13-04-2011, 14:43
|
|
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
|
|
חבר מתאריך: 15.02.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שפני
אלי שלום,
כמה שאלות ברשותך,
לגבי האותות המחוברים: הגנה+קוממיות, משמר+קוממיות+סיני - נראה שדי ברור שהם חוברו פרטיזנית, הראשון כנראה נוצר מפירוק הזוג קוממיות וסיני והלבשת ההגנה במקום סיני,
השני כנראה פורק מהשלשה קוממיות, קדש וששת הימים והלבשת אות המשמר במקום ששת הימים.
אני מניח כי קנית אותם כך ולא יצרת בעצמך, שאלתי היא למה אתה אוסף פריטים אלו אם די ברור שלא חולקו כך במקור? (כי אתה מקפיד לאסוף פריטים מקוריים שהונפקו בגרסה ראשונית)
ואם אתה אוסף כאלו למה אתה לא מחבר כאלו בעצמך על-מנת להגדיל את האוסף? למשל התנדבות ולוחם בנאצים.
בברכה על האוסף היפה!
|
שאלות טובות אתה שואל.
תראה, כשסיימתי לאסוף את כל אותות המערכות והשירות (חוץ מאות השומר שעדיין חסר לי), התחלתי לאסוף אותות מחוברים. מסתבר שמבחינת הגרסאות אין כמעט סוף לוריאציות. בכ"ז התחלתי לאסוף את האותות המחוברים "זוגות" של מלחמות (מה אתה חושב על כיפור+ההתשה שיש לי?) ושלשות של מחוברים. את הפריטים אני קונה (או מחליף בעבורם) ולמרות שלא מדובר תמיד בגרסאות "ראשוניות", אני יוצא מנקודת הנחה שהפריט היה שייך למישהו. וזה שזה נעשה בצורה פיראטית רק מוסיף נופך של מיסתורין.
בכלל, כל הנושא של אותות מחוברים מאוד מוזר בעיני. הרי אני לא בטוח שמי שהיה זכאי למס' אותות היה יכול תמיד למצוא יצרן שייצר לו את השילוב הרלוונטי שלו. קח את הרמטכ"לים ואלופים שלנו עם כמות של אותות כמו קהלני, ברק, שחק, רפול ואחרים. אין ספק שבחלק מהמקרים, "מישהו" חיבר להם פיראטית.
דרך אגב, יש לי כמה פריטים שכנראה חוברו פיראטית: 4 אותות מלחמה מחוברים, הקוממיות+ששת הימים, ויתכן שגם כיפור+עיטור מופת.
ועוד דרך אגב: שים לב שבתצוגה אני מציג גם "גרסאות משניות" לצד הגרסאות הראשוניות של פריטים מסויימים.
מקווה שעניתי לך.
|