זה שעל עיתונאים זרים ומה שהם מפרסמים בחו"ל אין ממש שליטה לא אומר שעיתונאים מקומיים צריכים "להתלבש" על מה שהם מפרסמים ולהביא זאת לידיעת הקהל הישראלי "בדלת האחורית" ועוד להוסיף על כך כי "ממילא זה כבר פורסם בחו"ל"...
זו כבר הפכה לשיטה כאן....
והכל למען הסקופ הבלעדי .
אלא "טובע" בשלל פרסומים אחרים....
ברגע שזה יפורסם בארץ, יהיו כבר מי ש"יחפרו" עד כדי אבדן שליטה ואחריות....
ומה שבאמת צריך לבדוק זה אכן איך זה דלף...אבל לא רק בחו"ל !!!
וכשיגלו...לערוף אחת ולתמיד ראשים קבל עם ועדה.
כי כאן, ההפקרות חוגגת.
בו הוצגו מספר פריטי אמל"ח שלדבריהם צה"ל עושה בהם שימוש ...
התמונות פורסמו אמנם, אבל שום מידע רשמי על הפריט הזה לא!
אינני יודע מי בדיוק יושב שם בצנזורה אבל לפחות עד לפני כשבוע, המידע בעניין הפריט הזה עדיין נחשב למסווג....
אל תבין אותי לא נכון...
אין לי שום טענה כלפיך....
יש בי רק חשש גדול שעומד להתחיל כאן סוג של דיון שעיקרו הוא נפנוף "מרומז" בפרטים מיותרים בשלב זה ולרוב באיצטלה של "זה ממילא פורסם כבר בחו"ל "......
למה לא להוסיף לתווית גם את הכיתוב "שלח ל YNET כי הציבור בארץ לא יודע".
אז כן, יש את הסיבה שהחמושניקים ומי שעוסק בתחמושת צריכים לדעת מה זה מה.
לכל מטוס\ נשק אווירי יש תווית REMOVE BEFORE FLIGHT. למה לא לשים גם אחת כזו על התווית של הטיל שתתלוש את התווית?
שהטיל כבר באוויר, לא משנה\ מעניין מה הוא. אם הוא נפל האוייב יקבל סתם זוג מתכת עם כנפונים במקרה הטוב. ואם קרה והמטוס חזר עם חלק מהשימוש, תיק תק מחזירים תווית חדשה.
אני באמת מנסה להבין מה הטעם בתוויות זיהוי על ציוד שאמור להיות מושלח על האוייב ואיך לא מצאו דרך "להעלים אותם" אחרי כל מיני תמונות של ציוד מודיעין צה"לי שלכאורה נמצא בלבנון, טילים שנמצאו בעזה או מיכלי דלק שנמצאו בדרך לסוריה...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי beatma שמתחילה ב "כנראה שלא היה באמת חשוב להשאיר אמל"ח"
אני בספק אם זה עניין של "מחשבה" על שמירת סודיות.
המיכלי דלק הניתקים שנמצאו בדרך לסוריה, כלי נשק\ מודיעין ואחרים שנמצאו לכאורה בלבנון\ איראן\ מאדים עם כיתוב בעברית.
למה צריך לכתוב? זה כלב עם קולר שיחזירו לבעלים? גם אם הציוד לא סודי. מה עניינה של המטרה במי הנחית עליה את המכה?
לפעמים חלק מהמקרים בלחימה, נראים כלכך טיפשיים כאילו המלחמה היא תסריט הוליוודי שנכתב מראש לעיתים עם טעויות מגוחכות.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yunes100 שמתחילה ב "כתבה מ-Janes על הטילים מכחול\נמרוד ומכחולית"
כמובן שאני לא מכיר את השיקולים הטכניים, משקל, גודל וכו', ואני בטוח שהם נלקחו בחשבון, אבל עדיין מוזר שבחרו לוותר דווקא עם התותח. סך הכל זה חלק הכי שימושי ויעיל במסוק...דווקא בימינו כשיורים טיל מודייק על כל דבר, תותחים הם פתרון זול מהיר ויעיל לסיוע קרקעי ולנטרול קטיושות וקסאמים בזול, במקום לבזבז גיל/טאו/הלפייר/מכחול וכו' על כל זביל רקטה ריק.
כמובן שאני לא מכיר את השיקולים הטכניים, משקל, גודל וכו', ואני בטוח שהם נלקחו בחשבון, אבל עדיין מוזר שבחרו לוותר דווקא עם התותח. סך הכל זה חלק הכי שימושי ויעיל במסוק...דווקא בימינו כשיורים טיל מודייק על כל דבר, תותחים הם פתרון זול מהיר ויעיל לסיוע קרקעי ולנטרול קטיושות וקסאמים בזול, במקום לבזבז גיל/טאו/הלפייר/מכחול וכו' על כל זביל רקטה ריק.
תותח לא אמור לנטרל קטיושות וקסאמים.. אולי רק את החוליות. אבל כפי הנראה - היתרונות ללא התותח גדולים לאין שיעור מאלו איתו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yunes100 שמתחילה ב "כתבה מ-Janes על הטילים מכחול\נמרוד ומכחולית"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Talcos
בזמן המלחמה ביליתי הרבה בצפון. ישבתי עם המצלמה וניסיתי במשך זמן ארוך לתפוס בתמונה את המסוק הרחוק יותר. כשלחצתי סוף סוף כדי לצלם נכנס לתמונה במפתיע המסוק הקרוב יותר וכך יצאה לי תמונה מעולה באופן לא מתוכנן...
מעניין לראות את התצורה המבצעית עם זביל אפור, בניגוד לזבילי אימונים הלבנים שנראים בכל התמונות עד כה.
בתחקיר הראשוני אודות המקרה, עולה כי לאחר שבמערכת הביטחון הודיעו לבני המשפחה בטלפון כי הם מתכוונים להפציץ את הבית, הם אכן יצאו ממנו, אז, במסגרת נוהל "הקש בגג", נורה טיל "מכחולית" שנחשב לקטן־ממדים. בהמשך חזרו האזרחים אל הבית - בעת שיגור הטיל הנוסף שהרס את בית המשפחה. "לא היה מה לעשות - החימוש היה באוויר ואי אפשר היה להסיט אותו", אמר בכיר בחיל האוויר, שתיאר את שנראה בתיעוד האירוע. "אמנם רואים שהם (בני המשפחה) רצים חזרה אל הבית, אבל לא היה איך להסיט את הטיל", אמר.
על פי המספר הסידורי שלו זה אותו טיל שהם הציגו לפני חודשיים: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...8&postcount=123
אבל בכל זאת לראות אותו באיכות כזאת זה מעניין מאוד. הטיל לא שלם והמקטע האחורי שלו שמכיל את המנוע הרקטי וסנפירי הניהוג שלו חסר.