בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "חשיפת הטיל "תמוז" של רפאל"
טיל הנ"ט של חיל התותחנים, הנחשב אחד הטובים בעולם ונשמר בחשאיות שנים, נכנס לשימוש במלחמת לבנון ה-2. "הנשק של המלחמה הבאה"
הצבא הסתיר אותו במשך עשרות שנים. מומחי ביטחון ניסו ללקט עליו פיסות מידע. אפילו בצה"ל היו מעטים מאד שידעו על קיומו. אבל עכשיו החליטו במערכת הביטחון לאפשר הצצה נדירה למה שנחשב לאחד מטילי הנ"ט הטובים בעולם, שנכנס לשימוש מבצעי ראשון במלחמת לבנון השניה: התמוז.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "הנשק הסודי של צה"ל: טיל התמוז נחשף"
יש לי הרבה מה לכתוב על דברים שצויינו בכתבה-שחלקם שגויים וחלקם מדוייקים וראויים לפירוט רב יותר, אבל נמתין לראות עד לאיזו רמה החליט צה"ל לחשוף את האמצעי ואת מי שמפעילים אותו, בדגש על הנתון השני.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "חשיפת הטיל "תמוז" של רפאל"
זה טיל מהסדרה של ה-SPIKE. יש לו טווח של 25 קילומטר(אני לא חושף איזה סוד,זה כתוב בויקיפידיה). האם המידע בויקיפידה נכון או לא? אני לא יודע,אבל זה המקור שלי. יכול להיות שזה לא נכון.
נערך לאחרונה ע"י FRESHMAKER בתאריך 18-11-2010 בשעה 08:23.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "זה טיל מהסדרה של ה-SPIKE. יש..."
אם אתה כותב זאת מידע אישי, דע לך שברגע זה עברת עבירת ביטחון מידע.
אם אתה משער שזהו הטווח כיוון שזה מה שרשום בויקיפדיה, ראוי שתציין זאת, מה גם שאין להסתמך על ויקיפדיה בנושאים שכאלה, שכן לעיתים מדובר בנתונים שגויים (בכוונה או לא, זה כבר משהו אחר).
בעריכה:
לגבי המשפט הראשון של תגובתי - חשבתי שחיפשת את הערך "תמוז" בויקיפדיה והעתקת את הנתונים משם. מסתבר שאין ערך כזה והטווח שציינת הוא של הטיל המצולם בכתבה, נתון שאולי הגיע מרפאל ואולי לא.
בכל מקרה, אלא אם הנתון הזה מפורסם באתר החברה, כדאי לקחת אותו בערבון מוגבל.
בעריכה2:
הנתון (25 ק"מ) אכן מפורסם באתר החברה.
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 18-11-2010 בשעה 09:55.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אתה יודע או מציין נתון שכתוב בויקיפדיה?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
אין ערך כזה
אני הוספתי את הכינוי וקישור לכתבה תחת הערך ספייק.
אם כי מרמיזות כאלה ואחרות המופיעות באשכול מתגנב בי כעת החשש כי אני מטעה את קוראי ויקיפדיה התמימים. ניחא, שיפנו בטענות לבוחבוט.
אז בבקשה, כל אותם אשר לגלגו על אמיר אני מקווה שעכשיו הם אוכלים את הכובע...
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
בשביל מה זה טוב לחשוף כזה דבר? עד היום היחידה ההיא הסתדרה מצויין בלי החשיפה הזו, ואני קיוויתי שזה ישאר כך עוד כמה שנים טובות, אבל כנראה שמישהו בקודקודיה חשב אחרת.
אלא אם הטיל הנוכחי יוצא משימוש, אני אישית לא מבין מדוע יש לחשוף אותו. מה השלב הבא? תמונות של הכלים? חשיפת בסיסי אימונים?
עריכה: האמת, קראתי עכשיו את הכתבה במלואה, והנה ההסבר:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי א. בוחבוט
לאחר דיונים בנושא הוחלט לחשוף את הטיל באופן רשמי לציבור בעוד מספר שבועות, בין היתר משיקולים הקשורים לפיתוח של אמצעי לחימה מתקדמים אחרים ובמסגרת עידוד המועמדים לשירות ביטחון העומדים בפני גיוס לצה"ל.
Whatever...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 18-11-2010 בשעה 09:19.
במו אוזני שמעתי את אלכס אנסקי בתוכנית הבוקר שלו מתאר ידיעה מצהובון בחו"ל ושכללה תוכנית צבאית מופרכת בעליל של צה"ל. הוא גיחך כשציין את שם הטיל שכנראה נראה לו כמו יציר דמיון מופרע...
נחשפו מספר גרסאות של הטיל, אפילו הוורסיה הזאת נחשפה מזמן, אז למי אכפת מה מפעילה יחידה מיוחדת של חת"ם?
הדברים היחידים שמשנים בעסק הזה הוא הטווח ומגבלות ההפעלה.
המבחבט כמובן טועה, כרגיל, וטוען שהאמריקאים גילו את ביצועי הטיל לפי צילומי לוויין....
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=NehemiaG]לזהות שקיים..."
טווח זה חלק קטן מהביצועים - הרבה יותר חשוב שיטת ההנחיה, סוג הרש"ק ועוד.
חוצמזה שלא סביר שתאותר הפגיעה במטרת האימונים מכיוון שהטיל לא ירסק אותה וסביר שסבלה מפגיעות קודמות, ולא סביר שתזוהה בוודאות עמדת ירי מכלי שיכול לנוע בקלות יחסית - אלא אם ממש תפסו את השיגור בלוויין... והסיכוי לזה לא סביר.
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
חבר מתאריך: 02.07.05
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "טווח זה חלק קטן מהביצועים -..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
טווח זה חלק קטן מהביצועים - הרבה יותר חשוב שיטת ההנחיה, סוג הרש"ק ועוד.
חוצמזה שלא סביר שתאותר הפגיעה במטרת האימונים מכיוון שהטיל לא ירסק אותה וסביר שסבלה מפגיעות קודמות, ולא סביר שתזוהה בוודאות עמדת ירי מכלי שיכול לנוע בקלות יחסית - אלא אם ממש תפסו את השיגור בלוויין... והסיכוי לזה לא סביר.
נו - התקדמנו. קודם שימוש בלוויין בהקשר זה היה בעיניך "בדיחה". כעת מוסכם שניתן להעריך טווח . אפשר כמובן ללמוד עוד - יש לוויינים נוספים חוץ מלווייני צילום.
באשר לתפיסת שיגור בעת חליפת לוויין - אפשרי בהחלט, גם אם צריך לשם כך מזל. זכורה לך בוודאי התמונה המדהימה של שיגור טיל ("קצת" יותר גדול, בצפ"ק 2009) לחלל.
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=NehemiaG]טווח זה חלק..."
טל, אני טיפה מכיר את התחום, גם אתה. מה שנכתב בכתבה זאת בדיחה, נקודה. זה נחמד להגן על כתב לא רציני אבל ממש לא מתאים לך.. אתה יורד על אנשים על הרבה פחות מזה .
לכתוב - זיהו את קיום הטיל והעריכו את ייעודו = עיתונות מקצועית
לכתוב - "לפני יותר מעשור גילו האמריקאים ביצועיו של תמוז באמצעות צילומי לוויין" = ביחבוט ממדרגה ראשונה.
איפה פורסם שהצענו לאמריקאים את התמוז-ועוד לפני "הרבה יותר מעשור"?
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "שאלה לא פופולרית: למה טרחו להסתיר את הטיל שנים?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
הדברים היחידים שמשנים בעסק הזה הוא הטווח ומגבלות ההפעלה.
זה לא הטיל, זה התו"ל....
המבחבט כמובן טועה, כרגיל, וטוען שהאמריקאים גילו את ביצועי הטיל לפי צילומי לוויין....
מבלי להתייחס שוב לסגנון הלא הולם ביחס לכתב, הרי נטען שנים (בפורומים אינטרנטיים שונים, באנגלית ובעברית, כאלה שירדו מהרשת וכאלה שלא) שהיחידה שהפעילה / מפעילה טיל זה נמנעה מלצאת לשטחי אימונים בעת חליפת לוויינים, וכן הסוותה את כליה.
התו"ל של כל יחידות צה"ל מסווג. להסתיר כזאת יחידה זה על סף הגיחוך.
סלח לי, אני אתבטא נגד כל כתב שמחשיב את עצמו כאוטוריטה ולא באמת מבין על מה הוא כותב.
אתה יותר מכולם אמור לדעת שאי אפשר לדעת ביצועים של טיל כזה באמצעות לוויין.
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=NehemiaG] להסתיר כזאת..."
גם איפה ששירתתי אכן יש דברים מוסתרים עד כדי גיחוך. אחרים לא.
אני בעד להסתיר ייעוד יחידות, ביצועי אמל"ח, תו"ל, סד"כ. לא את עצם קיום יחידה שמפעילה טיל שכבר נחשף ברבים - זאת בכלל הזדמנות מצויינת ללו"מ.
אם יכולות הטיל כבר דלפו - באינטרנט, מדיבורים וצילומים של עדי ראייה אזרחיים וצבאיים במהלך מלחמת לבנון השנייה, ואפילו בנסיבות חמורות יותר (האם לכך רומז ברגמן בספרו האחרון כשהוא מדבר על נזקיו של טננבאום?), שמירה על הסודיות לא בהכרח תועיל הרבה.
מצד שני, ניתן לקושש כל מיני יתרונות מהחשיפה של הכבר-לא-סוד:
* קידום תדמיתו צה"ל בכלל וחת"ם בפרט כנמצא בחזית הטכנולוגיה.
* משיכת מתגייסים
* שיווק הטיל לצרכנים זרים
* תהייה לקמ"ן הסורי המצוי - את הסוד הזה הם חשפו, אז איזה סודות נישארו לישראלים בשרוול?
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
אז כפי שציינו כאן, ב-ISAYERET הוא פורסם לפני זמן רב.
בנוסף, אני זוכר כתבה מידיעות או מעריב לפני כמה שנים על תרגיל של היחידה המחזיקה בטיל הזה נגד גדוד או חטיבת שריון אמריקאית, ואיך הכוח המשוריין הושמד תוך כ-20 דקות הרבה לפני שהמשגרים נכנסו לטווח תותחי הטנקים.
אין יותר מדי יחידות מיוחדות בתותחנים, ואני לא מבין למה היה צריך את הפרסום המיותר הזה. ידעתי שיש יחידה מיוחדת, ידעתי שהיא מפעילה טילים סודיים, וזהו. לא מבין למה אני (ואחמד) צריכים את המידע המיותר הזה.
היכולת סווגה.
היחידה הושקטה.
אבל התנאים מסביב השתנו (לפני שנים!) ופתאום היכולת הזאת כבר לא ייחודית - לא רק בארץ, אלא בכל העולם.
אז מחליטים לבטל סיווג.
ואז קופצים ואומרים - סליחה!!! זאת יחידה מסווגת!! למה אתם מדברים עליה?!
לא מדברים פה על יכולות מיוחדות. כן אומרים ייעוד (שלא הוסתר יותר מדי).
בישראל מסווגים מידע שהאמריקאים משחררים חופשי (על ציוד שיש לנו! יש לי חבר שחתום שו"ס על מידע שקיים באתר היצרן באישור מלמ"ב, ואחרים שחתומים שו"ס על מידע שקיים מפרסומי אמריקאיים...).
זה גם עניין של מה שנעשה איתה. זה שיודעים למשל שלישראל יש טנקים, לא אומר שצריך לדעת כמה יש, מה תו"ל ההפעלה וכו'. לכן, אם אפשר היה לשמור גם את חיל השריון בסודיות, מה טוב. הטיל והיחידה היו פעם ייחודיים לחלוטין ולכן הסודיות ברורה. לא הייתה שום סיבה להסיר את מעטה הסודיות, וגם היום הסיבה היחידה לחשוף היא מן הסתם שיווק.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "זה לא רק עניין של היכולת הטכנולוגית"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
הסיבה היחידה לחשוף היא מן הסתם שיווק.
אפשר לחשוב על עוד כמה סיבות פרט לשיווק. סתם, דוגמא היפותטית לחלוטין - נגיד שחומר על הטיל ועל מי שמפעילו מצוי בידי סוריה, חיזבאללה, איראן, רוסיה, סין וארה"ב (כדי שלא אואשם בכריכת מדינות עוינות עם ידידות בכוונת מכוון - זו דוגמה לריבוי היודעים האפשרי). ידוע לגורמי הביטחון בישראל שהחומר מצוי בוודאות בידיים זרות רבות.
לשם הדיון התאורטי, גם אנשי תקשורת ישראלים יודעים את הנ"ל, ומראים לצנזורה באותות ובמופתים שהחומר לא יוכל להיות מצונזר בישראל על פי דין.
האם יש להמשיך ולשמור בחירוף נפש קנאי על הסודיות? כמה אנרגיה מושקעת בשמירת סוד על משהו שבעליל חשוף לאויב במידה רבה? האם זה מועיל? האם זה חכם?
(אגב, בקריאת טוקבקים שונים על התמוז וגם תגובות פה בפורום, יכול אבנר כהן לקבל חיזוקים לטענותיו בדבר השותפות הרגשית העמוקה של הציבור הישראלי בסוגיה אחרת, העמימות הגרעינית - אם על חשיפת שם של טיל לטווח של עשרות מעטות של ק"מ, שנועד ללחימה בשריון (ולא היחידה המפעילה אותו, כליה, יכולותיה, ההיסטוריה המבצעית שלה, מיקומה בארץ) , יש התקוממות כה עזה מקרב הציבור, שלא רוצה לדעת ומאשים את מלמ"ב/צה"ל בחוסר אחריות - שינוי בעמימות יביא לפחות לעליה על בריקדות ברחובות...).
נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 19-11-2010 בשעה 10:18.
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס] הסיבה היחידה..."
האויב יודע מה שהוא יודע. יש מרכיב אי וודאות אצלו, בוודאי לגבי סד"כ, תו"ל וכו'. למה לתת לו מתנות חינם?
מה שכן, אני מניח שהיום בקרב הישראלים חלק ניכר כבר יודע וזה בפני עצמו הופך את החשיפה ללא מי יודע מה. כשהייתי בסדיר, זה היה אחרת. אני עוד זוכר את מדריך הצניחה שהסביר לי את מהות היחידה בכך ש"לכל עורב יש את הדראגון שלו"...ואחרים בכלל קישרו אותה למסתערבים ומה לא.
מדבריך אני למד כי צה"ל ומלמ"ב (המאשר חשיפות לתעשיות הביטחוניות) מסייעים לאויב? בחשיפת טיל שמוצהר כי הוא מבצעי מאמצע שנות השמונים? אולי ימצא מי שיגיש תלונה למשטרה על סיוע לאויב במלחמתו בישראל?
יש לי תמונות של המוצב הישן שהיה על הצומת (היום כב אין שם כלום מלבד משטח בטון).
ב- 2001 עוד הספקתי "לבלות" בו מעט.
לצערי הסורק כאן עושה בעיות, אעלה אותן ביום ראשון.
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס] הסיבה היחידה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי טל ענבר
אפשר לחשוב על עוד כמה סיבות פרט לשיווק
סיבה טובה שלא הוזכרה היא הרתעה.
גם אם מידע על החימוש נמצא כבר בידי מודיעין של צבאות עימות, פרסום כזה שמפרט שסוללה השמידה גדוד שריון אמריקאי תוך דקות מחזק את תדמית העוצמה והיתרון הטכנולוגי הישראלי אם הוא מתפרסם באמצעי תקשורת במדינות העימות ולא צריך לזלזל בזה. ההרתעה הישראלית נשחקה ושיקום שלה הוא מרכיב חשוב בחוסן הצבאי לא פחות מהסודיות שבקיומו של אמל"ח כזה או אחר, שגם אם האוייב לא יודע בדיוק מה כינויו הצה"לי ומה הטווח המדוייק שלו, הוא יודע שהיכולות האלו קיימות אצלנו ולא מהיום.
מי שהיה מנסה לכתוב בעיתון ב - 2002 שיש טיל נ"ט של רפאל הקרוי תמוז - היה נתקל במחיקה גורפת של הצנזורה. עם זאת, יש לזכור את דברי הצנזורית הצבאית הראשית, לאמור:"אני לא מטפלת בצ'טים או בפורומים ובטוקבקים. כשאני גולשת באינטרנט, אני לא מתרגשת ממה שאני רואה".
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "מי שהיה מנסה לכתוב בעיתון ב -..."
אני זוכר בהחלט את ההצהרה של אל"מ וואקנין, ואני שמח להודיע לה שהיא יכולה סופית להירגע כי כשאני גולש באינטרנט ורואה כל מני דברים שלא אמורים להיות שם, אני חוטף התקפי לב מספיק בשבילי ובשביל כל צה"ל ביחד...
רק שלעיתים אני מרגיש שזה לשווא, אבל היי - אולי אני פשוט לא שאנן מספיק בכדי לשבת במשרדי הצנזורה
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב ""ג'וליי" - טיל הנ"ט הראשון בעולם שמסוגל גם לפגוע בט.ק.ק..."
זה מזכיר את משבר המוטיבציה במסייעת כשלקחו להם את הטיל עם השם המגניב "דרגון" ונתנו להם טיל בשם "גיל". לוחם מסייעת אחד התראיין ל"במחנה" וסיפר ש"כשהיינו דרגון, היינו מציירים חולצות עם דרקונים נושפי אש. עכשיו מה נצייר? ילד אשכנזי עם משקפיים של עיגולים?"
למה לא? לא הגיע הזמן שהסורים ידעו שיש לנו נגמ"ש במשקל מאה טון שמגיע למהירות של שמונים ושש קמ"ש, חמוש בארבעה מק"כים, מערכת כיפת ברזל (ארבעה משגרים), ושני טילי טאו עם ראש נפץ גרעיני טקטי? שישקשקו קצת מעצם העובדה שזה נגמ"ש חמקן, ששריונו משנה צבעים כמו זיקית והוא נושא בתוכו ארבעה עשר חיילים, כולם חמושים ברובי לייזר!
זה בטוח ישקם את ההרתעה אם הם ידעו סופסוף....
והכל בלמ"ס, לפי המסמך שיוסיפון הביא
"חפיז" - המילה האסורה יצאה לאור. חיילי המסלול היו אומרים (אפילו בינהם) בזמנו, רק את האות ח'.
אגב, לא ברור מדוע החליטו לצרף גם את הסמל שמופיע למעלה משמאל...
נערך לאחרונה ע"י רועי כהן בתאריך 25-11-2010 בשעה 16:52.
זה לא משנה שהם לא מקריים - אני גם לא מכיר אף כינוי צבאי מקרי לאמל"ח - זה לטעמי מאוד לא חכם לבחור כינויים שמתבלטים בנוף הצבאי, עם הזמן זה קופץ לעיניים אפילו אם במקור השם היה חכם וסייע בהסתרה.
שנים אני אומר (וכתבתי זאת בעבר) שאיני רואה מקום להסתיר פרטים שידועים לכולם, ואסביר ממקום המוכר לי - ח"א: כשטייסת 69 טסה לרד פלג בארה"ב, או טייסת 201 טסה לתערוכה בהונגריה, כולם רואים את המטוסים, כולם רואים את הסמלים, וכל מי ששם יודע על מה מדובר. לכן הסתרת מספרי הטייסות היא מטומטמת.
לעומת זאת, אמל"ח ושיטות לחימה אפשר להסתיר. לא לוקחים אמל"ח סודי לחו"ל, ויש תרגילים שעושים רק בארץ. מן הסתם גם גם מערכות ישראליות שמורכבות במטוסים אינן נחלת הכלל.
במקרה הזה, שברו את כל מה שאני מאמין. לפחות לפי מה שכתוב פה, הטיל הזה בשימוש מבצעי. מפעילות אותו יחידות מסווגות. למה, למען השם, צריך שכל העולם ידע את זה ? הרי את הסיפורים על היחידה הרלוונטית והציוד שלה שמוסתר במעבר לווינים שמעתי לפני 20 שנה, אין לי מושג אם זו אמת או בדיה, ובכל זאת אני בהלם. למה שמות מערכות כ"כ סודיות יוצאות לאור ? אילו מטרות שיווקיות מושגות במחיר חשיפה כ"כ נוראית ? קראתי את כל מה שיש פה כמה פעמים, ואני עדיין לא נרגע.
בוא נחזור שוב על העובדות היבשות: 1. זה טיל ישן. לא חדש, כבר לא ייחודי ולא בטיח. 2. הטיל כבר מספר שנים הוא נחלת הכלל ומוצע למכירה. לראיה: http://www.google.com/search?source...-8&q=spike+NLOS 3. על שום מקום במטוס לא כתוב מספר טייסת. יש רק סמל טייסת שכבר מזמן לא מוסתר יותר...
באותו הקשר, נאסר פרסום שם היחידות, הותרה לפרסום העוצבה וסמלה. 4. אתה חוזר על אותו טיעון מעגלי: הטיל מסווג לכן צריך לשמור אותו בשושו, ולכן הטיל מסווג, ולכן.... צריך לשמור אותו בשושו!!
הטיל היה מסווג, כי הוא היה ייחודי. כי הוא היה מכפיל כח ייחודי מול הסורים.
לכן הוסתרו גם הכלים שנשאו אותו, כדי לשמור על הפתעה.
אבל זהו, נגמר העידן שהטיל מיוחד. 5. אתה תתפלא לשמוע כמה מערכות מוטסות ישראליות הן נחלת הכלל. פשוט לא מספרים על הקונפיגורציה שלהם במטוסי חיל האוויר, ושומרים את הידע הטכנו-מבצעי טוב טוב. לא את עצם קיום המערכות והייעוד שלהן. אותו דבר על מערכות זרות במטוסים 6. שים לב מה לא סיפרו ולא יספרו:
שיטת השליטה על הטיל, איכות התמונה שרואה המפעיל, האם מדובר על שגר ושכח/שגר ועדכן כמו הגיל, טווח מדוייק, מתארי תפעול, כמות טילים, משך הכשרת הלוחמים, רש"ק הטיל, מרעום הטיל, מהירות הטיל, כמה לוחמים מפעילים כל טיל, כמה לוחמים מוסמכים קיימים...
סתם ככה, במהירות...
תגיד אתה צוחק, נכון?
בוא נחזור שוב על העובדות היבשות: 1. זה טיל ישן. לא חדש, כבר לא ייחודי ולא בטיח. לא יודע איזה דור הוא, וגם מעדיף לא לדעת 2. הטיל כבר מספר שנים הוא נחלת הכלל ומוצע למכירה. לראיה: http://www.google.com/search?source...-8&q=spike+NLOS 3. על שום מקום במטוס לא כתוב מספר טייסת. יש רק סמל טייסת שכבר מזמן לא מוסתר יותר... נחמיה, אתה לא באמת חושב שאני לא יודע שלא כתוב ... ואתה לא באמת חושב שמישהו שמטפל בצוותי האויר שלנו לא יודע איזו טייסת זו. ממילא הכל חשוף למעט מספר באתר ח"א, והצלבות נעשו אין ספור
באותו הקשר, נאסר פרסום שם היחידות, הותרה לפרסום העוצבה וסמלה. 4. אתה חוזר על אותו טיעון מעגלי: הטיל מסווג לכן צריך לשמור אותו בשושו, ולכן הטיל מסווג, ולכן.... צריך לשמור אותו בשושו!! אין לי מושג מה הסורים ידעו או לא. לא יודע אם ידעו את הטווח או את המערכות או שמשודר מקוברה. אם לא ידעו, עכשיו הם יודעים
הטיל היה מסווג, כי הוא היה ייחודי. כי הוא היה מכפיל כח ייחודי מול הסורים.
לכן הוסתרו גם הכלים שנשאו אותו, כדי לשמור על הפתעה.
אבל זהו, נגמר העידן שהטיל מיוחד. 5. אתה תתפלא לשמוע כמה מערכות מוטסות ישראליות הן נחלת הכלל. פשוט לא מספרים על הקונפיגורציה שלהם במטוסי חיל האוויר, ושומרים את הידע הטכנו-מבצעי טוב טוב. לא את עצם קיום המערכות והייעוד שלהן. אותו דבר על מערכות זרות במטוסים לא כל המערכות שקיימות מוכרים לחו"ל, ולפעמים עושים גם הפחתת יכולות.כך האמרקאים מכרו מערכות. 6. שים לב מה לא סיפרו ולא יספרו:
שיטת השליטה על הטיל, איכות התמונה שרואה המפעיל, האם מדובר על שגר ושכח/שגר ועדכן כמו הגיל, טווח מדוייק, מתארי תפעול, כמות טילים, משך הכשרת הלוחמים, רש"ק הטיל, מרעום הטיל, מהירות הטיל, כמה לוחמים מפעילים כל טיל, כמה לוחמים מוסמכים קיימים... באמת מזל שעוד נשאר משהו להסתיר
סתם ככה, במהירות...
לעניות דעתי, מערכת סודית חושפים כשאינה רלוונטית יותר - לאחר שעברו שנים רבות מאז פרישתה או שיש דורות מאוד מתקדמים. במקרה הזה, לפחות ע"פ העובדות היבשות, הטיל עדיין משמש בשירות מבצעי. לכן איני רואה טעם לחשוף אותו.
מאחר ואיני נותן אמון גדול בשיקולי הצנזורה של הצבא, לטוב ולרע, אני לא מאמין שהופעל יותר מדי שכל בקבלת ההחלטה הזו.
אני לא רואה שום סיבה לחשוף שום דבר, מלבד הסיבה הכלכלית-שיווקית. ועדיין הייתי רוצה לכשיתאפשר לתת כמה עובדות בסיסיות על מנת להעלות נושאים עקרוניים וחשובים לדיון. בעיקר כאלו שקשורים לתו"ל הפעלה-לאו דווקא הצה"לי אלא בכלל. כל הסוגיה הנושנה של ניצול נכון של טכנולוגיות ואמצעים יקרים. אותי תמיד מדאיג שמערכות ויחידות יקרות מפז יוקרבו ויובזבזו על ידי מפקדים (ומטות) חסרי השראה, היסטריים או סתם נטולי הבנה של שדה הקרב. ובהתחשב בטיב ההכשרה הצה"לי לפיקוד (ובייחוד פיקוד בכיר), יש סיבה לדאגה. דוגמא היסטורית בהקשר זה היא גורלה של יחידת דוכיפת שהייתה פעם יחידה סודית עם כלים סודיים (השריוניות הצרפתיות) וייעוד ייחודי, אבל במלחמה נזרקה למתאר הכי פחות מתאים, להלחם מול טנקים ירדנים מולם היו להם רק חסרונות. כך הלכה לאיבוד השקעה עצומה בציוד יקר וכח אדם מובחר במיוחד (כולל אובדנו של המפקד המוכשר, סרן אהוד שני ז"ל).
אני לא יודע מה לגבי החבר'ה האחרים, אבל אני לא הבנתי שום דבר ממה שכתבת.
אגב, אם בכוונתך לתקן מידע שנכתב כאן, תיקון שלא פורסם או אושר לפרסום, אז אני מציע לך לרדת מזה.
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 01-12-2010 בשעה 15:06.
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
פורסם בדובר צה"ל שתיהיה חשיפה מסודרת של המערכת ע"י הקתמ"ר.
האם מישהו מפורום זה מתעתד לסקר את חשיפה זו? (במידה ויערך אירוע מסודר שאליו יוזמנו אמצעי התקשורת).
בתגובה להודעה מספר 133 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "גם אני מניח... את יהבי על כל..."
אני התייחסתי למסמך המצורף מעלה. (וכן הוא הופץ ע"י מחב"מ ולא דו"צ).
אני מחכה לאלה שיבואו ויגידו שזה בזבוז כספי ציבור, שטיל כזה שמשוגר על חולית קסאם הוא בזבוז ושאת אותם 2-3 אנשים אפשר לחסל עם רימון יד או 5 קליעים. אבל אני מניח שביקורת כזאת שמורה רק למערכות נשק הגנתיות.
נערך לאחרונה ע"י Fik TV בתאריך 01-08-2011 בשעה 17:39.
בתגובה להודעה מספר 143 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "אני לא מבין למה ירו 600 טילים כאלו בעופרת יצוקה"
קודם כל מדובר על מלחמת לבנון ולא עופרת יצוקה. ואולי (ואני מנחש פה) אין טילים יותר זולים כי מה שירו זה טילים שעומדים להיות פגי תוקף בשנים הקרובות ושעומדים להיות מוחלפים?
ההגיון שלי אומר שאם חושפים אמל"ח שבמשך זמן רב היה סוד כמוס זה יכול אולי להעיד על כך שישראל לא מתפרקת מההפתעות שהיא שומרת למלחמה הבאה אלא פשוט שיש הפתעות חדשות ונראה למישהו שאפשר כבר לחשוף את הישנות.
אז אם ישבו מאות טילים במחסנים לאורך כל שנות התשעים והלאה וחיכו שהסורים יניעו דיוויזיות, לא השתמשו בהם מחשש לחשוף את היכולות והם הזדקנו להם (יחד עם המילואימניקים שמיומנים בתפעולם...) והגיע זמנם להיות מוחלפים אז למה לא להשתמש בהם בצורה מאסיבית, ועוד במלחמה שבתחילתה חשבו שתוכרע באש מנגד?
שבגללן שווה להפעילו גם נגד חוליות, בעיקר מבינה זו שיש לו ערך מודיעני. מעבר לכך, יש להערכתי סיבה לחשיפת הטיל מעבר לאלו שהוזכרו-שהוא כבר ידוע היטב לאוייב ולכן שיקול ביטחון המידע הופך לא משמעותי. צריך לזכור שמדובר בטיל שקיים, מגירסאותיו המוקדמות כבר עשורים ושהרבה מאוד חיילים נחשפו אלייו לאורך השנים. צריך גם לזכור שגם אם אין מידע מודיעיני ישיר ומוצק על מה האויב יודע ומה לא, היו אירועים שבשלם די בטוח שהאויב יודע על המערכת ותכונותיה הבסיסיות.
בתגובה להודעה מספר 145 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "צודק לגבי הסיבות לשימוש בטיל, אבל אוסיף שיש לו יתרונות מסויימים"
לא כל דבר שקיים משנות ה-90 וש"הרבה מאוד" חיילים נחשפו אליו.
מישהו קיבל החלטה לחשוף כאן משהו, אבל זה בוודאי לא טיעון המחץ בשלו חושפים סודות כאלה.
בתגובה להודעה מספר 143 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "אני לא מבין למה ירו 600 טילים כאלו בעופרת יצוקה"
1. ירו 600 טילים כאלה בלבנון השנייה.
2. אין טיל נ"ט/נ"א זול יותר?
3. ולמה השתמשו הרבה ב"תמוז"? האם יתכן שמדובר בטילים שהתוקף שלהם עמד לפוג?
4. ה"תמוז" היה אחד מכלי הנשק הסודיים של צה"ל בכלל ושל חיל התותחנים בפרט, והוגדר כנשק שאמור להכריע את המלחמה הבאה ולהוות הפתעה לאויב. מוזר לי שחשפו אותו.
5. ואם כבר נשק עוצמתי נגד הרבה טנקים - ה"מנתץ" וכל מילה מיותרת.
בתגובה להודעה מספר 148 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "1. ירו 600 טילים כאלה בלבנון..."
הוא היה סודי ומכריע מלחמות לפני 20 שנה.
היום כנראה שכבר לא...
זו אולי גם הסיבה שרפאל משווקת אותו לחו"ל כעוד חבר ממשפחת הגיל.
מנתץ זו ארטילריה אופרטיבית-לא מערכת נ"ט.
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 01-08-2011 בשעה 19:13.
בתגובה להודעה מספר 149 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "הוא היה סודי ומכריע מלחמות..."
ברצוני להוסיף מעט לגביי רפאל.
לא ניתן להתעלם מן העובדה שהברושור של החברה על טיל ה NLOS לוקה בלקונה משמעותית ביחסית לברושורים של שאר הטילים במשפחת ה Spike.
אפילו פרטים בסיסים על מימדי הטיל-חסרים.
אולי לאחר החשיפה של היום רפאל תשדרג את הברושור שלה?
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 02-08-2011 בשעה 01:55.
כמה הערות ותהיות בקשר לסרטון.
מהתבוננות בסרטון אפשר לראות ש:
1. המטרה היא בית מגורים מפואר בכפר תבנין, תצ"א מצורפת (באדיבות GOOGLE EARTH):
2. טווח הירי - 18.6 ק"מ (מצויין בסרטון)
3. זמן המעוף - 132 ש'
4. מהירות ממוצעת - 140 מ'/ש' (כ-500 קמ"ש)
5. גובה מרבי - 1460 מ' ביחס לנקודת השיגור (2470 מ' מעל פני הים)
6. נקודת השיגור - מצויינת בסרטון, לא ברור לי למה חושפים אותה.
7. לפי התאריך לא נראה שהתנהלה באותו יום לחימה קרקעית בתבנין (האם בכלל הגיעו לשם כוחות קרקעיים במהלך המלחמה?)
8. ניתן לנחש שמדובר בסגירת מעגל על יורי רקטות, בשעה 12:14, 8 דק' לאחר השיגור מדווחות בתקשורת נפילות בנהריה ובמעלות, הטווח מתבנין לערים אלו הוא מעט יותר מ- 30 ק"מ לנהריה, מה שמתאים לגראד משופר (סיני).
וכעת לתהיות-
9. 20 ש' לפני הפגיעה רואים פיצוץ בחלון הימני. האם זהו פיצוץ של טיל אחר?
10. האם פורסם משקל הטיל? האם אפשר לטעון אותו ידנית?
11. האם במלחמת לבנון השנייה מישהו חשב להשאיר טילים גם לאופציה של חזית סורית? או שאלו טילים קרובים לפג תוקף? (אין צורך לענות)
12. אם אלו באמת יורי רקטות - לא חבל על הוילה? למה להסתתר בשכונת יוקרה? חסרים בדרום לבנון כפרים עלובים?
איפה ה"חשיפה" כאן בעצם?
אין תמונות של הטיל עצמו וגם לא של המשגר שלו.
חוץ מהשם,שידוע כבר שנים,וסרט ירי של עין הטיל (נחמד,אך לא שונה משמעותית מסרטי ירי אחרים שפורסמו של טילי הגיל\NTD)-אין פה כלום.
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 01-08-2011 בשעה 19:15.
בתגובה להודעה מספר 156 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "איפה ה"חשיפה" כאן בעצם?
אין..."
החשיפה היא שה"תמוז" כבר לא כזה מפחיד - בסה"כ טיל נ"ט יקר עם טווח ארוך. כאשר אף אחד לא ידע מה זה ה"תמוז" האויב יכל לדמיין שזה משהו מפחיד והרסני ביותר, מעבר למה שזה באמת (וככה הייתה מושגת הרתעה).
בתגובה להודעה מספר 157 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "החשיפה היא שה"תמוז" כבר לא..."
לא הבנתי את הקשר לתגובה שלי.
רמזת שבעצם לא חשפו כלום. אני אמרתי בתגובה שכן חשפו. כי עכשיו האויב יודע למה לצפות - לטיל נ"ט ארוך טווח וזהו. בכך קטנה ההרתעה וההפתעה מנשק סודי שינצח את המלחמה הבאה.
בתגובה להודעה מספר 159 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "רמזת שבעצם לא חשפו כלום. אני..."
אמרתי שלדעתי לא חשפו כלום כי חשבתי לתומי שהחשיפה היא רק מה שהועלה כאן לפורום.
לא ראיתי חדשות אז לא יכולתי להתעדכן.
עכשיו כשראיתי שכן חשפו,אני רוצה לחזור בי מהערתי המוקדמת יותר.
כמו כן,האם פורסם שמו של הנגמ"ש המשגר?
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 01-08-2011 בשעה 21:50.
האם מדובר בסרט של רפאל או דו"צ?
מי שיוכל להביאו כאן אני אשמח.
שאירגנו יום כתבים ביחידה במערך התמוז.
האומנם?
האם הייתה נציגות של הפורום ביום זה? (קשה לי להאמין שלא).
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 01-08-2011 בשעה 20:54.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
ואני חשבתי שהסיבה שלא מתקיניםם מערכות חדשות או משדרגים ישנות על זלדות היא הפחחות שכבר לא רלוונטית בעידן הקורנט, ראשי טנדם, ומטעני גחון. אבל הנה הן בצורתן הערומה, ללא ויזטות, ללא מיגון ראקטיבי, עושות חיל.
מישהו נרדם בשמירה או שמישהו לא מתכנן כיבוש של צידון\דמשק\אל-עריש יותר?
בתגובה להודעה מספר 177 שנכתבה על ידי Al_Madmal שמתחילה ב "מה הרק"מ שנושא את המשגר?
על..."
קרא את הכתבה באתר דו"צ.
עושה רושם שהחשיפה המעניינת ביותר היא דווקא השורה הזו
"מלבד הטיל, הציגו היום בחיל התותחנים אמצעי לחימה נוספים. באירוע הודגמה גם פעולתם של כלי הטיס בלתי מאוישים שמפעיל החיל, בהם "רוכב שמיים" המיועד לרמת הגדוד. בתוך כשנה ייכנס לשימוש כלי טיס נוסף מדגם "שני", המיועד לרמת החטיבה."
בתגובה להודעה מספר 180 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "עושה רושם שהחשיפה המעניינת..."
ציטוט:
מצלמה נוספת שברשותו, "החמסן", מתעדת תמונות סטילס ביום ובלילה ומאפשרת צפייה רחבה יותר משום שהיא מכסה שטח משמעותי והיא מורידה בזמן אמת תצ"א עדכני לדרגים הרלוונטיים. המערכת מופעלת ע"י קרון פיענוח וקרון הטסה, הנישאים על גבי משאית וכך מתניידים בקלות בשטח. התוצרים מופצים דרך מערכות השו"ב לגורמי מודיעין והפענוח נעשה באמצעות חמישה אנשי צוות. מדובר בדקות בודדות עד שכל התהליך מושלם.
חסרים מעט מאוד פרטים עד קבלת התמונה המלאה, מעניין שדווקא אותם (עדיין) לא חשפו.
שימו לב שהטיל שנחשף היום הוא מתת-דגם שונה במקצת מהטיל המופיע בתמונות המוקדמות יותר.
סירפד כבר העלה את האפשרות שקיים תת-דגם נוסף לטיל כבר לפני יותר משנה.
הטיל השני בעל מאפיינים שונים לגמרי (מנוע אחורי, סט כנפונים בודד ולא מתקפל) ונראה שהוא מיועד לשימוש של כלי טיס. לדעתי הוא נחשף בטעות (או טעות מכוונת), ולראיה לא פורסמו תמונות נוספות או פרטים מעבר לאותה תמונה בודדת.
הטיל ששוגר היום בחשיפה דומה מאוד לטיל זה.
אני לא כל כך בטוח שמדובר היה בחשיפה בשגגה,שכן מדובר על מפעל בטחוני המקפיד שבעתיים על ב"מ יחסית לשאר הגופים הבטחוניים.
מה שמעניין אגב הוא שהתמונה בגירסתה הגדולה יותר כבר לא קיימת באתר החברה (אולי בגלל תקלה?),אך המוקטנת נשארה.
מזכירה לי מאוד את מערכת ההנחיה של הפופאי עכשו רק צריך להבין מה מערכת הנחייה כזאת עושה שם,הניחוש היחדי שהצלחתי לחשוב עליו הוא שהמערכת הזאת שימשה את דור טילי התמוז הקודם(צויין שהיא בעשור השלישי לקיומה)והטילים שבמשגר הם שאריות שנשארו במחסנים.
מה שמפתיע הוא שבשום מקום לא כתבו את שמות היחידות - כתבו עוצבת קלע דוד, כתבו את שם הנגמ"ש שנחשף כבר לפני כמה חודשים בהודעה רשמית של דו"צ (שיוסיפון הביא), אבל את השם המפורש - יוק.
בכתבה באחד מערוצי הטלויזיה (או 2 או 10) נאמר "איננו יכולים לומר את שם היחידה", אולם בכתבה המשודרת בערוץ 10 היה כיתוב על המסך, "יחידת מיתר".
הצצה נדירה לחיל התותחנים: ביום מרוכז הוסר היום (שני) מעט ממעטה הערפל סביב "עוצבת קלע דוד", המפעילה, בין היתר, את יחידת "מיתר" היוקרתית של החיל. בין החשיפות הציג החיל את טיל ה"תמוז", טיל אלקטרו-אופטי מדויק ביותר ואת נגמ"ש ה-"חפיז" עליו מורכב צריח שיגור הנושא את הטילים הקטלניים. בנוסף, הוצגו יכולותיו המתקדמות של מערך הכטב"ם, התומ"תים והאיכון.
נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 02-08-2011 בשעה 14:44.
בתמונה שפורסמה בגליון 1.8.11 של ישראל הי!ם נראה הטיל המשוגר - זהו הטיל שמופיע בתמונה הוא אותו טיל שתמונתו נחשפה בסוף ינואר 2010 ואת תמונתו הבאתי בעבר. הטיל הנקרא Spike NLOS אמנם משוגר ממשגר דומה אך מבנהו שונה לגמרי.
אני עדיין חושב שזה תת-דגם של ה NLOS,ולא טיל אחר לחלוטין.
המראה של ה"תמוז" הוא קצת יוצא דופן (לפחות בשבילי) - בעיקר בגלל המייצבים שלו. ישנם טילים אחרים שנראים כמוהו, או שהקונספט הזה "נתפר" במיוחד בשביל ה"תמוז" (מסופקני)?
בתגובה להודעה מספר 213 שנכתבה על ידי beatma שמתחילה ב "לדעתי הספייק NLOS הוא דגם מתקדם יותר"
שני הטילים הם ספייק NLOS,אך תת-דגמים שונים.
למרות טווח ומימדים דומים, בין תמוז לספייק יש הבדלים מהותיים במבנה , לפי תמונות לתמוז משטחי ייצוב קטנים ולא נראים משטחי היגוי כלל, המסקנה שלי שתמוז הוא טיל מהיר(מאך ואף יותר) ובעל היגוי וקטורי.
ספייק בעל ארבע משטחי גלישה ענקים ביחס לגוף הטיל פלוס ארבע משטחי היגוי אחוריים, מסקנה ספייק טיל משמעותית איטי מתמוז, בעל יכולת שיוט מעל המטרה, יותר מתמרן
בתגובה להודעה מספר 215 שנכתבה על ידי Robinbad שמתחילה ב "למרות טווח ומימדים דומים, בין..."
אם היית צופה בסרטונים על ה"תמוז", היית רואה שהטיל לא מהיר יותר מכל טיל נ"ט אחר, ובוודאי שהוא לא על-קולי שכן הכוון שלו יכול לתקן את מסלול הטיסה שלו במעופו. אם הוא היה באמת טס במהירות של מאך 1 או יותר, היה מאוד קשה נניח לכוון אותו למטרה אחרת קרוב למועד הפגיעה שלו.
הלפייר הוא טיל נ"ט בעל מהירות 1.3 מאך, גם כן נימרוד ישראלי נ"ט בעל מהירות מאך 1.6
יש מגוון רחב של עדשות ושיטות צילום, מה שניראה על צג המסך ואינטואיטיבית מתפרש להערכות משוערות של מהירות/טווח/זוית לא בהכרח משקפות את המציאות ויכולות להיות רחוקות מאוד מערך ממשי. אני עדיין סבור שטיל הוא על-קולי ובעל היגוי וקטורי
בתגובה להודעה מספר 220 שנכתבה על ידי beatma שמתחילה ב "הכנפיים הנפתחות נראות יותר היי-טק"
מה זאת אומרת "נראות יותר מודרני"?
לא פורסם דבר אודות ההבדלים בין הדגמים וגם מי מוקדם או מאוחר יותר.
לפיכך,זה יכול להיות לכאן או לכאן.
מה גם שהתמונה של הדגם שנחשף הופיעה עוד לפני שנה באתר של רפאל,לפיכך לא מן הנמנע שהחברה משווקת את שני הדגמים.
בתגובה להודעה מספר 215 שנכתבה על ידי Robinbad שמתחילה ב "למרות טווח ומימדים דומים, בין..."
אתם לא יודעים על הטיל הזה כמעט כלום.
זה נראה לכם הגיוני הדיון הזה?
אתה הסקת מה הם ביצועיי הטיל תוך התבוננות יבשה על התמונות שפורסמו.
אתה לא יודע מהי מהירות הטיל,לא מהו גרף הדחף של המנוע או המבנה שלו וגם לא מה הם מקדמי העילוי של המשטחים השונים על הטיל.
אם היית מהנדס אווירונאוטיקה עם ניסיון בתחום הטילאות הייתי מקבל את ההנחות שלך.
אך מאחר ואתה לא-אז אני לא.
המשפט שלי הגיוני מאוד:
בעברית: כלום=מאומה,משהו.
לא כלום=אפס.
כלומר,כשאני אומר "לא יודעים עליו כמעט כלום",זה אומר שלא יודעים עליו כמעט דבר.
באותה מידה אני יכול לומר ש"אתם יודעים על הטיל כמעט לא כלום"-שזה היינו הך למשפט המקורי.
עברית שפה קשה אני יודע.
נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 05-08-2011 בשעה 18:58.
בתגובה להודעה מספר 226 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "בוא נדייק-אתה לא יודע כמעט כלום על הטיל"
ואולי גם אני לא יכול לכתוב בגלל ב"מ?
בתגובה להודעה מספר 229 שנכתבה על ידי ronshir שמתחילה ב "לפי במחנה: הטיל תמוז שימש את סיירת מטכ"ל באסון צאלים ב'"
ניתן להבין שיש מעקב אחרי השיגור? זה טיל אלקטרו-אופטי מכוון יד אדם עם יכולת נעילה על מטרות נעות... זה בדיוק כל הקטע שלו.
כנראה שבפיינל של נתיב הפגיעה כנראה קשה להסיט אותו - וקשה לדעת האם היו אמורות להיות שם דמויות אדם או לא.
בתגובה להודעה מספר 229 שנכתבה על ידי ronshir שמתחילה ב "לפי במחנה: הטיל תמוז שימש את סיירת מטכ"ל באסון צאלים ב'"
דובר על טיל מונחה טלוויזיה שהיה רק בשלב הפיתוח ובזמן פרסום הכתבות (שנות ה-90' המאוחרות או תחילת ה-2000, לא זכור לי) היה נמכר כבר במדינות זרות.
כמו-כן, הטיל היה קטן יחסית והיה אמור להינשא על ידי הצוות רגלית, לא ממש מתאים ל"תמוז".
באסון צאלים ב', הלוחמים שנהרגו שהו בתוך מבנה (שהטיל שוגר לעברו), כך שלא היה משנה אם הטיל היה ניתן לכיוון תו"כ טיסה, ואם היו לו אמצעים אופטיים - כל זה לא היה עוזר, אלא אם היה לו אמצעי שמאפשר גם לראות דרך קירות...
בתגובה להודעה מספר 235 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "הטייקון מספר אחת - הגיגיו של עפר שלח בנושא התמוז"
עוד כתבה דמגוגית , או של משהוא שמתעקש לראות תמונה מצומצמת.
יש הרי לפחות שלש אפשריות למה להשתמש בטיל כזה במקום בחימוש יותר זול (ואלו רק דוגמאות):
1. בלי להכנס אם זה נכון או לא נכון מבחינה מדינית ופוליטית היתה החלטה לנסות לפגוע במחבלים עם מינמום נזק לחפים מפשע (בלי להכנס להגדרות כרגע) כאשר הדרג המדיני והצבאי מבין שבמידה ונפגע ביותר מידי אוכלוסיה הלחץ להפסיק את המלחמה יגדל בצורה דרסטית כולל מארצות הברית.
אחד האפשריות לעשות את זה מרחוק (מעבר לטווח טנק נניח) הוא להשתמש בטיל מדיוק גם אם פגז תותח היה משיג תוצאות מרשימות יותר.
2. סגירת מעגל מהירה יותר , אני יוצא מנקודת הנחה שככל שהאמצאי מדיוק יותר ככה אפשר לירות אותו מהר יותר עם פחות סיכון לכוחות ידידותים שאולי נמצאים בסביבה.
3. בלי לדעת על הטיל הזה ספציפית , לכל טיל יש גם פג תוקף וצורך לחדש , הטילים האלו לפי הפירסומים כבר איתנו כמעט 30 שנה . יש סיכוי שפג התוקף שלהם קרוב , ואם לא פג התוקף אז תאריך החידוש (שמן הסתם גם עולה כסף) , כלומר אם לא ירו אותם במלחמה לא ירו אותם אף פעם.
יגידו המקטרגים " בשביל מה צריך נשק אנטי טנקי , מה כבר יש לסורים , ואז אופס , דברים משתנים מסביבנו.
אבל למה להיות קטנוניים ולרדת לפרטים אם אפשר לפרסם כתבה דמגוגית שמתאימה להלך הרוח הנוכחי :-)
הרחבה ל-3. טיל פג תוקף נשלח לגירטה. גריטה עולה הרבה כסף, בעיקר בגלל הטיפול בחומרים מסוכנים (חנ"מ ותוצרי הפיצוץ). הרבה יותר זול, וכדאי, לשגר טיל שהוא כמעט פג תוקף ולהוריד מחבל במקום לשלוח לגריטה.
מה הקשר? כמה מאותם 600 טילי תמוז שנורו היו, לדעתך, על מטרות כאלו?
הנקודה כאן אינה התמוז אלא אי שקיפות בפעילות מערכת הביטחון. במיקרה של התמוז אפשר להבין זאת- איני מצפה שדו"צ יפרסם כמה מהטילים היו פגי תוקף וכמה נורו על אילו מטרות- אבל יש נושאים אחרים בשווי מיליארדים שאינם נידונים.
יחסית למדינה עם שני אירגוניי טרור ושתי מדינות במצב מלחמה
יש כמות סבירה ולאיתים אפילו מוגזמת של שקיפות
תצא קצת מה בית תגלה שפה זה לא שוויץ ולא שוודייה ברוך הבא למזה"ת
אני אכן לא יודע כמה נורו על מטרות כאלו או אילו סוגי מטרות בדיוק. אני מניח שהיו טובות יותר וטובות פחות.
אבל במלחמה שנמשכה חודש (כשמהצד השני עפו עלינו אלפי רקטות) זה בסה"כ ממוצע של פחות מ- 20 טילים ליום.
גם אם היו טילים פגי תוקף שהיה צריך להשתמש בהם אני בטוח שאפשר היה למצוא לפחות 20 מטרות ראויות במהלך כל יום מימי הלחימה. אל תשכח גם שבזמנו טיל התמוז לא הותר לפרסום, אז אולי מטרות שתוארו כמי שהושמדו על ידי חיל אויר/ארטילריה/חיל הים הושמדו בעצם על ידי טילי תמוז.
מה גם שאני בתור צוות תומ"ת שהוא בורג מאוד קטן במלחמה הגענו פלוס מינוס ל- 1200 פגז במהלך כל המלחמה אז אני לא כזה מתרגש ממספר של 600.
אני לא פוסל שהיה בזבוז בהפעלת הכוח, ובטוח היה כזה לגבי הפעלת סוללות 155 מ"מ, אבל מכאן ועד הוצאת כתבה שאומרת ש- 600 טילים נורו "על בניינים" סתם כי "היה לנו" זו דמגוגיה זולה.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
רגע, רגע, כולכם מתעלמים מהשאלה הבאמת חשובה.
יכולות זה שטויות. ממילא עוד חמישים שנה יהיו לנו יותר מהן. סיווגים?עזבו. אבל מה שבאמת מעניין. זה השם. ופה, תסלחו לי, יש באמת משבר מוטיבציה ופגיעה ברוח הלחימה של צה"ל.
כל ילד (לפחות כל ילד עם פטיש לארטילריה) יודע שלכלי ארטילריה ישראליים יש שמות מרשימים. שמות מכובדים. שמות חזקים. שמות שנועדו לשדר, "אנחנו כאן בענייני עסקים. עם אנטריקוט. חצי קילו מדיום-רייר". אז יש: "דוהר", "רועם", "שולף" (במקור האן סולו, כיום גרידו); "מנפץ", "מנתץ" "רוכב" "רומח", "קרדום" וכן הלאה וכן הלאה.
אבל הכלי הזה מה?
"חפיז". שזו, אגב, המילה בערבית, ל"אחד שקרא את כל הקוראן".
ברצינות.
לטיל כזה, עם יכולת לתפוס אנשי חיזבאללה באצבע, לדחוף אותם לתוך צריח של T-725BDVS (סימן 7) ואז לפוצץ את כולם ביחד, קוראים בשם שפירושו "תולעת ספרים מוסלמית"?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי YGH
לטיל כזה, עם יכולת לתפוס אנשי חיזבאללה באצבע, לדחוף אותם לתוך צריח של T-725BDVS (סימן 7) ואז לפוצץ את כולם ביחד, קוראים בשם שפירושו "תולעת ספרים מוסלמית"?
אגב, זה בהחלט לא השם הכי דבילי שניתן למערכת נשק מסווגת בצה"ל... אבל אני כמובן מנוע למפרט.
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
בתגובה להודעה מספר 245 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "רגע, רגע, כולכם מתעלמים מהשאלה הבאמת חשובה."
דובר בפתיל אחר שיש מחקר הבודק את הקשר בין שמות הפרוייקטים והמוצרים לבין מידה ההצלחה שלהם.
לפיכך,לאור האמור לעיל,לא ברור כיצד הכלי הזה חצה את שלב האבטיפוס
בתגובה להודעה מספר 254 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "המממ... במחילה, זה באמת הכרחי לפתוח דיון על השמות של המערכות האלה?"
כל עוד לא פלטו אני לא מבין איפה הבעיה. (וגם אם יפלטו,השמות ימחקו והפולטים יקבלו על הראש).
אפרופו מיתר / מורן - אזכור מוקדם (1998) של מרנ"ט 214
בשנים הראשונות לקיום הבטאון הזה הצנזורה נהגה בו ביד קשוחה למדי ומחקה מספרים ואפילו שמות גדודים ואגדים מה עוד שבימים ההם כל נושא החמ"מ בחת"ם סוד כמוס הס מלהזכיר ודווקא זה התפלק להם
בעקבות הנתונים הבאים מישהו יודע לספר לי מי זה אל"מ בני בית אור?
בדף הויקיפדיה של יחידת מיתר נכתב כי: "חודש יוני 1990 בן ציון (בנגה) בית אור מפתח מערך חמ"מ ומפקדה הראשון של עוצבת קלע דוד שבאותה תקופה של (מלחמת המפרץ) שימש כנספח צבאי בוושינגטון, נשלח על ידי הרמטכ"ל דאז דן שומרון לישיבה בארבע עיניים עם ראש צבא היבשה האמריקאי כדי להציג בפניו את מערכת הנשק המונחה המדויק של ישראל התמוז שהייתה מסווגת בפני האמריקאים שלא ידעו עד אז על קיומה. לאחר הפגישה הוחלט לקיים פגישה נוספת בפורום רחב יותר של מפקדים אמריקאים, האמריקאים שלא האמינו לקיומה של מערכת הנשק הגיעו לבסיס היחידה שבנגב כדאי לצפות בירי של המערכת. לאחר הניסוי הוחלט על הקמת גדוד תמוז אמריקאי אך בעקבות התנגדות של סגן הרמטכ"ל דאז אהוד ברק הוחלט שלא למכור את מערכת הנשק"
כשבדקתי את הסימוכין הסתבר לי שהדברים סוכמו מתוך ההרצאה הנ"ל:
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92) "סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי) "המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010) "אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)
נערך לאחרונה ע"י marloweperelab89035 בתאריך 22-08-2012 בשעה 08:30.
הגירסא שאני מכיר היא שהאמריקאים הם אלו שויתרו בנימוס על ההצעה לרכוש המערכת
בתגובה להודעה מספר 262 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "שאלה מי זה הקצין הזה?"
אגב, לכבוד הצגת התכלית לבכירים האמריקאים הוקמה גבעה מלאכותית ממנה יצפו על התרגיל. למשך שנים רבות לאחר מכן עדיין כונתה הגיבעה על שם הבכיר האמריקאי הראשי שהיה שם: "צ'ייני".
בתגובה להודעה מספר 263 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הגירסא שאני מכיר היא שהאמריקאים הם אלו שויתרו בנימוס על ההצעה לרכוש המערכת"
מצחיק.
אתה יודע אולי לספר לי מי הקצין הזה? מה הרקע שלו?
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92) "סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי) "המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010) "אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)
בתגובה להודעה מספר 264 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "מצחיק.
אתה יודע אולי לספר לי..."
רוב תקופתי מפקד האגד היה אביגדור קליין המטורף שזכור לי במשפטים כמו "אני לא כועס, אני למד אתכם" ו-"איפה הסרס"פ של בית שאני אנקנק אותו" (מה שהיא את ידידי הסרס"פ ש' להתחבא ברחבי הבסיס לתקופה ארוכה). בתפקידו הבא הוא ירה על חיילים שלו בשטחים כי נסעו ברכב אזרחי בניגוד לפקודות.
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
זה אך טיבעי. היחידה עצמה הייתה צעירה, קטנה ו"מבולבלת" מכדי לגדל מפקד יחידה מתוך עצמה (מג"דים זה סיפור אחר). אם אינני טועה, קליין קיבל את התפקיד ואחר כך מונה למפקד חטיבת שריון ובסופו של דבר קצין שריון ראשי. החליף אותו בתפקיד מפקד אגד מורן עיבל הגילעדי שלימים היה קצין תותחנים ראשי. ואגב, לקליין אומנם היו פה ושם אמירות והתנהגויות קצת תמוהות אבל אני מאמין שהוא היה מפקד טוב. כחפ"ש קשה לי לפשוט אבל אין ספק שמבחינות רבות הגענו אז לשיא.
אמר... לא אמר? בקטנה עובדתית יש גבעה. אני חוזר לשאלותי.
מה הרקע של אל"מ בית אור ומה לקליין ולמורן?
בתגובה להודעה מספר 272 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "אמר... לא אמר? בקטנה עובדתית..."
אל"מ בני בית אור הוא האיש שהיה אחראי על פרויקט התמוז עוד כשהדבר הוכרז כפרויקט חירום נגד הT-72 הוא גם היה המפקד הראשון של עצבת קלע דוד, בין היתר הוא נתן את השמות חפיז,קלע דוד וכו'.
בנוסף הוא גם יו"ר עמותת היחידה (עמותת חץ דרוך)
בתגובה להודעה מספר 263 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הגירסא שאני מכיר היא שהאמריקאים הם אלו שויתרו בנימוס על ההצעה לרכוש המערכת"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אגב, לכבוד הצגת התכלית לבכירים האמריקאים הוקמה גבעה מלאכותית ממנה יצפו על התרגיל. למשך שנים רבות לאחר מכן עדיין כונתה הגיבעה על שם הבכיר האמריקאי הראשי שהיה שם: "צ'ייני".
בתחילת שנות ה-90 הצגתי את המערכת לגנרל Mike Canavan שהתמנה בהמשך למפקד JSOC. למיטב זיכרוני אחת הסיבות שהתמוז לא התאים לדרישה המבצעית האמריקאית היתה שלהערכתם המערכת אינה מתאימה לתנאי מזג האוויר והעננות באירופה. גם בני בית אור מזכיר בהרצאתו את הדגש ששמו האמריקאים בזמנו על שדה הקרב האירופאי.
היה המש"ק שלי במסלול. אני מנסה לנחש אם אני מכיר אותך לפחות בשם...
וההסבר שלך נשמע לי הגיוני לחלוטין. כשמכרו את טילי הספייק בזמנו לפולין, אכן התגלתה בעיה כזו 0אם כי מערכת הנחיה הייתה שונה-ובזאת נסתפק).
מעניין לציין שזה לא היה קונספט חדש לגמרי לארה"ב: בשנות ה-70', ה-80' וה-90' היו לצבא ארה"ב פרויקטים דומים- FOGM ואח"כ EFOGM, שהתבססו על הטאו, עם שיגור אנכי מהאמר, ראש-ביות טלויזיוני/תרמי, תקשורת סיב אופטי, טווח של 15 ק"מ, אפשרות לנעילה על מטרה, אפשרות לטיסה בנתיב מתוכנן מראש או הטסה ע"י המפעיל, בחינת השטח תו"כ הטיסה וכו'.
הפרויקטים היו במעמד של מדגימי טכנולוגיות ולא פיתוח בקנה מידה מלא. הן נעצרו סופית ב-2002.
לפי האתר הזה, שאין לי מושג מה מהימנותו, הסיבות שהקונספט לא פותח בארה"ב בקנה מידה מלא הן:
א. נחיתות טכנית ומבצעית לעומת הלפייר משוגר ממסק"ר (בטווח ובניידות המסק"ר). בשנים הראשונות היתה גם חשיבות למחיר- מצלמה+ מקמ"ש בכל טיל יקרים מעין ביות בכל טיל+מערכת בק"ש במסק"ר.
ב. חשש שהטכנולוגיה תגיע לידי בריה"מ דאז, ותשמש לפיתוח נשק נגד מסק"ר, שיסכן מאוד את ה- AH-64 עליהם צבא ארה"ב התבסס לבלימת שריון.
אני מניח שאפשר לכתוב עבודה אקדמית על הסיבות הטכניות והמבצעיות מדוע ישראל התקדמה בכיוון הזה, כשמדינות אחרות (צרפת- polyphem, ALFO, ברזיל- Avibras FOG-MPM, וארה"ב) זנחו אותו.
ראויות לציון שתי התבטאויות של אהוד ברק אחרי שתי מלחמות המפרץ של האמריקאים כנגד העיראקים.
בשתיהן הוא הזכיר נשק מדויק ש"יש לנו"
אחרי מלחמת המפרץ הראשונה הוא דיבר על כך שהאמריקאים מאד היו רוצים שיהיה להם והם מבקשים ללמוד את הנושא.
אחרי המלחמה השנייה הוא דיבר על כך שהאמריקאים נכנסו לנושא החמ"ם באיחור משמעותי, "הרבה שנים אחרינו" ואחרי המלחמה "כשהנשק הזה הוכיח את חשיבותו" הם "מנסים להשלים את הפערים".
אם אצליח לאתר את הראיונות אביא את הציטוטים המדויקים.
בראיון השני הוא גם דיבר על כך שבישראל נכנסו לכל נושא הטילים והנשק המדויק בעקבות מלחמת יו"כ ומאז הפיתוח התקדם מאד.
במקור נכתב על ידי יוסיפון
ראויות לציון שתי התבטאויות של אהוד ברק אחרי שתי מלחמות המפרץ של האמריקאים כנגד העיראקים.
בשתיהן הוא הזכיר נשק מדויק ש"יש לנו"
אחרי מלחמת המפרץ הראשונה הוא דיבר על כך שהאמריקאים מאד היו רוצים שיהיה להם והם מבקשים ללמוד את הנושא.
אחרי המלחמה השנייה הוא דיבר על כך שהאמריקאים נכנסו לנושא החמ"ם באיחור משמעותי, "הרבה שנים אחרינו" ואחרי המלחמה "כשהנשק הזה הוכיח את חשיבותו" הם "מנסים להשלים את הפערים".
אם אצליח לאתר את הראיונות אביא את הציטוטים המדויקים.
בראיון השני הוא גם דיבר על כך שבישראל נכנסו לכל נושא הטילים והנשק המדויק בעקבות מלחמת יו"כ ומאז הפיתוח התקדם מאד.
סביר להניח שהיו מצליחים להתגבר עליהם אבל זה לא היה בראש סדר העדיפויות. צריך גם לקחת בחשבון שטילי התמוז הראשונים אכן היו נחותים מבחינות רבות מההלפייר והיה צריך לא מעט חזון. מה שמצריך איזכור של האיש שמאחורי הצלחת פרויקט הטילים הישראלי-פאול כץ ז"ל.
מה שמזכיר לי אנקדוטה-המ"פ שלנו תפס אחד הלוחמים היותר ממזריים (ושבוזים תמידית) בפלוגה חורט על דופן הכלי את המשפט "מוות לפאול כץ" (שכבר היה ז"ל מזמן-הכרנו אותו משילטי הנצחה). הוא כעס על "השחתת רכוש צה"ל" והורה לו למחוק הכתובת. באותה הזדמנות שאל אותו "ומי זה פאול כץ?"
אה...אמר ידידי בגיחוך, "זה האיש שאחראי לכל הצרות שלי...". בקיצור, מאותן דמויות אלמוניות שאנחנו חייבים להם הרבה.
חלק גדול מאוד מההבדל הוא בתו"ל. התו"ל הישראלי דרש השמדה, כי לא המרחבים הנדרשים בשביל לנצל פגיעה במרכזים לוגיסטיים ומרכזי פיקוד לא קיימים. הצורך הוא בפגיעה במטרות קשות, ומתאר היחוס הוא הבקעה הסורית ב-73'.
מבחינת האמריקאים, הבעיה היתה שכל חטיבה היתה צריכה לעמוד מול 3 גלים בסד"כ הסורי המדובר. לא היתה להם את היכולת להגן מול סד"כ כזה, ע"י התמקדות במטרות קשות, ולכן עיקר ההתמקדות היתה בפגיעה בלוגיסטיקה והשו"ב הסובייטי. מטרות נקודה, שברובן לא היו מבוצרות במיוחד ולא היו ניידות. הפתרון האמריקאי התמקד בפיתוח אמצעי ארטילריה ארוכי טווח. אמצעי כזה, לא היה בראש סדרי העדיפויות, ולכן בוטל כמו רבים אחרים.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בהמשך לדבריו של ביטיס:
הדוקטרינה שהתפתחה באותם ימים ב NATO נקראה Follow-on Forces Attack (FOFA), והיא אכן גרמה לצבאות NATO וגם לאמריקאים לקדם פיתוח של חימוש ארוך טווח נגד מטרות רכות (שיירות של דרגים לוגיסטיים ומפקדות) על חשבון חימוש Stand Off נגד מטרות רק"מ.
ההנחה בבסיס הדוקטרינה הייתה שעל מנת לבלום את טורי ה T72 הרוסיים שישטפו את מערב אירופה אין צורך להשמיד אותם, אלא את מיכליות הדלק שבעקבותיהם.
בתגובה להודעה מספר 285 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אפרופו מפקדים בכירים ביחידה-והוזכר כאן קליין"
אימת השריון הסורי: הצצה ל"נשק יום הדין" של צה"ל
מאת: אמיר בוחבוט, מערכת וואלה! חדשות
יום שבת, 27 באפריל 2013, 18:00
טיל ה"תמוז" של יחידת מיתר נועד להשמיד טנקים בטווח של עד 20 קילומטרים, במהירות של 220 מטרים לשנייה. ביקור ראשון בתא ההפעלה מאפשר הצצה לסיכולים ולתקיפות בלבנון ובעזה
בתגובה להודעה מספר 288 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "הרבה יותר מידי תמונות... באמת..."
כותרת תמוהה ומנותקת... הוא באמת לא מודע לכך שאימת השריון הסורי היא כבר מזמן לא האפאצ'י, התמוז והמרכבה 4 אלא לוחם ה FSA שמציץ מהחורבות עם ה RPG-29 והמאטיס?
אהבתי גם את מפקד ביה"ס שמשווה ברצינות תהומית בין יכולות התמוז ויכולות האפאצ'י... אולי נשלח אותו לעשות שיעורי בית כמה מטרות נדפקו לאורך 50 השנים שיש בצה"ל מערך טילי נ"ט מכל הסוגים והמינים לעומת כמה בני דודים חביבים חוגגים עם הבתולות שלהם תודות למערך המסק"ר של ח"א (ולאחרונה מערך הכטב"ם כמובן)... ואת זה שמסתירים את פני סג"ם ד' מדריכת הסימולאטור, פני מב"ס תל נוף גלויים כן אבל זהות סג"ם ד' מאבני הבניין של צה"ל וההרתעה הלאומית הס מלהזכיר...
נערך לאחרונה ע"י strong1 בתאריך 27-04-2013 בשעה 19:25.
בתגובה להודעה מספר 292 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב ""אימת השריון הסורי"... כמה 1999..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
אהבתי גם את מפקד ביה"ס שמשווה ברצינות תהומית בין יכולות התמוז ויכולות האפאצ'י... אולי נשלח אותו לעשות שיעורי בית כמה מטרות נדפקו לאורך 50 השנים שיש בצה"ל מערך טילי נ"ט מכל הסוגים והמינים לעומת כמה בני דודים חביבים חוגגים עם הבתולות שלהם תודות למערך המסק"ר של ח"א (ולאחרונה מערך הכטב"ם כמובן)..
לא הבנתי את הבעיה עם ההשוואה.
הוא לא אמר שהם יותר טובים מהמסוקים או שהם יכולים להחליף אותם.
הוא ציין את היתרונות שלהם על מסוקים (זמינות ויכולת המתנה על המטרה), זה לא אומר שלמסוקים אין יתרונות עליהם. "זאת מאחר שהזמינות של לוחמי היחידה היא מיידית בהשוואה למסוק קרב שמוקפץ לאוויר בפרקי זמן ארוכים, וטיסתו מוגבלת בגלל כמות הדלק"
הוא מציין שיתרון העיקרי שלהם הוא "נוכחות הקבע על הקרקע" ואם נגמר למבנה אפאצ'י אחד דלק לא עלה על דעתו שכבר יש מבנה נוסף באוויר שממתין לתפוס את אותן העמדות? מה, יש לח"א 2 אפאצ'י וזהו? וגם "עבודה בתנאי מזג אויר קשים" זה יתרון מול אפאצ'י? הרי זו הסיבה שרכשו אפאצ'י מלכתחילה. מן הסתם הבחור נכשל בלשונו המתלהבת ועדיין יומרנות ובורות כזאת מצד מפקד טיפה בכיר שאמור להכיר היטב את מערך הנ"ט של ח"א שיושב 500 מטרים ממנו באותו הבסיס, לא יודע, קצת תמוה בעיני, אלא אם באמת זו נטו כתבה לטובת המלש"בים, כנראה אחרי רבע מאה בשושו, החברה קצת באובר מאז החשיפה והשיגורים ברמה"ג.
מבטיח לך שהוא לא בור ומודע היטב לכל הדברים שדובר עליהם בהודעות האחרונות. זה נטו למלש"בים (וקצת למשרד האוצר).
בנושא השני: מפקד תל נוף הוא דמות ציבורית עם מודעות גבוהה לבטחונו האישי, כמו מרבית התא"לים בצה"ל, ומאידך סג"ם ד' יכולה לחזור לבית שלה ושם ימתין לה מחבל שטרח לקרוא ynet ולעשות חיפוש בפייסבוק.
בכלל, זה שמפרסמים יותר ויותר על התמוז אומר דבר אחד: האיום הסורי הקלאסי נעלם. אין סיבה להסתיר את היכולות האלה (שלסורים היו ידועות, מן הסתם, גם ככה).
בדיוק. אל תתבלבלו לרגע: זה ששומרים משהו בסוד לא אומר שהסורים לא יודעים. זה אומר שחלק מהישראלים לא יודעים..
ו..אין אפשרות אמיתית להסתיר משהו כזה מלוויינים. יש יותר מדי לוויינים ויותר מדי צורך באימונים.
אתה שוב נכנס ל"אבא שלי חזק יותר"....
אף אחד לא אומר שמערך תמוז יכול להחליף את מערך האפצ'י, אבל מערך האפצ'י לא יכול להחליף את מערך התמוז (למען האמת הוא כנראה יכול לעושת זאת - במחיר פי עשר).
להחזיק טיל על נקודה מסויימת למשך מספר ימים צריך צוות תמוז אחד - או כמה עשרות מסוקים.
וגם אז, זה לא יהיה בדיוק מארב שקט.
לכן הביטול הזה טיפשי ומיותר.
כששוב, שיקול כספי הוא שיקול נכבד מאד. מערך תמוז כולו עולה (רכש, תחזוקה, הכשרה וכו') כמו כמה מסוקים.
כשמדובר במסוק קרב, הרי שכח הסיור או המודיעין שמזהה כח אויב או חוליית מחבלים צריך להזעיק את המסק״ר ואני מניח שלאו דווקא ישירות אלא בתיווך דרגה אחת מעלה לפחות. המסק״ר צריך להגיע לזירה וגם זה רק בהנחה שהוא פנוי ואין מטרה דחופה אחרת ושאין איום נ״מ. לעומת זאת, כח חמ״מ שמפעל תמוז מקבל מודיעין ממסגרת אורגנית שלו ועשוי להיות ערוך לשיגור מיידי. גם אם ההבדל הוא דקות ספורות בלבד הרי שהוא עשוי להיות קריטי. למסק״ר כמובן יתרונות משלו והם רבים. קרי, הכל תלוי במיתאר הפעולה ובתנאים.
בתגובה להודעה מספר 292 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב ""אימת השריון הסורי"... כמה 1999..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
אהבתי גם את מפקד ביה"ס שמשווה ברצינות תהומית בין יכולות התמוז ויכולות האפאצ'י... אולי נשלח אותו לעשות שיעורי בית כמה מטרות נדפקו לאורך 50 השנים שיש בצה"ל מערך טילי נ"ט מכל הסוגים והמינים לעומת כמה בני דודים חביבים חוגגים עם הבתולות שלהם תודות למערך המסק"ר של ח"א (ולאחרונה מערך הכטב"ם כמובן)... ואת זה שמסתירים את פני סג"ם ד' מדריכת הסימולאטור, פני מב"ס תל נוף גלויים כן אבל זהות סג"ם ד' מאבני הבניין של צה"ל וההרתעה הלאומית הס מלהזכיר...
כשאני קורא את השורות הנ"ל, אני חושב לעצמי: איזה מזל שאין לו מושג על מה הוא מדבר! זהו מקרה קלאסי שבו אין שום דרך לענות על הטענה הנ"ל בלי לחרוג ממגבלות ב"מ ולכן אזכיר דבר אחד: למרות העובדה שהמערכת עצמה נחשפה, שום פעילות שלה מהתקופה לפני החשיפה מעולם לא פורסמה. אני מניח שיש בפורום מספר קטן של חברים שכן יודע על מה מדובר (ולמען ההבהרה: את המעט שאני אישית יודע, שמעתי בטעות או עשיתי 1+1), והם יעידו כי מר strong1 כתב ערימה של שטויות וטו לאו.
סלח לי, קראת את הכתבה של עופר שלח מלפני שנתיים? השימוש המבצעי הראשון והיחיד בצה"ל במערך הנ"ל היה בזמן מלחמת לבנון השנייה, וזאת בגלל החשש מלחשוף את האמצעי קודם לכן... אז על איזה "היסטוריה קודמת של טרם החשיפה" אתה מדבר?
סלח לי, קראת את הכתבה של עופר שלח מלפני שנתיים? השימוש המבצעי הראשון והיחיד בצה"ל במערך הנ"ל היה בזמן מלחמת לבנון השנייה
ושוב אתה מצדיק את דברי: אין כל מידע חשוף בלמ"ס על פעילות חמ"מ קרקעי לפני 2006, יש פה ושם שמועות ועדויות שפורסמו בעיקר בעיתונות זרה ופעמים בודדות גם בארץ (עם מספיק טעויות ושטויות בשביל להפוך את הידיעה לבלתי מזיקה).
פשוט משום שלא היה מצב שבו נזקקו לו.
מאידך גיסא, קיומו ופריסתו איפשרו מין הסתם חיסכון בכוחות שריון להגנה, וזה כמובן משהו שהוא עניין להגיון ולא לאיזה מודיעין סודי...
על כך עוד אכתוב בסקירת הנ״ט הגדולה שאני מתכנן....
אני גם יכול לומר שהרבה לפני 2006 היו כוונות, שהגיעו קרוב מאוד למימוש, להשתמש בו בהיקף רחב, אבל זה לא יצא אל הפועל מסיבות שונות.
בכתבה המקורית ב "הארץ" נרמז אולי למה שאתה ויוסיפון מתכוונים
"השימוש המבצעי הנרחב הראשון ב"תמוז" היה במלחמת לבנון השנייה ב-2006 ...."
מה שאולי מעיד על שימוש לא רחב היקף קודם לכן?
לעומת זאת בכתבה המקבילה באתר צה"ל נכתב http://www.idf.il/1489-12643-HE/Dover.aspx
1. "מערך התמוז הוקם כבר בשנות ה-80, ובמהלך מלחמת לבנון השנייה ירה צה"ל כ-600 טילים וכעשרות נוספות במבצע "עופרת יצוקה".
2. "לצד הצלחות שונות של ה"תמוז", דוגמת פגיעה בשיירות מחבלים ובמשגרי רקטות, השתתף הכלי גם בתאונת אימונים קטלנית: אסון צאלים ב' בשנת 1992. במהלך אימון של סיירת מטכ"ל נורה ה"תמוז" וכתוצאה מפגיעת הטילים נהרגו חמישה חיילים."
שיירות מחבלים - רמז אולי לפעילות ברצועת הבטחון טרם הנסיגה? למרות שבספרים כמו זה של צ'יקו תמיר העניין לא מוזכר כלל. השאלה איזה סיבה יש להסתיר שימוש קודם (רחב היקף או שלא רחב היקף) אם כבר נחשף השימוש (המיועד) בצאלים ב', במלחמת לבנון השנייה ובעופרת יצוקה?
אבל מעבר לקוריוזים והמיסתורין, שבהחלט אפשרי שקיימים, לעניינו, בואו נהיה לארג'ים נגיד שעד היום שוגרו כ 700 טילי תמוז (לבנון 2, עופרת יצוקה ועוד פה ושם לפני או אחרי). בואו נהיה אקסטרא לארג'ים ונשלש את המספר בכך שנצרף אליו את כל טילי העורב, הדרגון, הגיל ועוד כל מיני תופינים ששוגרו קרקעית בשל"ג, בדרום לבנון ובשטחים (שכם, בית לחם, עזה) מ 1980 ועד היום. לדעתי המספר בפועל הוא הרבה פחות אבל פור דה סייק אוף ארגיומנט. אתם מבינים שעדיין מדובר על מספר בטל בשישים בהשוואה למספר הטילים ששוגרו/מספר המטרות שנתקפו על ידי ח"א לאורך התקופה הנ"ל? במלחמת לבנון השנייה לבדה מדובר על 3700~ טילים, ואלו רק המיובאים מארה"ב...
2,000 Radio Frequency (RF) TOW 2A Missiles
1,000 AGM-114K3 HELLFIRE II Missiles
200 AGM-114L3 HELLFIRE II Longbow Missiles
500 AGM-114M3 HELLFIRE II Missiles
שמעת את הטיל או את המאיץ שהוצת בשיגור?
אני מניח שבשלב המעוף (ולא בההאצה) הטיל הרועש ההוא היה כבר שקט, אמנם גם בגלל המרחק, אך בעיקר כי זהו טבעו של מנוע השיוט.
על כל פנים כאן ההשוואה צריכה להיות מול טילי נ"ט ארוכי טווח וטילי שיוט. בהשוואה מולם, לא ידוע לי, כי התמוז מצטיין בטיסה שקטה במיוחד.
כשמשווים אותו לאחרים, יש מספיק תכונות טובות וייחודיות לתמוז (בטח בגילו המתקדם), לא צריך להמציא עוד.
The report, supported by updates on relevant pages of the British Army website, explains the structure that the 3 Reaction Force artillery regiments are going to assume: each will have three batteries of AS90 self-propelled guns (6 guns per battery), plus a battery with six GMLRS launchers. The Royal Artillery would also like this battery to have a Troop armed with the EXACTOR precision strike missile, currently in use in Afghanistan as UOR, but this is subject to securing funding to bring the weapon into the core budget. Jane’s article identifies the EXACTOR with the Israeli SPIKE Non-Line Of Sight missile, confirming a rumor, started by Jane’s itself, that dates back at least to 2011. The missile, procured secretly from Israel, is reportedly installed in M113 tracked vehicles, which captured the attention of reporters in Afghanistan as they aren’t standard issue in the British Army.
במשך שנים דיברו "מקורות זרים" על טיל נ"ט ישראלי סודי, שנחשב לטוב מסוגו בעולם. כעת מספרים צוות מפתחי טיל ה"תמוז" ברפאל על הפרויקט שזיכה אותם בפרס ביטחון ישראל
בהמשך ביצענו ניסיונות רבים לצילום באמצעות מצלמה מיוצבת חלקית ממטוס קל, ובשלב מתקדם יותר - ממטוס קרב שהיה מצויד בטיל אימונים אלקטרואופטי. ההתקדמות הגדולה הושגה לאחר שפיתחנו את ראש הביות ותלינו אותו על מסוק שעמו ביצענו יעפים מלאים ומדויקים (אם כי במהירות איטית יחסית לטיל)
מכיוון שהפלטפורמה שנבחרה לא הייתה מבוססת על טנק, ההחלטה גרמה לכך שהשריון, אשר דרש פיתוח טנק טילים - משך את ידיו מניהול הנושא. הפרויקט עבר לחסות הצנחנים, שהקימו את היחידה הראשונה. כשנתיים מאוחר יותר הועברה היחידה לאחריות ישירה של המפח"ש ובהחלטה שהתקבלה לאחר כ-10 שנים, הועברה היחידה לאחריות חיל התותחנים, אגד "קלע דוד" (גדוד "מורן"), עד היום.
יחידת "מיתר" המצוידת בטילי "תמוז", הוקמה במקור כדי לבלום טורי שיריון של האויב, אבל מוצאת את עצמה מעורבת עמוק בלחימה בצד הסורי של רמת הגולן. אור הלר ביקר ביחידה שנחשבה סודית עד לאחרונה, ושוחח עם המג"ד, סא"ל תומר.
"כשהגעתי ליחידה היא הייתה פרוסה בחטיבה המרחבית גולן. חודש לאחר מכן עשינו אימון שבמסגרתו שמרנו על כוננות ייעודית בקו, וזו הייתה הפעם הראשונה שבה ביצענו ירי של טילי תמוז לעבר סוריה, ב-11.11.12, תאריך שקל לזכור", מספר סא"ל תומר בשיחה מיוחדת עם ישראל דיפנס במהלך ביקור בגדוד. "רוב הגדוד היה בכלל בתרגיל אוגדתי בבקעת הירדן, שגם שם בוצע ירי חי של תמוז כחלק מהאימון. השארנו סד"כ ייעודי בקו הגבול עם סוריה, אך הקשב לשם היה מינימלי, אחרי 40 שנה של שקט, ניתן לנו אישור לירות 'תמוז' לתוך שטח סוריה".
מי בעצם ביצע את הירי ביחידה?
"סגן מפקד פלוגה שהיה שם. אתה מוצא את עצמך בתרגיל בבקעת הירדן, מדבר עם אותו סמ"פ בטלפון אדום ונותן לו אישור ירי שהגיע אליך ישירות מלמעלה. היכולת לגשר על המרחק היא מאתגרת כמפקד יחידה, אך אחד הדברים שמאוד היה חשוב לי לעשות כשנכנסתי לתפקיד מפקד היחידה, זה לאזן בין פעילות יעודית לבין פעילות מבצעית. עד לתקרית בנובמבר 2012, לא ביצענו ירי כארבע שנים, מאז מבצע 'עופרת יצוקה' ברצועת עזה (ינואר 2009).
משגר טיל התמוז מחובר למכ"ם שמאכן את הירי, ומקבל נתונים גם מתצפיות שרואות מהיכן ירה האויב ומה בדיוק נורה. מפעיל הטיל משתמש במעין 'ג'ויסטיק', כמו במשחקי מחשב, ורואה כל העת את מה שהטיל רואה בעצם, באמצעות הראש האלקטרו-אופטי של הטיל. הוא מכוון את כוונת הצלב השחור בהתאם למטרה. הטיל צולל מן הגובה ופוגע הישר במטרה. הוא שקט לחלוטין. כאשר מבחינים בו, זה בהכרח מאוחר מדי. ברגע הפיצוץ, הופך מסך המפעיל ל"שלג". התמוז אינו מפספס. הדיוק הוא ברמה של נקודה.
היה מקרה שעקבנו אחרי מחלקה של טנקים סורים שחדרו לשטח המפורז. העלנו את הכוננות והכנו תגובה לכל אחד מהטנקים הסורים, אולם ברגע האחרון הטנקים שינו את מסלולם וחזרו לאחור".
סא"ל תומר, בן 35 נשוי ואב לשני ילדים, גדל דווקא במערך כלי הטיס הבלתי מאוישים של זרוע היבשה והגיע עד לתפקיד סגן מפקד יחידת הכטב"מים של זרוע היבשה, אשר עושה שימוש במל"ט ההרמס 450 ומקיימת שיתוף פעולה יוצא דופן עם חיל האוויר, במטרה להעניק לזרוע היבשה יכולת אווירית עצמאית.
בינואר 2011 כשהיחידה נחשפה לראשונה, נאמר כי היא ירתה כ-600 טילי תמוז במלחמת לבנון השנייה. הטיל האלקטרו-אופטי שפותח כמענה לשיריון המצרי והסורי, הפך לאימת חוליות הקסאמים והקטיושות בעזה ולבנון. עלותו של טיל בודד נאמדת בכחצי מיליון שקל והוא מגיע לטווח של 25 קילומטר ונע במהירות של 220 מטר לשנייה. הטיל הפך מבצעי כבר בשנת 1981, שנה לאחר מכן הוקמה יחידת מורן שהפעילה את הטיל ונחשבה ליחידה מובחרת ומסווגת. ב-1994 היחידה הוכפפה לחיל התותחנים ובמקומה הוקמה יחידת מיתר. רבים מלוחמי מיתר הם כאלה שיועדו במקור לקורס טיס, קורס חובלים ולצוללות, אך לא סיימו את המסלולים ההם. רק בתום הטירונות הלוחמים נחשפים לטיל במה שמכונה "מסע חשיפה" ולאחריו הם מגיעים לבסיס מיתר במצפה רמון. בשנים האחרונות מאז שנחשפה, מספר המבקשים להגיע ליחידה עלה באופן ניכר.
מו כל יחידה אחרת או גדוד סדיר היום, במשך תשעה חודשים בשנה אנחנו תופסים קו ובשלושת החודשים הנוספים אנחנו נמצאים באימון. אנחנו עכשיו עוברים רענון קצר של חודש וחצי ואז נעלה חזרה לקו אחרי אימון שבו אנחנו מתרחשים מלחמה כוללת".
כשמטרות טרור נמצאות בלב שטח אזרחי, וקיים חשש כי בירי מסביבי ייפגעו חפים מפשע – נקראים לדגל מפעילי טילי התמוז – טילים מדויקים שמאפשרים לפגוע במחבלים מבלי ליצור נזק סביבתי. "חיסלנו עשרות מחבלים", אומר מפקד יחידת מיתר בריאיון לחדשות 2 Online. "אני מגדיר את המבצע הזה ניצחון". צפו בתיעוד
בשבוע שעבר ערכו לוחמי יחידת "מיתר" של חיל התותחנים את התרגיל המסכם בהכשרתם, כשלחלקם הייתה זו הפעם הראשונה בה ירו טיל "תמוז" למטרה. "לאחר שהטיל פוגע במטרה זו הרגשה נפלאה. בסופו של יום זה ליישם דברים שאתה שנים לומד אותם ומחנך
מערך ה"תמוז" הופעל במבצע "צוק איתן" בצורה נרחבת. היחידות פרסו כלים בכלל המרחבים העוטפים את רצועת עזה, וירו מאות טילים לעבר מטרות אויב. אחוזי הפגיעה היו גבוהים ביותר, והיעילות של ה"תמוז" הוכחה שוב כמתאימה ביותר לאופן הלחימה במרחבים בהם נדרש ירי סלקטיבי ומדויק. "
ובכל זאת, כל פעם שהנושא או התמונות עלו כאן לדיון הם הוסרו. גם אם בטחון המדינה לא נפגע מפרסום הצילומים, הדיונים כאן שיכולים בקלות לגלוש למחוזות לא רצויים בהחלט יכולים לעשות מה שלא עשו התמונות לבדן.
נראה שהצנזורה לא אישרה פרסום של התמונות או דיון בהם, מאחר והפורום הזה עוקב אחר הוראות הצנזורה (באופן וולונטרי, אבל עדיין) אין כאן מקום לנושא הזה.
נערך לאחרונה ע"י סמוראי בתאריך 01-11-2014 בשעה 13:26.
זה ברור- כי זה דבר אחד כל מיני ניתוחים ספקולטיביים שרצים באתרי חו"ל, ודבר אחר שמישהו יפלוט משהו כמו "וואי, המיכל דלק שבגלגל החמישי מתפוצץ מה-זה בקלות".
הכירו את הנשים הראשונות שסיימו את ההכשרה ביחידת 'מורן'
לראשונה מסיימות ארבע נשים את ההכשרה ביחידה המובחרת, שנפתחה עבור נשים לפני מספר חודשים. מפקד בית הספר של היחידה: "מרגע שנטמעו בתוך הצוותים הן הראו יכולות לא פחותות מהבנים"
בתגובה להודעה מספר 335 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "הכירו את הנשים הראשונות שסיימו את ההכשרה ביחידת 'מורן'"
רב"ט הילה היא אחת מארבע הבנות הראשונות שמשרתות בסיירת מורן. הצעירה בת ה־19 מיהוד עברה מסלול מתיש, לילות ללא שינה, רגעים של ייאוש ומסע מפרך למצדה, והפכה לחלק מהיחידה היוקרתית. "עשיתי פסיק קטן בהיסטוריה כדי לקדם נשים בצבא ההגנה לישראל", היא אומרת. "הבאתי משהו חדש אל תוך הארגון הזה"
בתגובה להודעה מספר 337 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב ""עשיתי פסיק קטן בהיסטוריה כדי..."
מה קונספירצייה כאן , אם היית מתקבל ליחידה שהיו בה רק בנות היו מראיינים אותך לעיתון.
אני זוכר כמה ראיונות על חיילים ביחידות מסויימות (בקרה אם אני לא טועה) שראיינו אותם כי הם מעט בנים בן הרבה חיילות.
פיתוח הטיל לא פוסק למרות הצלחותיו הרבות. בימים אלה מותקנת מערכת שיגור הטיל גם על מסוקי "פתן" (אפאצ'י) כמו גם "שרף" (אפאצ'י־לונגבאו) שיפעלו גם הם במסגרת משימותיו הרבות של מערך מסוקי הקרב בחיל־האוויר וגם בחברת רפאל לא נחים ומפתחים בימים אלו את הגרסה המתקדמת ביותר של כלי־הנשק המתקדם.
הקוברה (מהדגמים שהופעלו בצה"ל) הוא מסוק קטן עם מעט מאוד "נדל"ן פנוי" להתקנת מערכות - בהשוואה אליו, לאפאצ'י על דגמיו השונים יש יותר כוח ויותר מקום להתקנות ותוספות. לראיה ראה את הדגמים המופעלים בצה"ל ואת שלל האנטנות והחיישנים השונים שהוספו להם לאורך השנים.
בתגובה להודעה מספר 347 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "מעניין, מהכתבה עולה כי מורן..."
גדוד מורן (שכבר אז היה בחלקו גדוד מילואים) הפעיל חפיזים וגדוד מיתר הפעיל כלים מסוג פרא. שני הגדודים השתייכו לאותו אגד והיה להם מערך הכשרה משותף.
באישור מנהלי הפורום עוד אכתוב סקירה מפורטת....
הצבא הבריטי נזקקו למענה מהיר לחוליות מניחי מטענים מהטאליבן ואל-קאעדה, והטילים הישראליים נשלחו על גבי 14 נגמ"שים שנצבעו מחדש. הבריטים הזמינו טילים נוספים
כ-30 שנה אחרי שהפכו מבצעיים, ויממה אחרי התקיפה החריגה בטילי קרקע-קרקע בסוריה, מתפרסמים לראשונה סרטונים מניסויי המערך שפיתחה "רפאל" נגד שיירות טנקים אחרי מלחמת יום כיפור. לימים נעשה בהם שימוש נגד חיזבאללה וחמאס, לאחרונה צה"ל הסב אותם לשימוש ממסוקי קרב. צפו בתיעוד.
יואב זיתון
עצרת חיל התותחנים שנערכה ביום חמישי כללה גם ציון דרך להפיכת החיל לטכנולוגי ומתקדם - אי שם בסוף שנות ה-80. חומרי ארכיון נדירים שמתפרסמים כאן לראשונה מעניקים הצצה לטילי הקרקע-קרקע המדויקים "תמוז" שרפאל פיתחה בשנות ה-70 וה-80, כלקח מהתמודדות מול טורי השריון המצריים והסוריים במלחמת יום הכיפורים.
בצבא שמרו על התמוזים כ"נשק יום הדין" ולא השתמשו בהם, גם בשל עלותם. אתמול טענה סוריה כי בתקיפה ישראלית חריגה יחסית בצהרי שבת נעשה שימוש בטילי קרקע-קרקע. בחלק מהתקיפות הקודמות הטילים ששוגרו היו טילי תמוז.
הפרויקט נשאר סודי ביותר גם לאחר שהחימוש האלקטרו-אופטי נקלט בצה"ל ב-1991 והוכרז מבצעי בחיל התותחנים תחת יחידת מיתר. רק לפני תשע שנים הותר לפרסם את עצם קיום הטיל, לאחר שבצה"ל החלו להשתמש בו גם נגד מטרות טרור ברצועת עזה. עוד קודם, בשלהי שנות ה-90, הטיל עבר להיות מותקן גם על כלי טיס ועל ספינות חיל הים.
תמונה מעניינת מתוך ספר היחידה הלא מסווג, המציגה נגמ"ש חפיז עם רכיבי המערכת מקופלים ומפורקים לטובת הטסה. ברקע נראה מסלול טיסה, ייתכן של בח"א רמון בו ישבה היחידה.
הדגמת הירי התקיימה בשבוע שעבר באסטוניה ע"י הצבא האסטוני במטרה לתת מענה לאתגרים הימיים המתחדשים ולהגנת חופים
רפאל מערכות לחימה מתקדמות בע”מ ואושקוש דיפנס השלימו בשבוע שעבר הדגמה מוצלחת וירי חי של טיל התמוז ((SPIKE NLOS מרכב קל מסוג JLTV של חברת אושקוש. זוהי הפעם הראשונה שרפאל מבצעת ניסוי ירי של הטיל המתקדם מעמדת שיגור על רכב קל מסוג זה. ההדגמה, בהזמנת הצי האסטוני, התקיימה באי סא’ארמה (Sa’aremaa), אסטוניה, בפני נציגים מ- 14 מדינות, כולל מדינות חברות נאט”ו המשתמשות בספייק, וכן כללה השתתפות של אישים בכירים במשרד ההגנה האסטוני ונציגי הצבא האסטוני.
ההדגמה כללה ירי חי של שני טילי SPIKE NLOS (“תמוז” ממשגר שהותקן, כאמור, על רכב קל של אושקוש. הטילים שוגרו ופגעו במדויק בשתי מטרות ימיות שונות, ללא קו ראייה. ההדגמה הציגה את היכולות הייחודיות של טיל התמוז, המותאם לאתגרים החדשים של הגנת חופים, הן בים והן ביבשה. יודגש הצבא האסטוני רכש מרפאל זה מכבר מספר רב של טילי ספייק מסוג LR ו-LR2.
אבל אצל האמריקאים דווקא פותחים - לוקהיד מרטין סיפקה בהצלחה את מערכת טילי הספייק NLOS ב-Joint Light Tactical Vehicle של אושקוש לפיקוד המבצעים המיוחדים של ארה"ב (USSOCOM).
לפי https://www.israeldefense.co.il/node/54495
לפני שנים רבות הוצעה להם המערכת, תגובתם הייתה שהיא לא מתאימה ל (רמת) החיילים שלהם.
ד"א:
1. מערכת נוספת שהוצעה להם לפני שנם רבות היא הטרופי במלחמת המפרץ השנייה. נדחתה (כמדומני בטענה שמערכת כזו בפיתוח בארצות הברית... משהוא שמע עלייה?) וכמה חיילים אמריקאים יכלו להינצל!
2. בימים אלו, ראו כמה מהר מוטמעת כיפת ברזל. שתי סוללות נקנו לפני יותר משנה. הוטחו טענות שונות ומשונות לגבי יכולת שילובה בצבא האמריקאי. לאחר ניסויים מוצלחים... איזו הפתעה! ובעוד בעירק ובסריה הם סופגים התקפות של רקטות וכתבמ"ים מתאבדים. מצאו דרך לשלבה במכ"ם אמריקאי...
שורה תחתונה. אינני מתיימר להיות מומחה בפוליטיקה האמריקאית, אך נסתמן גורם משותף: העיקר ביזנס לתעשייה המקומית... ניתן להבחין בבחישותיו של חבר קונגרס כל שהוא... צריך רק למצוא היכן מיוצר המכ"ם.
להבדיל, הבריטים רכשו את הספייק NLOS כבר לפני שנים, ולאחרונה, גם רכיבים מכיפת ברזל.
לגבי כיפת ברזל זה יותר מורכב - הצבא האמרקאי "נאנס" לקבל את כיפת ברזל בלחץ מהקונגרס ומה שהגיע אליו הן שתי סוללות בתצורה ישראלית (כולל מכ"ם MMR והשו"ב הזר) ומן הסתם לא משתלבות היטב עם המערך הקיים, זה כמו שניגנוב סוללת S300 מסוריה ונשתמש בה כמו שהיא כחלק ממערך ההגנ"א. האמריקאים מיהרו לעשות מכרז עבור מערכת ההגנ"א קצרת הטווח העתידית והם בחרו במשגר אמריקאי עם מיירטים מבוססי AIM9X (מיירטים הרבה יותר יקרים מטמי"ר). לעומתם המארינס שבשנים האחרונות פתוחים יותר למערכות זרות כן מתקדמים עם שילוב משגר כיפת ברזל עם המערכות שלהם ומשם מגיעה הידיעה שציינת.
בתגובה להודעה מספר 373 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "לגבי כיפת ברזל זה יותר מורכב..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי OlivStone
לגבי כיפת ברזל זה יותר מורכב - הצבא האמרקאי "נאנס" לקבל את כיפת ברזל בלחץ מהקונגרס ומה שהגיע אליו הן שתי סוללות בתצורה ישראלית (כולל מכ"ם MMR והשו"ב הזר) ומן הסתם לא משתלבות היטב עם המערך הקיים, זה כמו שניגנוב סוללת S300 מסוריה ונשתמש בה כמו שהיא כחלק ממערך ההגנ"א.
יש סיכוי שלא בדיוק. אינני יודע ספציפית לגבי השכבה הזו (כיפת ברזל) אך שאר השכבות נבנו מראש(!) להתאמה למערכת הההגנ"א האמריקאית. וזה נבחן מדי כשנה בהשתתפות שני הצדדים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי OlivStone
האמריקאים מיהרו לעשות מכרז עבור מערכת ההגנ"א קצרת הטווח העתידית והם בחרו במשגר אמריקאי עם מיירטים מבוססי AIM9X (מיירטים הרבה יותר יקרים מטמי"ר). לעומתם המארינס שבשנים האחרונות פתוחים יותר למערכות זרות כן מתקדמים עם שילוב משגר כיפת ברזל עם המערכות שלהם ומשם מגיעה הידיעה שציינת.
Enduring Shield של Dynetics. בשונה מהצ'פרל התצורה דומה לכיפת ברזל - סוללה שתומכת מספר משגרים ועשרות רבות של מיירטים. ההבדל בין ה-AIM9x ומה שהיה לצ'פרל (AIM9D?) זה בערך כמו להשוואת בין פיתון 5 לשפריר 2. כמובן שבניגוד לכ"פ המערכת האמריקאית לא מוכחת כלל ועדיין בפיתוח, אז בינתיים הם מבחינתם "נתקעו" עם כיפת ברזל. אאל"ט גם ייחוס האיום הוא לא זהה, האמריקאים יותר מוטרדים מטילי שיוט מאשר ירי תמ"ס, יכול להיות שחוץ ממקרה נוסף של Not Invented Here יש להם גם דרישות מבצעייות קצת שונות מכ"פ.
^^^ בולשיט... ^^^
למיטב ידיעתי לא היתה שום מתקפת תמוז על טנקים לבנונים שחצו את הגבול. פנטזיה של היחידה הזו במשך שנים אבל לא חושב שקרה במציאות
In 1985, at the height of the Israeli-Lebanese conflict, a small group of Lebanese tanks swiftly advanced into Israeli territory to strike a crucial enemy post. It was a straightforward operation in which the target’s position was only defended by infantry troops and two Israeli Magach tanks. Yet, even as the Lebanese tanks were still more than 20 miles away, a sudden barrage of anti-tank guided missiles obliterated them on the spot. No missile carrier was ever identified, and the source of the abrupt attack remained a mystery.
אבל אני חושב שמה שהכריע זה הרצון של פולין להתחמש בנשק עם כמה שפחות מגבלות יצוא. כלומר, משהו שהיא תוכל בעת הצורך לספק לבעלות ברית כמו אוקראינה בלי לשאול אחרים.
אבל אני חושב שמה שהכריע זה הרצון של פולין להתחמש בנשק עם כמה שפחות מגבלות יצוא. כלומר, משהו שהיא תוכל בעת הצורך לספק לבעלות ברית כמו אוקראינה בלי לשאול אחרים.
אנסח שוב:
למה אתה חושב שאנגליה (מדינה שסירבה למכור כדורים לרובה אוויר לנבחרת האולימפית הישראלית כי ישראל נמצאת בעימות וזה אסור לפי החוק הבריטי) מטילה פחות מגבלות יצוא מישראל?
כי כרגע יש איסור גורף על ייצוא ביטחוני ישראלי לאוקראינה, בעוד בריטניה מספקת כמויות לא פרופורציונליות של נשק לאוקראינה.
הדוגמה על ישראל לא רלבנטית. פולין לא מחפשת לייצא נשק לישראל. היא מחפשת לחזק את עצמה מול רוסיה, לחזק את שכנותיה שישאו בנטל המלחמה יותר מכולם אם תהיה פלישה לפולין, ובמציאות שהתהוותה מאז 2014 שבה אוקראינה כבר לא חלק מהבלוק של רוסיה, אז גם לחזק את אוקראינה כדי שיהיה לפולין חוצץ.
לפחות לעשור הקרוב, פולין תחפש שת"פים עם אוקראינה ותרצה לשמר יכולת לתמוך נקודתית באוקראינה באספקת נשק.
בתגובה להודעה מספר 389 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "ייצוא האפודים והקסדות מוגדר..."
אם זה דורש אישור של אפי ואפודים וקסדות דורשים אישור של אפי שהוא האגף לפיקוח על היצוא הביטחוני לא ככ ברור לי הסיפור הזה זה ציוד בטחוני אשר מיוצא.
מי הלקוח בסוף באוקראינה? ממש לא משנה בזמן לחימה.
ברגע שזה יורד מהמטוס אין לך יותר שליטה וזה יגיע למי שיבוא לאוקראינים שזה יגיע.
זה סתם ספין פליטי.