03-02-2011, 10:52
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
|
|
ישנה יד מכוונת במידה מסויימת המארגנת את הפגנות ה"בעד"
אבל בעקרון אלו תגובות "קונטר רבולוציונריות" צפויות, כל שכן במדינות כמו מצריים שבה אחוז מכריע מהתושבים מתפרנס "מהיום למחר". דינמיקה צפויה:
ביום הראשון של המהפכה כמעט כל ההמון יוצא לרחוב, מתחבק ולובש סרטים.
ביום השני, המלך מראה הבנה למהפכה
ביום השלישי מתחילים רבים לפקפק בכדאיות המהפכה לאור האנרכיה הצפויה, הפחד להתעורר מחר בבוקר ללא נודע והעובדה שהחיים לפני שבוע פתאום נראים נעימים.
ביום הרביעי חלק מאלה שנטשו אתמול, מתחילים להרגיש עויינות כלפי אלה שנותרו עם המהפכה, ומוכנים לצאת נגדם.
במצריים זו דינמיקה שאפילו כבר התקיימה בעבר, בצורות אלה או אחרות: אנשים פשוט רגילים לצעוק בקול רם דבר אחד, ואז בינם ובין עצמם לחשוב משהו אחר. תוצר של חיים שלמים של קיום בצד משטרה חשאית או קומיסארים פוליטיים. בקול רם חלק נכבד מהאינטיליגנציה היא אנטי ישראל, ואנטי הסכם השלום באופן וולגרי ובוטה. כאשר פתאום כל אדם בינו ובין עצמו, עושה את חשבון הפרנסה שלו אישית, חלק לא קטן מהם מדברים אחרת לגמרי.
בשנות התשעים סחף את מצריים גל טרור איסלאמי די קשה, במיוחד נגד תיירים מערביים. פה נרצחו על הנילוס שלושה, שם שניים, אבל כל עוד התיירות לא נפגעה העם בכללותו היה די אדיש וגם די אוהד את האיסלאמיסטים. ואז בא "טבח דר אל בח'רי" שבו חבורה של מטורפים איסלאמיים חדרו לאתר התיירות הסופר פופולארי וסואן של מקדש חת'שפסות' וכמעט ללא הפרעה ובמשך זמן לא קצר שחטו, תרתי משמע, עשרות תיירים מערביים כולל ילדים ונשים ובצורה ברוטאלית במיוחד. זרם התיירות ירד במהירות, ופתאום מליוני אנשים התעוררו בבוקר השביעי ברציפות וגילו שאין לירה בכיס. התוצאה? גל תסיסה עממי, לא מתוכנן, כנגד האיסלאמיסטים שהביא, פשוטו כמשמעו, לרתיעה שלהם עצמם מהמשך הטרור, שדי דעך בעקבות כך.
בכל מקרה לעניין צ'אוצ'סקו: דוגמא מאוד מעניינת - כולל גם בעניין המבט אחורה על אירוע שתואר כמהפכה עממית, ובעצם היה פוטש של כמה רוצחים נגד הבוס הרוצח שלהם, וכן פארסה של מנהיג קשיש ומבוהל הנוהג בפזיזות. בכל מקרה בל נשכח שצ'אוצ'סקו הפל בעידן שבו כל, כולל כולן, מדינות הגוש הסובייטי השתחררו בשורת מהפכות שקטות מאוד, שקטות יחסית או לא שקטות בכלל. המשטר הרומני נותר מבודד לגמרי, ולכולם היה ברור שמי שלא יצא נגד האייקון צ'אוצ'סקו, פשוט יתלה עם הרגליים למעלה לצידו. לרומניה, ולרומנים, יש מסורת ניהולית די מפותחת וזכרון היסטורי לעידנים אחרים. לא היו להם אותן חרדות שיש לאזרח במדינות כמו סוריה, ירדן או מצריים, שבמידה והוא מפוכח די ברור לו מה המשמעות של ואקום שלטוני במדינתו.
זה גם מצב שונה מתוניס, משום שבאחרונה שלט ראיס שהדיח מדינאי מחונן שניהל את המדינה באופן שוטף, ולכן הקנה לבני עמו יותר בטחון בעצמם.
_____________________________________
.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 03-02-2011 בשעה 10:55.
|