21-02-2016, 17:46
|
|
|
חבר מתאריך: 30.10.14
|
|
נבי היה מוצב הרבה לפני גלגלית
שלום חברים,
בקו מצפה עדי שעשינו,נבי אל עוודי תמיד היה באחזקת המסייעת,את טייבה תפסו הרובאית(גדוד 13).
יותר מאוחר,משהו כמו מאי-יוני 89' הגדוד החזיק שוב את קו מצפה עדי והפלוגה החזיקה את גלגלית שהיה מוצב די חדש בגזרה כשנאמר לנו אז שהראשונים שהחזיקו שם קו היו חה"נ צנחנים וזרקו אותם שם להחזיק את השטח עם אוהלים!!!!!! (אם מישהו מהתקופה הזאת היה שם והוא מהחה"נ שיאשר...)היה די שקט והיה רק נסיון להנחת מטען על הציר ולא יותר.
באותו קו הפלוגה שלנו(הייתי סמ"ח)שהיתה צעירה,החזיקה את נרקיס,גלגלית וחממה,היתה היתקלות על הגדר וחוסלו 3 מחבלים שכבר אז נראו כמו חיילים(מגולחים,עם מדים ומצויידים כמו שצריך)נהרג לנו גשש שיצא לי לעבוד איתו 2 קווים ושימחת החיסול עומעמה כלא היתה...המג"ד היה אז גדי אייזנקוט והסמג"ד שמואל זכאי(תקופה נהדרת של הגדוד).
באותו קו היה זיהוי של הטנק בשרייפה שצודד מערבה לפיתחה שמתחת למארג' עיון של 6 מחבלים(שת"פ נדיר של 3 אירגונים,2 חזית עממית,2 ג'ורג' חבש ו2 חיזבלונים ( 2 הרוגים ו2 פצועים מפלאשטים ומעיכים,2 החיזבלונים שרדו ולא נתפסו) הוולקן שישב בנרקיס ירה בלי סוף... .
בכל מקרה,גלגלית היה אז מוצב די חדש והחבר'ה היו יורדים להתקלח כשהתאפשר בשער פאטמה .
ללא ספק ,גם היום יש אתגרים וסיכונים אבל בלבנון התחושה היתה אחרת ולא דמתה לשום דבר אחר שעשינו אח"כ בסדיר ובמילואים בשטחים ובעזה...להוציא קו מילואים אחד שעשינו בגוש קטיף ב2001 כשהעמדות המבוטנות היו אחד לאחד כמו בלבנון,פתיחת הציר עם הכלבן וטנק עם נוכרי,ירי כל לילה ומה לא...וגם שיירות הכניסה עם הספארים לגוש משער כיסופים הזכיר מאד.
לבנון זה סרט אחר לכל מי שהיה שם במארבים ובפעולות אחרות...עד היום אני ואחי מדברים על "המשהו האחר הזה"...לטוב ולרע...
היו עוד סיפורים...ואני נהנה מאד לראות תמונות וסיפורים מהתקופה הזאת פה בפורום...
|