22-10-2010, 15:44
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בצה"ל ומשהב"ט החליטו: החץ דורבן (Iron Fist) לא תותקן על הנמ"ר
בצה"ל ומשהב"ט החליטו: החץ דורבן (Iron Fist) לא תותקן על הנמ"ר
על אף שבעבר כבר הוחלט לצייד את נגמ"שי המרכבה, "הנמר", במערכות הגנה אקטיביות מתוצרת התעש, "חץ דורבן" (Iron Fist), הוחלט לאחרונה בזרוע היבשה ובמשרד הבטחון לבטל את ההצטיידות.
נראה שההחלטה לביטול התקבלה על רקע עיכובים בפיתוח של החץ דורבן.
בעוד שפיתוח החץ דורבן מתעכב, המערכת המקבילה, "מעיל רוח" TROPY מתוצרת רפאל, כבר מבצעית ומופעלת על טנקי המרכבה סימן 4.
על-פי המידע שהגיע אל מערכת פורום פרש צבא ובטחון העיכובים בפיתוח של החץ דורבן נובעים, בין השאר, בגלל אי-שיתוף הפעולה של התעש עם מפעל אלתא המייצר את המכ"ם "מגן רוח" (ELM-2133 WindGuard) שכבר הוכיח את עצמו ופועל כחלק ממערכת מעיל רוח של רפאל (ואף שימש בחלק מהניסויים של החץ דורבן).
בתעש התעקשו לפתח עבור החץ דורבן מכ"ם משלהם באמצעות חברת ראדא (RADA).
בתערוכת יורוסאטורי 2010 ראדא כבר הציגה את ה“Sentinel” שמיועד עבור החץ דורבן, אולם על פי המידע שבידינו המערכת טרם הבשילה.
קצין בכיר שאיתו שוחחנו כינה את חוסר שיתוף הפעולה בין התעש לאלתא במילים "לא פחות ממגוחך!".
עיתוי ההחלטה דווקא לפני תערוכת הנשק הבינלאומית AUSA שנחשבת לתערוכה הבטחונית, מהחשובות יותר בתחום היבשה ומתקיימת בשבוע הבא בפלורידה, ארה"ב, פוגע מאד בסיכויי התעש לייצא את מערכת המיגון האקטיבי מתוצרתם.
ייתכן שזו אחת מהסיבה לשמירת החשיאיות סביב ההחלטה.
בנוסף נציין כי אחת ההמלצות בסיכום הדיון במשרד הביטחון מדברת על כך שבעתיד ידרשו התעש ורפאל לשתף פעולה ולעבוד יחד על מערכת מיגון אקטיבי אחת.
בנתיים לא ידוע אם התקבלה החלטה על התקנה של מערכת הגנה אקטיבית אחרת על הנמ"רים במקום החץ דורבן.