|
11-05-2011, 15:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.10.09
|
|
נמשיך בתעוד,
לפני כשנתיים , גורשה משפחה מבניין עתיק, אחד המרשימים שהיו בכרם שגבל במגרש החנייה
העירוני, רכושם נזרק לרחוב ע"י פקחי העירייה,
אחרי יומיים גודר הבניין הענק,
ומספר שבועות אח"כ טרקטורי העירייה !!, השמידו אגף שלם בבנין הייחודי (גבוה מעל הממוצע בכרם)
לצורך הרחבת החניון, ( השמדת היסטוריה למען קופת המקורבים).
כך נראה היום הבניין, זה לא בניין יפואי שפוצץ ע"י האצ"ל או נפגע מהפגזות האוייב..............
בצלום מקרוב ניתן לראות שגם בית זה כמו אחרים עשויי מקירות כורכר, שאבותינו התימנים (של משתמש
אחד בפורום בטוח ), סיתתו ובנו ממנו את העיר העתיקה.
וממול למסעדת ה"מטבחון" , נמצא "בנין בצלאל" של הכרם, מי אמר שקירות משוננים ניתן למצא
רק בירושלים ?? המבצרון הקסום הזה כבר מוקף באדרכלות ג'ורנלים חסרת כל ערך.
(פלגיאטים של אדריכלות מחו"ל ,עם "התייחסות" צבועה לשכונה)
עד כמה שאני זוכר את התב"ע 9010 (כמדומני), המטופשת ה"מבצרון" לא נראה לעורכיה ראוי לשימור
העורכים מצאו בערך 5-10 בנינים ששווים לשמרם.
לא ידוע לי אם גם מגרש זה נקנה ע"י היזמים הישראלים-צרפתיים שהתאהבו בשכונה הציורית
וה"פריזאית", ( ממתי אוהב הורס את מושא אהבתו ??),
אבל לפי מצבו המוזנח (גם החדרים מבפנים ). נראה שכבר נשמטה הקרקע מתחת לרגליו.......
המבצרון התל אביבי:
נחזור לסביבות השוק, המערב הפרוע של הבנייה בת"א, מקום אמביוואלנטי, מצד אחד השוממה
והשוק "משמרים " חלק מהבנינים שאחרת סביר להניח שכבר היו נרכשים ע"י היזמים ,והזרים.
לדוגמא בית מידות , ענק זה כ-20 מטר כל חזית, שתופס כ-6 באסטות שונות, סגנון טורכי ,לפרטים
כולל קשתות ,אבני ראשה,סיתות. כרגע "מוגן" ע"י הסוחרים (כמו עוד בתים שמוסתרים ע"י הדוכנים
והסככות ).
החזית האחורית:
החזית הקידמית (שוק הכרמל):
ומצד שני מצבם הירוד מדכא, כמו שניתן לראות בעוד
בניין נאה שמוסתר\מוגן מזרועות העירייה\יזמים בינתיים:
נחזור לתוככי הכרם, לפני כשנתיים הזדעזעתי לגלות באחד מאתרי הנדל"ן המקוונים שבית זה , שבעליו
מכנים כ"בית שרעבי" גם היה מוצע למכירה .(אינני בא בטענות לבעליו, הסכומים שהזרים מציעים
בגלל התב"ע הנדיבה, קשים לעמידה בפיתוי),
בינתיים הוא נשאר חי וקיים , כולל השלט על חזיתו "נוסד בתרמ"ב" (נראה לי מעניין כי תרמ"ב 1882
הייתה תחילת עליית התימנים, אבל אולי זה ביית שהקדים את דיירו..).
אני מניח שהוא נרכש, ובאיזשהוא משרד אדריכלים כבר מתוכננת אמירה צבעונית ומזעזעת במקומו.
אגב לכל מי שמתעניין לדעת מה יבוא במקום הבתים ההרוסים, הנה דוגמא, ממול לבניין שאגפו
הושמד ע"י חיל ההנדסה של העירייה, בניינים מוגזמים ,צבועים בשלל הצבעים כשכל אדריכל מקפיד
שהבניין שלו יהיה שונה מהשני בצבע (כל סוגי הירוקים למיניהם), בחומר (כבר ראיתי עץ, לבני סיליקון
וטייח, בשורה אחת !!!!), בדרך ליצירת קקפוניה עזתית, (ב-7,000 דולר למטר......)
|
|