|
20-11-2010, 00:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.08.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
ואתה עוד טוען שאני מתבטא במה שאיני מבין? דוגמא פשוטה ביותר- רעידת אדמה, תזוזה של לוחות, והנה לך פורץ מסלע כביר מקרקעית הים. אותו תהליך, איטי יותר, יצר הרים במקומות אחרים. נו, איך קוראים לזה, אה כן- גיאולוגיה. העובדה שניתן להוכיח את זה באמצעות X לא מעידה על העובדה שלא ניתן לסתור את זה באמצעות Y. זה אפילו לא קשור, ונועד לסתום פיות למי שיאכל את הפתיון העלוב שלך. עליי זה לא עובד.
אני מבין שאחרי שהוכחתי אותך על בורותך לגבי הקלישאות שלך אתה פתאום טוען שאין הן רלוונטיות? יפה. לא, טענתי שמה שאתה רשמת לא רלוונטי, מה שאני רשמתי היה אולי קלישאתי ומצוץ מהאצבע (אתה מוזמן לחגוג על ניצחון מוחץ, הבירה עליי), אבל חוסר הדיוק שלי לא משנה ולו במעט את הנקודה שניסיתי להבהיר מלכתחילה, אתה יכול להיתפס לקטנות ולמשוך את הדיון הזה עוד הרבה זמן. אני אפסיק את זה פה.
"בירושלים אין אוטובוסים ביום שבת"- אה, זה קצת שונה ממה שטענת קודם, לא? אני שמח לראות שאתה חוזר בך. כן, זה שונה, אך לא רלוונטי.
"קניונים בירושלים לא פתוחים בשבת"- אה, זה קצת שונה ממה שטענת קודם, לא? אני שמח לראות שאתה חוזר בך (היי, מוטיב חוזר...) כן, זה שונה, אך לא רלוונטי, (היי מוטיב חוזר...).
"אכילת חזיר אסורה עפ"י הפרשנות המקובלת לתנ"ך"- מה הקשר? מקודם טענת שלא מוכרים חזיר, עכשיו אתה טוען שאסור על פי הדת. נכון שיש הבדל? אני שמח לראות שבעצם הודית שטענותיך (אלה לא היו טענות, אלא דוגמאות, הטענות שלי נשארות איתנות) הקודמות היו קלישאתיות. אני לא יודע איפה כן מוכרים חזיר, לי לא יצא להיתקל בחזיר בחנות. חזרתי בי, זה לא פשע, וזה בטוח לא עושה אותך יותר צודק,
שוב - זה לא רלוונטי. שמור את זה לדיון אחר עם מישהו אחר.
הדתיים פועלים על פי דברי אלוהים, כפי שהם מאמינים שנכתבו בתנ"ך, אך בעוד מקומות רבים. הדתיים לא פועלים על פי התנ"ך, התנ"ך הוא רק חלק ואפילו לא גדול מהדת עצמה. אתה שוב נופל למלכודת רק שהפעם אתה לא מבחין בין הדת לבין אחד הספרים שלה.
מבחין ועוד איך, התגובה שלי הייתה ישירות מיועדת למה שאתה רשמת:
" יש רוב בעם שמאמין שאלו הדברים עליהם ציווה אלוהים, והם כתובים בספר שעובר כבר דורות רבים מאב לבן.", הדתיים לא פועלים לפי התנ"ך?
מציע לך לקרוא עוד כמה פעמים את מה שרשמת פה. אגב, בשום מקום לא רשמתי שהדתיים פועלים רק לפי התנ"ך. אפילו בהודעה קודמת רשמתי:
" כשאני אומר "התאוריה של הדתיים" אני מתכוון בין היתר לתנ"ך, למצוות המשתמעות ממנו ולכל הנלווה לעניין" - זה קצת סותר את מה שאמרת, קצת הרבה.
אחרי הקשקשת הנחמדה שלך, אני ממליץ לך להתייעץ עם אתאיסטים אחרים. אלו שאני מכיר לפחות הם בעלי ידע עצום בתנ"ך ובדת, לכן הדיונים איתם הרבה יותר נורמליים מאשר הטענות הנואלות שלך.
לשמוע את זה ממך אחרי השטויות שרשמת והברבור הלא קשור שלך משום מה מעלה בי חיוך אפילו, הידע שלי בתנ"ך לא מרחיק לכת.. וכל דבר שרשמתי פה בנוגע לתנ"ך נכתב בהסתייגות ומילים כמו "כמדומני", "אם אני לא טועה". אפילו הצגתי בפניך את האפשרות שאני טועה -
ואם כך אז תביא לי מקור שיגבה את זה.
השתדלתי שלא להתפלסף במה שאיני יודע, אם אמרתי משהו לא נכון אתה פה כדי להעמיד אותי על טעותי, לא?
בכל מקרה, אין לי ממש כוונה (וכוח, וזמן) להמשיך להתווכח איתך, אני לא רואה איך זה הולך להיגמר.
ביי
|
|
|