03-03-2011, 19:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.07
|
|
OK, אנסה לעשות קצת סדר,
1. הפלס"רים עדיין עושים קורס סיור בענף גדס"ר בבאלי"ש. הקורס אף פעם לא היה באחריות מוד"ש. מוד"ש כתבו את התכנים הרלוונטיים שהועברו עלמקצוע התצפית. אחת הבעיות היא שצוותי מוד"ש בנויים אחרת מצוותי פלס"ר ולכן קצת קשה, גם היום, לבצע copy-paste של התו"ל.
2. פלגות התצפית בגדס"רים הן במילואים כי צה"ל עדיין לאהפנים את העובדה שמודיעין לפני מבצע (מל"מ) זה דבר חשוב...אני עדיין זוכר את העלבוןהמקצועי כשחטיבת שריון וגדס"ר חי"ר (סדירים) ביצעו תרגיל כיבוש המאל"א ואף אחד לאביצע תצפית על היעד לפני כניסה ללחימה. זה אחרי שכולם למדו את הלקחיםוהפנימו...מח"ט ההשריון הגדיל והציב את הפלס"ר שלו כפלוגה רובאית ת"פ הגדחה"ן, אחרון בכוח...יש לנו ממש מזל שעד היום האויב שלנו היה מי שהיה. הבעיה היא שטרםהפנימו שהאויב שלנו משתכלל ואנחנו משתכללים רק באמצעים טכנולוגיים. החשיבה לאמתפתחת תמיד...
3. לגבי העובדה שמגל"ן והפלס"רים מלמדים מקצועות לבד. אניחושב שזה פספוס אדיר, כי יש אפשרות ללמוד אחד מהשני. אני משוכנע שפלס"ר גולני עושהכמה דברים שונה מגבעתי, שיכולים ללמד את הנח"ל, שיכולים ללמוד מהצנחנים, שיכוליםללמוד מהשייטת. כל הבולשיט על סודיות מבצעית ואמצעים סודיים זה קשקוש. מה שלא צריךלהראות שלא יראו, אבל מה שכן אפשר להראות כדאי, כדי שכולם ילחמו מחר נגד האויבבצורהחכמה יותר. אני סבור שזה בעיקר אגואים של ילדים צעירים שלא מבינים כלום עלניהול מערכות גדולות...
4. הסיבה שיש בוז כלפי מוד"ש היא בעיקר העובדה שאינם קרבייםכל כך (רובאי 4) ואני יודע זאת מקרוב. אנשים מאוד איכותיים, אבל לא מאומנים להיותלוחמים.
5. הסיבה שחש"ן הקים ביה"ס משלו היא גם טעות. אסביר מדוע. פעם היה מו"ס שריכז את כל הידע הארגוני בצה"ל אודות סיור ותצפית. בשלב כלשהו פירקו את מו"ס ורוב הידע נגוז, חלקו נשמר במוד"ש. כיום פלס"רי חש"ן הן היחידות היחידות המבצעת גם סיור וגם תצפית. לצערי הן מבצעות משימות כמו סיירת מטכ"ל לפעמים, אולם מתוקננות קצת יותר מיחידת קרקל, והמבין יבין. היות והתו"ל של החי"ר אינו מתאים וגם לא זה של מוד"ש, חש"ן נותר לבדו...
אז לא כדאי להפעיל סיור?
יוכנס פרק "הפעלת מערך האיסוף" בקורס מג"דים ומח"טים מיד ולאלתר (פברואר 2008)
|