לאוזן האדם יש טווח שמיעה מוגבל, וטווח השמיעה הזה קטן עם הגיל, הרגישות לתדרים גבוהים פוחתת
כלומר צלילים שבעבר הייתם מסוגלים לשמוע, עכשיו כבר לא בטוח
"היתוש" (The Mosquito) הוא צליל בתדר גבוה כזה שרק צעירים מסוגלים לשמוע. אנשים מפסיקים לשמוע אותו בערך באמצע שנות העשרים לחייהם (תלוי באדם).
בגלל התכונה הזו הוא משמש כ-"דוחה צעירים". פותחו מכשירים המשמיעים אותו בווליום חזק. מציבים אותם לדוגמא מחוץ לחנות, ומרחיקים בעזרתם בני-נוער פורעי חוק..
(אל דאגה, בארץ זה לא נכנס לשימוש עדיין )
הצעירים מצידם מצאו שימוש אחר לצליל, שמים אותו בתור רינגטון לטלפון הסלולארי והנה יש לכם צלצול שאתם מסוגלים לשמוע, אך המורה בכיתה לא
אשכול זה נועד כדי לערוך ניסוי, הנה סרטון לדוגמא שמושמע בו הצליל:
השאלה היא פשוטה, האם אתם מסוגלים לשמוע אותו או לא? (אל תשכחו לציין מה גילכם)
אתם מוזמנים גם לבדוק על משפחה/חברים
אני בן 26 ואני מצליח לשמוע אותו ממש במעומעם, אחותי הקטנה שומעת.
הוריי לא שומעים כלום, גם אחותי הגדולה לא (מתוסכלת מזה), בעלה לעומת זאת מצליח לשמוע קצת, והוא גדול ממנה..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב ""היתוש" - האם אתם שומעים?"
אני שומעת את זה חזק וצורם.
אגב, אני בדיוק לומדת עכשיו על קול וסאונד, הסרטון הזה יעזור לי להסביר לכל מי שלא מבין כלום
עריכה: אהה, ואני בת 23. ואני תכף אנסה את זה על יותר מבוגרים.
ורק שתבינו- בני אדם שומעים תדרים של בין 20 ל-20000 ק"ה. ככל שאנחנו גדלים ככה הטווח יורד משני הצדדים (סתומרת שאנחנו שומעים פחות תדרים גבוהים ופחות תדרים נמוכים"). הצליל הזה הוא בתדר מאוד גבוה (מעניין כמה בדיוק...) ובגלל זה רובנו לא נשמע אותו...
(זהו. הסבר הכי פשוט שיש על תדרים!)
נערך לאחרונה ע"י shai.shai בתאריך 10-11-2010 בשעה 23:19.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "אוקיי, כנראה שרק נדמה, או שפשוט האוזן מתרגלת אליו"
אתה בטוח? בשנייה ה-53 הפסקתי לשמוע את זה, הקפצתי אחורה לסרטון - שוב שמעתי חזק, אני חושב שלקראת הסוף זה מתחיל להתעמעם (או לא משנים את הpitch, אבל כן מחלישים את העוצמה)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב ""היתוש" - האם אתם שומעים?"
מוזר
על ההתחלה זה צרם והיה חזק ותוך כדי היה עם מן קיחקוחים כאלה, ואז נחלש.
הפעלתי שוב ושמעתי אבל חלש יותר, ובלי קיחקוחים ברקע, אבל משניה 42 יש רעש קטן של כאילו לחיצה על כפתור שתכבה את זה ואז כבר לא שומעת..
בכל אופן למרות שלא שומעת את זה חזק מאוד, שומעת וזה מציק
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי Samantha שמתחילה ב "למה אתה חושב שזו מתיחה ועוד..."
קודם כל חשבתי שזה סקר אמיתי על דבר אמיתי, ולכן עניתי על הסקר.
גם לא הייתי בטוח שזה אכן זה הזימזום שמבוגרים לא יכולים לשמוע.
אבל גם חשבתי שאולי זה אכן הזמזום, ו ש שובי החליט אולי להתעלל בצעירים מבין הגולשים.
אז...
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה
Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur