה, אתה מגיע ליעד המשלוח שלך עם כוס שכזו?
בנושאי כספים אני האדם הכי הגון בעולם. מעולם לא חמדתי במה שאין לי, מעולם לא גנבתי ומעולם לא שיקרתי בענייני כספים. מעולם לא הייתה לי חמדנות כל שהיא. אם יש לי ארבעה משלוחים באותו טווח של יחסי של זמן זכותי לבחור למי להגיע אחרון. למה זה שהיה מתחשב ואכפתי והביא טיפ על השירות יקבל אחרון את המשלוח? למה זה מגיע לו?
כמו שללקוח לדברך יש זכות לא לתת לי טיפ כך שמורה לי הזכות לשים אותו בסדר העדיפויות שלי. אבל זה בדיוק מה ששובי אמר: אתה עושה מעשה לא נאות, אך במגבלת האפשרות ה"לגיטימית" שלך לעשות כןץ
זאת עבודה מסוכנת. אין מה להשוות אותה לחיילים שזה נושא אחר לגמרי או למאבטחים שפעם ביובל קורה להם תקרית מסכנת חיים. אני נוסע בשדה קרב יום יום. שדה קטל. הפסקתי לספור את הפעמים שכמעט אמרו עליי קדיש. זה גם הסיבה שאני עוזב את העבודה הזאת השבוע.(נתתי התראה כבר לפני שלושה שבועות למעסיק כך שאין קשר לאשכול) . פשוט לא שווה את השכר (לעניין החמדנות שלך). אתה מביך את עצמך בכל פעם שאתה מעלה את עניין סיכון החיים.
אם הייתי חמדן הייתי לוקח את ה100 לעצמי. כמו ש99% ממכם היו עושים. ויש את אלו שמחזירים בלי ציפיה לקבל משהו (בניגוד אליך - ואגב: כתבת שקיבלת טיפ, אז על מה אתה מתלונן בכלל?).
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "[QUOTE=-TsAcHi -]בזוי אנשים..."
לא ציפיתי ממנה לטיפ ולא כעסתי על חוסר הטיפ כמו שעיצבן אותי חוסר התודה שלה, תלישת השטר מהיד שלי וטריקת הדלת כאילו כלום לא קרה כרגע.
עכשיו, להבדיל מה שברוך התליין בטח חושב, אני ממש לא כועס ומצפה מכל אחד לטיפ.
יש אצלנו מה שנקרא שכונות מצוקה (אושיות, מרמורק, קריית משה וכו' למי שמכיר את רחובות ) שאני יודע שלאנשים שם יש בקושי כסף לשלם משכנתא ולהאכיל את הילדים, אני מעולם לא כעסתי או הבעתי תרעומת על כך שלא קיבלתי מהם טיפ. הבנתי את מצבם הקשה והערכתי את מילת התודה והחיוך האדיב שקיבלתי.
ולמרות מה שאתה וברוך חושבים עליי , תחייך , תגיד תודה ותהייה קודם כל בנאדם, אני יעריך את זה יותר ולא אכעס אם לא היה לך כמה שקלים בארנק לתת.
אנשים שאני בוחר להגיע אליהם אחרונים זה אנשים שבד"כ מעבר לטיפ, לא יודעים להיות בני אדם.
ויש אצלי כאלה כמו אחת במשרה בכירה בחברה מפורסמת שאני מגיע אליה כל פעם מרחובות ליבנה ומעבר לחוסר הטיפ, היא אפילו לא אומרת תודה ולא מסתכלת עליי . אומרת לי לזרוק לה על השולחן וזהו. כאילו אני הזונה שלה.
לעומת זאת, קרה לי לא אחת שלקוחות שלא גרים בדירות רעועות עם שמונה ילדים לא נתנו טיפ אם כי לא היה להם או שלא היתה להם מודעות חברתית לכך ולא שפטתי אותם.
כי הם היו בני אדם. הם היו נחמדים ומנומסים וזה הספיק לי.
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 24-02-2011 בשעה 00:32.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "לא ציפיתי ממנה לטיפ ולא כעסתי..."
אם אתה לא באמת לא מצפה לטיפים, אז יש לך כושר התבטאות על הפנים, כי כולם פה הבינו אותך אחרת :\
אני בכלל לא מבין למה נכנסת לויכוח הזה אם אתה מסכים שטיפ אינו דבר הכרחי :\
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תגיד לי מי אתה לעזאזל שתשפוט אותי?"
"כל הפוסל - במומו פוסל".
מי אני שאשפוט אותך? מי אתה לעזאזל שתשפוט את מי שלא נותן טיפ?
ולא רק שופט, אלא גם משמש כתליין..
למה צריכים להציב כוס טיפים כדי שתתן? למה אתה לא יוזם את הטיפ מעצמך? אתה מסתובב עם כוס טיפים במשלוחים?
תחשוב על כך בפעם הבאה שתעבור בקופה בסופר ותעיף מבט על הקופאית המבוגרת המסכנה.
כשעבדתי, לדוגמא, בתור מוכר מעדניה מעולם לא קיבלתי טיפים. מה הייתי שונה ממלצר במסעדה? ההבדל הוא שהחברה לא אמרה "העובדים האלה גם שייכים לקהילת מקבלי הטיפים".
האם התלוננתי על זה אי-פעם? בהחלט לא!
אם עוד לא הבנת מה ההבדל בינך ובין זה שלא נתן טיפ אז מצטער, יש לך בעיות קשות של הבנה..
ההבדל העצום הוא שבעוד הוא לא נתן לך אקסטרא כסף על השירות שלך, אתה מעניש אותו במכוון!
כלומר זה לא שאתה רק לא מספק לו שירות אקסטרא, שאתה לא משתדל עבורו מעבר למה שאתה צריך (את זה בהחלט הייתי מבין), אלא שאתה בכוונה משתדל פחות. הוא לא פועל לטובתך, בעוד שאתה פועל לרעתו!
הוא ה-"סור מטוב", ואתה ה-"עשה רע".
עדיין אני לא מבין איך עניין "סכנת החיים" קשור לעניין, למה הלקוח צריך להתחשב בזה? זו העבודה שלך.
אתה מחכה למחלק העיתונים כדי לתת לו טיפ? אולי אתה משאיר לו את הטיפ על מפתן הדלת מתחת לשטיח?
עריכה: עכשיו אני רואה שמתן כבר כתב בערך את אותם דברים.
זה מה שקורה כשמשאירים תגובה בטאב פתוח ופונים לעיסוקים אחרים
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב ""כל הפוסל - במומו פוסל".
מי..."
אני מאמין שאם הוא מגיע בזמן לכל המזמינים במסגרת הזמן שמסעדת הפיצות מקציבה למתן משלוח, יש לו הזכות להגיע קודם כל למי שמצפ'ר אותו יותר. בוא לא ניתמם , לכולנו יש את האינטרסים הללו בכל תחום בחיים, אפילו הקטן ביותר.
נערך לאחרונה ע"י TIMON the mongoose בתאריך 24-02-2011 בשעה 00:47.
מנהלת פורום קולנוע וטלוויזיה ...•*•●✩●•*•... המקסימה של הפורום =^◡^= ♡
חבר מתאריך: 03.10.06
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "האינטרס שלו הוא הענשת הלקוח,..."
למה הענשת הלקוח? הוא נותן לו את כל מה שהוא צריך לתת. הוא לא מחסיר מהלקוח שום שירות.
מה שכן, הוא מתעדף לקוחות על פי העדפתו, שזה משהו שאני מבינה לגמרי וכולם עושים את זה בהרבה מקרים בחיים...
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי Samantha שמתחילה ב "למה הענשת הלקוח? הוא נותן לו..."
שוב, לא מדובר על משהו שהוא עושה בשביל עצמו, הוא לא אמר שהוא לא מתחשב בלקוח בלהגיע אליו מוקדם
הוא לא אמר שהוא מעדיף להגיע את אחרים קודם כשהם קרובים יותר, כך שזה פועל לטובתו באישית
הוא מדבר על לתת לו להמתין בשביל ה-"דווקא". זו הענשה.
כבר הבהרתי שחוסר ההתאמצות בשביל לקוח כזה מקובלת עליי, אבל לפעול אקטיבית במכוון לרעתו לא מקובלת.
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "שוב, לא מדובר על משהו שהוא..."
תגיד לי אתהה- למה אם יצאתי מהמסעדה לארבעה משלוחים , למה שאני יגיע לזה שלא נתן טיפ ראשון וישאיר את זה שהיה אדיב אחרון?
למישהו מהארבעה אני יצטרך להגיע אחרון. למה זה שנותן טיפ ידפק?
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 24-02-2011 בשעה 01:00.
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תגיד לי אתהה- למה אם יצאתי..."
הכל עניין של תנאים ומטרה. אם הבחור שלא נותן טיפ נמצא יחסית קרוב אלייך, אך אתה בכוונה משאיר אותו לסוף רק כדי לתת לו לחכות, זה מעשה לא ראוי. המטרה שלך פה אינה צ'יפור האחרים, אלא ספציפית הפגיעה בו.
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי פיזדץ_על_העץ שמתחילה ב "הבחור שגר קרוב לפי דעתי בכל..."
נו באמת, אתה מדבר על "לחפש להתקיל" ובא לי עם היטפלות לדבר הכי חסר משמעות בדברים שלי?
אז את הפסוקית "נמצא יחסית קרוב אלייך" החלף ב-"נמצא במקום שמבחינת הגיון ויעילות לא היית אמור להגיע אליו אחרון בתור". יותר טוב? :\
מדבריו למעלה נובע שהוא מתמיד להפלות לרעה לקוחות שלא נותנים טיפים, בלי קשר לשאר התנאים.
הוא גם הביא דוגמא ללקוח שהוא גרם לו להמתין רעב ועצבני רק "כי לא נתן לו טיפ פעם שעברה שהגיע אליו רטוב וקופא מהגשם".
שוב, בפעם המי-יודע-כמה, לא מדובר על חוסר התחשבות בנמנעי הטיפים, מדובר על "התחשבות לרעה" בהם.
אלא מאי, בהודעות האחרונות שלו נשמע כאילו הוא מנסה לחזור בו מהכוונה הזאת.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "נו באמת, אתה מדבר על "לחפש..."
מי שקרוב יכול להזיז את התחת מהכורסא וללכת לאותה מסעדה, אני אף פעם לא עבדתי בתור משלוחן, אבל מבחינת יעילות והגיון הוא יהיה אצלי אחרון, אם הוא גר קרוב למסעדה... אבל בוא לא נתפס על זה, סדר עדיפויות אמרנו כבר?
לקוח שלא משאיר טיפ ולא אומר תודה, קשה לי לראות אותך רץ אליו ומביא לו את ההזמנה ראשון?
מהצד השני, לקוח מוכר שמשאיר טיפ, אתה תנסה להגיע אליו בהקדם האפשרי
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "האינטרס שלו הוא הענשת הלקוח,..."
איך הוא מעניש את הלקוח אם הוא לא לא חרג מהזמן ?, אפשר להסתכל על זה מהצד השני, אם הוא יגיע אל אותו בן אדם ראשון ואל המצ'פר שני, האם הוא העניש אותו? . איך בעצם לקבוע למי לבוא לראשון? אם הלקוח הקמצן לא נדפק בזמן, הוא לא נענש. מגיע לו את אותה כמות רטבים והמפיות כמו למצ'פר אבל זכותו של השליח להגיע קודם כל למצ'פר כל עוד הוא לא חורג מזכויות המזמין הקמצן( להגיע תוך שעה נגיד).
אם הוא לא יוצא על האופנוע ואומר : אררררר, אני אדפוק בכוונה את הלקוח הקמצן, הוא לא פועל לרעתו בכוונה. אם הוא בכוונה יאחר ממש ויתרץ תירוצים למה הוא לא הגיע במסגרת הזמן המוקצב לשליח להביא את המשלוח ויירק לו בפיצה , אלו הן פעולות לרעתו.
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אני לא חושב שהוא פועל לרעת המזמין הקמצן."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי TIMON the mongoose
אם הוא לא יוצא על האופנוע ואומר : אררררר, אני אדפוק בכוונה את הלקוח הקמצן, הוא לא פועל לרעתו בכוונה.
אבל זה בדיוק מה שנשמע שהוא אומר.. (ראה הודעתי לפיזדץ לעייל)
אם הוא "מאחר" בכוונה, אך עדיין בתוך מסגרת הזמן, זה לא נקרא לפעול לרעה? רק כי הוא עדיין במסגרת?
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אני מאמין שאם הוא מגיע בזמן..."
זאת מסעדה אסייתית. זה גם הסיבה שעבדתי בה כי הטיפים שם נעים בין 70-100 ש"ח ואף 120 ש"ח במשמרת ערב. בפיצרייה לא תגרד את החצי מזה.
הסיבה לכך שרוב האנשים שמזמינים סושי ומוקפצים במאות שקלים בד"כ יתנו לך יותר ממה שיתנו לשליח שמביא מגש פיצה.
לא... חייל שעומד על הגבול מסכן את החיים שלו בשבילנו. אתה מסכן את החיים שלך בשביל הכסף. זאת בחירה שלך, ואני בטוחה שלא הלכת לעבוד בזה מתוך איזו אידיאולוגיה.
בכלל שתדעו שפעם הבאה כיגיע אלינו האוכל באיחור ובלי אקסטרה רטבים אני אזכור אתכם.
שלא תתפלא אם יום אחד תעשה משלוח ותקבל חננה על השטר.. או יותר גרוע מזה, *צונזר*.
רוצים שטרות יבשים? הביאו אקסטרה רטבים - ומהר.
נערך לאחרונה ע"י Scattered mind בתאריך 23-02-2011 בשעה 23:22.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "מסקנה? החיים דופקים את הישרים"
אותי זה היה משמח לראות שליח חוזר עם 100 שקל שנתתי בטעות, הייתי מרגיש שעוד נשארו אחלה חבר'ה בעולם והייתי נותן לו אפילו עוד יותר, אבל זה אני. נכון שזו מין מוסכמות חברתית ולא חייב ללכת אחריה אבל אפשר להיות בני אדם ולהתייחס לאותו מצב באותו רגע. אפשר לתת קצת טיפ או ללא בכלל אם אחרו ללקוח או שבאמת לא היה מספיק כסף בשביל טיפ נגיד בצהריים ביום שמש נאה, אבל אם נגיד פלוני מזמין פיצה ב11 בלילה קפוא וגשום וואותו פלוני גר בקומה חמישית בלי מעלית אז כן, מגיע לו קצת טיפ , אולי אפילו יותר מהבחור בדלפק במקדונלדס. עניין הטיפ אסור שהוא יהייה חובה כמו דמי משלוח מראש אבל כן צריך להבין שבזמן שאני יושב על התחת בבית ומחכה למשלוח יש מישהו שעושה זאת בשבילי בשביל כלום כסף ואם הוא כל כך התאמץ על אף הכל להגיע הכי בזמן שיש, למה לא קצת קצת לצ'פר אותו כדי שיהייה קצת יותר שמח וזה נותן יותר כוח, אני בטוח.
בגדול , אפשר להיות קטנוניים ולהגיד שזו העבודה שלו וזהו, אבל אפשר להיות קצת יותר בני אדם מיזה כי אנחנו כולנו פה יודעים איזה עבודה זו והטיפ הזה מגיע להם. גובה הטיפ נתון תמיד לשיקולו של הלקוח ואין לרטון בנושא הזה לפי דעתי.
אני בטוח כי גם רוב השליחים אין להם ערכים כמו לפותח האשכול. עדיף לי לצ'פר אחד כזה ולקוות שיהיו עוד שליחים כאלו.
נערך לאחרונה ע"י TIMON the mongoose בתאריך 24-02-2011 בשעה 00:33.
לא יודע, לא נראה לי כל כך פסול לתת טיפ לשליח פיצה. אני תמיד נותן. היה מקרה אחד שביג אפל פיצה
אמרו לי שתוספת מסויימת זה בהוספת שקל למגש - אמרתי ""בסדר" ופשוט נתתי שקל אחד פחות לשליח.
ועכשיו לעניין - למה בבארים כן נהוג לתת טיפ ולשליחי פיצה יש פה מתנגדים נחרצים? (ויש מלצרים שלא
עובדים על טיפים).
כל אחד שיעשה מה שנראה לו לנכון. לטעמי אפשר להשקיע עוד כמה גרושים בפיצה. מי שחושב שזה פסול
שלא יתן. אגב, בבארים הרבה פעמים יושבים על הבאר, והשירות הוא לא מי-יודע-מה קשה לברמן - ובכל זאת
נותנים טיפ של לפחות 10%.
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "הוויכוח פה ירד לפסים אישיים ורציניים מדי"
לא פסול לתת טיפ לעובד. אם אתה רוצה לתת לו, שיבושם לך.
פסול מהעובד לצפות ממך לטיפ.
מה שמוזר הוא שעכשיו צחי טוען פתאום שהוא כלל לא מצפה לטיפים, למרות כל הויכוחים שלו בעניין..
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "לא פסול לתת טיפ לעובד. אם אתה..."
ולהוציא דברי מהקשרם. לא אמרתי שאני לא מצפה לטיפים. אמרתי שאני לא רובוט ויש מצבים שאני יכול להבין את חוסר הטיפ או יודע להעריך גם מילות תודה ששוות יותר מכסף.
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תמשיך לתרגם אותי איך שבא לך ואיך שנוח לך"
מוזר, חשבתי שבהודעה שקישרתי אליה כתבת במפורש שלא ציפית מהבחורה לטיפ, למרות שלא הייתה במצב סוציו-אקונומי קשה..
אז אתה עדיין חושב שאתה ראוי לטיפ בברירת-מחדל? רק שיש אנשים מסויימים שפטורים מ-"חובה" זו?
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "לא פסול לתת טיפ לעובד. אם אתה..."
זה פסול רק אם הוא נותן לך את הרושם שהוא מצפה.
במקור נכתב על ידי ShoobyD
פסול מהעובד לצפות ממך לטיפ.
מעולם לא הראתי ללקוח שאני רוצה טיפ. מעולם לא עמדתי במפתן הדלת שלו בציפייה כלשהי או זרקתי מילים כמו :זהו?" . אני תמיד נותן חיוך אדיב אומר תודה והולך . את האכזבות והציפיות אני שומר לעצמי.
מפתיע אותי שיש לך ביקורת על לקוחות מכאן ועד הודעה חדשה, אבל אף מילה רעה על המעסיק, שלמעשה הוא היחידי שמנצל אותך כאן. נניח שאני אקח את הטיעונים על סכנת חיים ברצינות (ואני לא לוקח אותם ברצינות, ואנא ממך, אל תיעלב), אז למה אתה לא מותח ביקורת על המעסיק שלך שנותן לך עבודה כזאת תמורת שכר מינימום?
מקור הצרות של נותני שירות מהסוג שמקבל טיפים הוא דווקא הטיפים שהם מקבלים. אני מכיר כמה בתי עסק שיש להם את החוצפה אפילו לא לשלם שכר בכלל בטענה שהעובדים מכניסים מספיק כסף מטיפים. ולא, זה לא קורה רק בבתי עסק קטנים אלא גם ברשתות גדולות. בסוף יוצא שכולם נדפקים בגלל זה. העובד לא מקבל שכר מהמעסיק, משמע גם לא מקבל את שאר התנאים הסוצאליים המגיעים לו. הלקוח משלם יותר על השירות, כי הוא לא יודע שנותני השירות לא מקבלים שכר, ובעל העסק שומר על מחירים גבוהים למרות זאת. ובנוסף לזה הלקוח גם נותן טיפ.
הוא לא אמר שאין לו מילה אחת רעה (או 200 מילים) על המעסיק.
קרה לו כאן מקרה לא נעים שהשאיר אותו עם תחושה לא טובה, והוא רצה לשתף אותה איתנו
(ובתכלס אם היה לי קורה דבר כזה אני ישר הייתי משתפת חברות.... כמו ברוב החוויות המעניינות שקורות לי)
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי Samantha שמתחילה ב "הוא לא אמר שאין לו מילה אחת..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Samantha
הוא לא אמר שאין לו מילה אחת רעה (או 200 מילים) על המעסיק.
קרה לו כאן מקרה לא נעים שהשאיר אותו עם תחושה לא טובה, והוא רצה לשתף אותה איתנו
(ובתכלס אם היה לי קורה דבר כזה אני ישר הייתי משתפת חברות.... כמו ברוב החוויות המעניינות שקורות לי)
נו אופנס, אבל היו לי חוויות מעניינות יותר מהסיפור שלו בפעם האחרונה שחיטטתי באף.
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "[QUOTE=Samantha]הוא לא אמר..."
יצאת גבר.
הוא מצפה מלקוחות להבין את המצוקות בעבודה שלו, כאילו לאנשים חסרות צרות בחיים שלהם, במקום לצפות את הדברים האלה דווקא מהמעסיק שכן מכיר את העבודה שלו.
לא שאני מרבה להזמין אוכל הביתה, אבל בפעמים הבודדות שעשיתי את זה, אף פעם לא חשבתי על הדברים שהוא אמר, ואני לא אמור לחשוב על זה.
להבדיל אותך ממלצרים, שברוב המקומות הטיפים זה כל מרכיבי השכר שלהם, אתה מקבל משכורת.
זה, שמסיבה לא ברורה, אנשים חושבים שמגיע להם טיפים מעבר למשכורת, זו חוצפה.
אני רואה כמעט בכל מקום כוס פלסטיק לטיפים - בתחנות דלק, בבתי קפה (בדלפק, לא של המלצרים), ב-yellow, וכו. על מה ולמה אני אשלם עוד כסף מעבר למה שכבר שילמתי??
וזה עוד בלי לחשב את דמי המשלוח שמשלמים כששליח כמוך מגיע. דמי משלוח - הכסף שאני משלם על המשלוח שאתה עושה, שכוללים בתוכם את התוספת על רמת הפעילות א+ שאתה נמצא בה יום יום.
עזבו שטויות, נוסיף כבר 10% אחוז לכל קנייה ונסגור עניין. זה לא שאני גם חוסך ללימודים, טיול, וכו, ואני צריך לאכול בין לבין.
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי fealls שמתחילה ב "להבדיל אותך ממלצרים, שברוב..."
סתם לידע כללי, הכוס טיפים על הדלפק בבתי קפה היא בד"כ לא למלצרים אלא לברמן, שעובד לא פחות קשה, אם לא יותר
אני אכתוב את מה שאני חושב,
TSACHI אחי גם אם את מחזיר 100 ש,ח אף אחד לא חייב לך טיפ, אבל לומר תודה כמו בנאדם זה מינימום.
לאדון מנהל שחושב שTSACHI הוא חמדן או מה,
לא , הבנאדם עשה משהו מגיע לו קודם כל שיתיחסו איליו כאל אדם, הכרת תודה, חיוך,זה משהו שהוא יכול לדרוש מהאנושות.
אבל ככה זה בחיים, אני למדתי, אני נותן טיפים לכאלו שבחיים לא קיבלו,
למשל הפועל בסופר שהביא לי מהמחסן מצרך שאזל, המלצר במסעדה (אפי' שהשרות לא היה משהו, אבל בפעם הבאה הוא השתנה פלאים לפחות כלפיי)ועוד...
אם אתה נותן טיפ ו/או חיוך ומילה טובה, נותן השרות ישים אותך בתת מודע בעדיפות.
גם אם הוא איננו מודע לכך הוא יטוס להביא לך ת'פיצה עם תוס' רטבים, חמה, אפי' שיש לו עוד רבע שעה ואז היא כבר תהיה פושרת.
מקווה שהצלחתי להסביר ת'עצמי.
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה
Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur
טיפ זה רשות, לא חובה, את המשכורת שלך אתה מקבל מהמקום בו אתה עובד, אין שום חובה לתת טיפ, והיות ואתה מקבל את הטיפים מבלי לדווח עליהם למס, גם לא בטוח שזה בכלל חוקי.
וגמכן יש לי סניף קרוב מאוד של רשת משלוחה פיצות טובות! ב"קפה קפה" ליד העבודה אני נותן למלצרית הנחמדה שעובדת שם שנתיים בערך 100 ש"ח בבת אחת לפני רוששנה ופסח (כל בוקר קונה שם קפה וסנדוויץ' ולא משאיר טיפ) וחוצמזה אני די משוחרר מהדבר המעיק הזה שנקרא "טיפ", פרט למסעדות כמובן. אני חייב לציין שלהתרחק משליחים/ברמנים מיואשים וכל מיני חיילים משוחררים שצוחקים לך בפנים כשכותבים על הכוס "עוד טיפ-טיפה ואני בברזיל" כשאתה את החופשה הבאה מבלה בדן פנורמה בחייפה, עשה אותי יותר בריא.
הינה לך פתרון גאוני...
נתנו לך מאה יותר... אבל אתה רוצה להיות ישיר (ואין כול רע בזה) ואתה רוצה טיפ (וגם אין כול רע בזה)
אתה שליח ויש לך הרבה כסף קטן\ שטרות - אתה מכזז לעצמך טיפ נחמד... ונותן בחזרה לבחורה (שגם ככה אהבלה שנתנה לך 100 יותר אז היא לא תשים 3>) וכך תתצא עם כיס מלא - מצפון נקי - ותחסוך דיון של יפתר לעולם
תשובה מאוחרת:
1. טוב מאוד עשית שהחזרת לה את הסכום העודף שקיבלת בטעות. לא מגיע לך פרס על זה שהחזרת את המאה שקלים, כי זה מה שהיית צריך לעשות.
2. אני מבינה אותך שהתבאסת מזה שהיא לא התכוונה לתת לך טיפ עד שחזרת (כי כנראה לא היה לה נעים), אבל בתכל'ס הם לא חייבים לתת לך טיפ, זו בחירה שלהם. לפעמים אנשים מרגישים שהסכום שהם שילמו על המוצר+משלוח הוא מספיק גבוה ולא ממש בא להם לתת גם טיפ לשליח. בתחום הזה, זה כבר באמת איש איש עם מצפונו והחלטתו האישית.
התגובות של המנהלים נכונות במאת האחוזים, אך ראוי להשתמש בשפה "נקייה" יותר
בוא נסתכל על זה כך, אין אדם שמצמיד את אקדחו לרקתך ואומר לך תעבוד שם אחרת אסחט את ההדק נכון? כך שהתפטרות תמיד נמצאת על השולחן בכול שניה, דקה ושעה.
הלקוח קונה דבר בסכום מה ומסכם עם המוכר את כול העלויות, כך שאם כבר מישהו צריך לתת לך בונסים על שירות טוב ואדיב זה מי שמעליך ולא הלקוח שאתה בא אליו בטענות שלא שילם לך עוד כמה שקלים. אם נסתכל על זה כך, לקוח שיקבל שירות טוב יותר כנראה יחזור לאותו מקום, בוס שיצפר את עובדיו יתן להם תמריצים לעבוד טוב יותר במקום שיפלו על לקחותיו - כולם מרויוחים.
וצר לי יקרי בקשר של סכנת החיים היה עדיף אילולא היית מזכיר זאת, הרי לפי דרך חשיבתך רוב האנשים בעולם מסכנים את חייהם בשביל עבודה, בין אם זה דולר ליום ובין אם זה מאה אלף דולר ליום - בסופו של דבר רובנו נוסעים לעבודם באופן יום-יומי.
כמו שהמנהלים אמרו, מדובר בנורומות חברתויות שנגררת אליהן, אם כול מי שנותן שירות צריך לקבל טיפ אז תתחיל מהמשטרה המושמצת, תתחיל מאותו שומר בקניון או מנקה הרחוב שכנראה ילדהם והם מתייבשים בעבודתם (היום מנקה רחוב ושומר זה מושא ללעג, עוד נורמה חברתית כשרה.) תתחיל מאלו שבאמת מסכנים את חייהם בשביל עמנו ועל זאת מקבלים 750 שקל בחודש.
נ.ב
איזה מעשה צדקה גדול יותר מהבאים:
1.תרומה בסתר לעניים
2.תרומה לעיניי -כול העולם- לעניים
תבין לבד את כוונתי
נערך לאחרונה ע"י Mamor בתאריך 01-03-2011 בשעה 04:09.