נפלה בידי הזכות לרכוש 3 אלבומי תמונות מקוריות .
מצעד העצמאות 1963.
מצעד העצמאות 1966.
ואלבום שלישי של תמונות מקוריות של אימוני קפ''פ ועוד משנת 1937.
האלבומים ניתנו כמתנה לסא''ל שמוליק ביאליק שהיה מפקד גדודי העבודה שלפי הבנתי הפכו בהמשך למה שקראנו "בינוי".
תפקידם היה להכשיר את השטח לקראת המצעדים, לבנות את במות הכבוד ועוד..
בתמונות מופיעים דדו , רבין, ועוד רבים וטובים.
הסריקה נעשתה ע''י חבר וזה לוקח זמן, אז בינתיים הוא סרק לי את מצעד העצמאות 1966.
התמונות הן (לדעתי) כמו חנות ממתקים לכל ותיקי הפורום, צריך זיהוי של הכלים ושל האמלח''ים.
יש רק''מ, ספינות קרב, מטוסים .
אין פילם ואין אחרות אלא אם מישהו נכח במצעד וצילם, התמונות יפהפיות ואני מקווה להעלות אותן מחר. יש אפילו אחת או שתיים עם זחל''מים נושאי טילים .
לא היה לצה"ל ב 66 את השלל כפי שנראה בסרטון.
היה מצעד גם בירושלים (במאי 1967),במתכונת מצומצמת עקב מגבלות הסכמי שביתת הנשק.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "so???
למרבה הפלא, היה אף מצעד..."
תרשה לאנוכי הקטנטן לתקן אותך והסטוריונים אחרים - היה גם היה מצעד צבאי בירושלים עוד ב-1949 לרגל יום העצמאות הראשון. אין לי מושג מדוע ספרי ההסטוריה מציינים שגיאה אקוטית שהמצעד הראשון היה ב-1950.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי tamido שמתחילה ב "תרשה לאנוכי הקטנטן לתקן אותך..."
האם מדובר ב"מצעד שלא צעד"?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "האם מדובר ב"מצעד שלא צעד"?"
היו גם מצעדים קטנים יותר ערים הגדולות. הפיאסקו המהדהד בתל אביב השכיח אותם מהזיכרון הקולקטיבי. מה גם, שהמצעד בתל אביב כשל משום שבערך חצי מאוכלוסיית המדינה הגיע פתאום לתל אביב (כך שיחסית מעט אנשים ראו את המצעדים במקומיים).
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "היה מצעד גם בירושלים (במאי..."
ישבנו ע"ג ספסלי עץ מדורגים בסגנון איצטדיון "באסה" (היום "בלומפילד") וסביבנו המון תיירים אמריקנים נרגשים שרבו ביניהם על זכות הישיבה. מישהו זוכר את תאריך המצעד בחיפה ? צריך להיות 61 או 62.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
כן, וכן. לא שימוש מוצלח במיוחד.(ל"ת)
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "אתה יודע אם היו יח' שהתמחו..."
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
לא, זה יהיה יותר גרוע. ביום פקודה, לא יהיה לאותם מפקדים זמן להתעסק איתן, והם יפחדו לסכן 6 חיילים בתיז-אנבי.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "אתה יודע אם היו יח' שהתמחו..."
הטיל הזה השתייך לחת"ם. במלחמת ששת הימים היתה כמדומני גונדה עם שתי פלגות שהשתתפו בלחימה בחזית הדרום. לא עשו הרבה.
לאחר מכן נעשה שימוש חד פעמי בכלי להשמדה סט"ר מצרי בגזרת סואץ.
הכלי הועבר לצנחנים, ומשם נעלמו עקבותיו.
בקיצור נאדה.
שמל AT-1 היה למצרים ולסורים כבר בששת הימים אבל לא שמעתי מעולם שנכנס לשירות בצה"ל, למרות שבטח תפסו כאלו כשלל.
אולי הכוונה לגדוד הסאגר (סנאי) שעליו באמת דובר בפורום בעבר?
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "שמל AT-1 היה למצרים ולסורים..."
אם תקליד בחיפוש את הערך "טילי שמל" תוכל למצוא בפורום הזה גדולות ונצורות באשר לשימוש בכל סוגי הטילים שהוזכרו, החל מאשף ותגר וכלה בסנאי, כולל מלאי של 27 טילי SS11 שהוצא כולו במלחמת יום הכיפורים במגרת הכוחות השונים של גונדת הנ"ט או מה שהחליפה.
לאחר החיפוש, כדאי להכניס קישורים לאשכול זה.
אני מכיר את השרשורים האלו (והשתתפתי בעצמי בכמה דיונים בנושא, שיש לי עניין רב בו).
ראיתי שיש כמה מקורות שאומרים שטילי "שמל" נכנסו לשימוש בצה"ל, אבל אני יודע שיש המון בלבול בנושא משום שהסאגרים כונו במקומות רבים "שמלים" למרות שלא מדובר באותו טיל. ידוע לי שסאגרים היו בשימוש שנים רבות בצה"ל (רבות להפתיע) אבל לא נתקלתי מעולם באזכור מסגרת גדודית של שמל.
היו טילי שמל ביום הכיפורים. הם היו מותקנים על ג'יפי שלל גאז. בפועל הם לא נכנסו לקרב, כיוון שהיחידה ספגה אש ארטילרית ויצאה מכלל פעולה. צילומי הג'פים הפגועים מופיעים כאן באחד האשכולות הכבדים על מלחמת יו"כ.
תודה.
יהיה מעניין לעשות פעם סדר בהיסטוריה של ראשית עידן טילי הנ"ט בצה"ל. איך בניגוד לחיל האוויר ובייחוד לחיל הים, חילות היבשה לא השכילו להטמיע כמו שצריך את הטילאות עד יוה"כ, דבר שאפילו צורם יותר כשבוחנים את ההתקדמות שהגיע אחרי המלחמה והביאה אותנו להיות בין המדינות המובילות בתחום.
קשה לי להאמין שהתיילים התקצרו. הם אמורים להיות מבודדים (אל תשכחו ששאר התייל שעוד לא נפרש מגולגל כך שהוא נוגע בעצמו, ולכן חייב בידוד).
גם התיאוריה על נעילת גימבלים לא נראת סבירה, מכיוון שזה דורש תמרון של לפחות 90 מעלות.
יתכן והגימבל היה מוגבל בזווית כחלק מתכנון הטיל, ולא התרחשה נעילת גמבלים אלא שהג'ירו הגיע לרוויה, אבל זה לא נאמר על סמך ידע, אלא השערה בלבד.
והקשר לגבריאל מוזר ביותר.
נראה לי שמתכנני גבריאל למדו עקרונות שונים מהטיל הזה, אך מכאן ועד להגיד ש"ליימים הפך טיל זה לגבריאל" הדרך ארוכה מאד.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "תודה בי איי, יש לי עוד אחד של..."
בשנת 66 הייתי תלמיד בחמישית.
אני זוכר כי בלילה נסעו רכבות למצעד בחיפה, ובין הנוסעים היו גם חלק מחברי. אני צפיתי במצעד במסגרת "יומני גבע".
את מצעד 68 כבר ראיתי בשידור ישיר בטלויזיה של השכן. במצעד 73 השתתפתי בעצמי.
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
אגב - בתמונה הבאה אותה העתקתי כאן דומני שאני מזהה את ידידי שלמה באום ("שלוימה") הקיצוני משמאל. אינני בטוח בכך במלא מאת האחוזים אבל תווי הפנים וה... אוזניים.... מסגירות את דמותו.
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
חבר מתאריך: 08.03.05
שלמה באום.... האם האיש שבתמונה ?
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "כשאתה אומר שלמה באום אז הוא..."
נכון - ברבות השנים לרובנו נוספו "התנחלויות" שומן בין הראש לכפות הרגליים...
כאמור אינני סגור כל כך שזה אכן שלוימה. ואינני זוכר מה היתה דרגתו, תפקידו ופועלו בעת ההיא.
ולמי שקורא ותוהה - מדובר בלוחם יחידה 101 לשעבר שהילה ניתפרה לו במחוזותינו. יש שקראו לו "לוחם אגדי" אחרים הדביקו לו כינויים פחות חינניים. שלמה ז"ל נפטר בינואר 1999.
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "בי איי זה הסוס הלבן שם ששואג?"
מאיפה אני יודע. בחיים לא נתקלתי באיש הזה. אני מכיר סוס לבן ארטילרי.
מכל מקום, תבוא עליך הברכה. תמשיך כך. מי יודע, אולי תמצא לנו גם אלבום ממצעד החשמונאים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "תמונות מקוריות ממצעד העצמאות 1966"
שמואל ביאליק ז"ל היה רס"ן. בתור בכיר בעירייה, הוא היה אחראי הרבה שנים בן הייתר על חגיגות העצמאות בחיפה. הוא עסק בכך גם ב1966 וכפי הנראה בנוסף היה אחראי על הקשר בן העירייה לצבא. מופיע באזרחי עומד בשורה העליונה, באחת התמונות הראשונות - זו עם מבנה צריף מספר 94.
לפי צילום מורדות ההר, שתי תמונות מתחת לתמונה הנ"ל. נראה שהתמונות בבסיס, צולמו בבסיס שהיה קרוב לפיתחת נחל שיח. היום הבסיס נבלע ע"י בית הקברות, שהלך והתרחב במשך השנים.
בין התמונות בהמשך, מופיעות שתי תמונות של תומ"ת מ50 מזקו"ם צר.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 26-12-2010 בשעה 12:22.
סרט שהופק מטעם שירות הסרטים הישראלי ודובר צה”ל, ומתעד את מצעד צה”ל ביום העצמאות ה-20 של מדינת ישראל שנערך בירושלים, בפעם הראשונה לאחר כיבושה של העיר במלחמת ששת הימים. אזרחים רבים מתקבצים במסלול המצעד, שעובר מצפון העיר ועד לדרומה על ציר שדרות חיים בר לב (בעבר כביש 1 העירוני) בצמוד לתוואי חומות העיר העתיקה. על בימת הכבוד שהוקמה מול גבעת המבתר נראים נשיא המדינה זלמן שזר, ראש הממשלה לוי אשכול, שר הביטחון משה דיין והרמטכ”ל חיים בר-לב. במהלך המצעד נראים חיילים מכל חילות צה”ל צועדים במצעד, וכן נערך מצעד “שלל” בו מוצג שלל ציוד צבאי של צבאות ערב שנתפס בידי צה”ל במהלך מלחמת ששת הימים. מטס אווירי רחב היקף של חיל האוויר נערך גם כן בו מבוצעים שלל תרגילים אווירובטים להנאת הקהל.
מתברר כי שירות הסרטים הישראלי קיים עדיין תחת משרד התרבות והספורט ומשמש כארכיון לסרטים שצולמו בעבר. הסרטים מוצעים למכירה בפורמט PAL DVD, במחיר 20 ש"ח לאחד. הקטלוג כולל סרטים שעדיין לא הועלו לארכיון הסינמטק ירושלים.
שימו לב לרמטכ"לים לשעבר משה דיין ומחליפו חיים לסקוב שהתייצבו למצעד החגיגי במדי רא"ל, שנים רבות אחרי שסיימו את התפקיד, כמו גם לחורבות מנזר נוטרדם שנותרו כמות שהיו מאז תום מלחמת העצמאות 20 שנים קודם לכן.
סרטון יוצא מן הכלל!
בין השאר רואים מטוסי עיט עם מס' אף מכוסה (1:56), ירושלים רחוב סולטן סולימן ושער הפרחים (9:00, 9:50), מנזר נוטר דאם עדיין הרוס (9:09), הרבה רכבי שלל (10:40).
סרטון שהפיק שירות הסרטים הישראלי בשיתוף עם דובר צה”ל אודות תערוכת צה”ל.
בשנת ה-20 לעצמאות ישראל ושנה לאחר הניצחון במלחמת ששת הימים נפתחת בתל אביב תערוכת צה”ל. בתערוכה מוצגים ציוד צבאי, מבצעים ומלחמות מן ההיסטוריה של צה”ל וכן שיטות לוחמה. מחלקות בתערוכה מוקדשות לחילות השונים, לתעשייה הצבאית ולתעשייה האווירית. בין המבקרים הרבים גם ראש הממשלה לוי אשכול, שר הביטחון משה דיין והרמטכ”ל רב אלוף חיים בר לב.