21-10-2010, 07:07
|
|
|
חבר מתאריך: 24.07.06
|
|
ביזיון !!
ולכל אלה שמגבים אותם-
אני רוצה להבהיר שאני בעד התחשבות בחיילים דתיים על אף שאני לא רואה את עצמי איש דתי, מכאן ועד לסרב פקודה המצב רחוק מאוד.
המושג הבסיסי בקורס קצינים הוא הפעלת שיקול דעת אל מול פקודות, כן גם ההלכיות- כשאיש דתי
מגיע למצב כזה, במיוחד כזה שהולך להיות קצין בצה"ל מצופה ממנו לפעול בהתאם, להפעיל שיקול דעת, לפעול בצורה נורמטיבית! אין שום בעיה להוריד את הראש, להפנות מבט ובגמר האירוע לפנות יישרות למפקד הבה"ד ולהתלונן על הנעשה, אני בטוח שאם היו פעולים כך הוא לא היה מפנה להם את הלחי השניה. וגם אם כן, בשביל זה יש רב צבאי לצבא, שיגישו תלונה, שיפעלו בנהלים המקובלים וידחפו לשינוי! בשביל זה יש לנו קצינים, שיפעילו את הראש, שיזיזו את המערכת ויפעלו להשפיע בגזרתם. כשחייל מחליט על דעת עצמו לזרוק את המוסכמות של הצבא , חמורות ככל שאהיו, מבלי לבחון את האפשריות האחרות הוא לא מפעיל שיקול דעת! צריך להגיד בצורה חד משמעית- הפעולה שבהם החיילים הדתיים בחרו לפעול היא פרובקטיבית ולא תואמת שום ערך של צה"ל.
טוב עשה מפקד הבה"ד שהדיח אותם, העונש צריך להיות חמור יותר.
מבלי שום קשר לדברים, נשמע לי מאוד פרמטיבי שחייל דתי לא יכול לצפות בחיילת שרה על במה, אחר כך הדתיים לא מבינים למה הדור הצעיר לא נמשך ליהדות. פשוט מבזה וחבל.
|