19-10-2010, 15:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
ביקורת על מסעדת MARABOO
שבוע לא קל מבחינה גסטרונומית, רק ביום שבת אכלנו ב-NG, וכבר אתמול חגגנו יום הולדת במסעדת מראבו השוכנת לה ברחוב אבא הלל ברמת גן (אזור הבורסה).
הארוחה החלה בהבאת לחם טרי שנאפה שמקום שהוגש בלויי מלח גס, חמאה ומטבל איולי-כמהין.
זה המקום להזהיר, הלחם טעים מאוד, ויש להזהר שלא להתמלא ממנו.
למנות ראשונות לקחנו: סטייק טרטר מלווה בביצת שליו וסלסת עגבניות חריפה, קרפציו סינטה, פטה כבד עוף וניוקי עם קוקי סאן ז'אק וקרם כמהין.
זו היתה הפעם הראושנה שאכלתי סטייק טרטר, הבשר היה טרי מאוד ואע"פ שמדובר בבשר חי לגמרי (שלא עבר אפילו כבישה קלה כמו הקרפ'ציו) לא הפריעה. סלסת העגבניות החריפה השתלבה באופן מצוין יחד עם הבשר.
הקרפצ'יו גם היה טעים מאוד אם כי לא חידש דבר. מנה טובה, סטנדרטית ועשויה כהלכה (כלומר, נאה לחלוטין).
פטה הכבד היה מצוין. ניכר שהמון חמאה הושקעה, תרתי משמע, בפטה הכבד. הוא הוגש יחד עם ריבת שזיפים וכל הכבודה נהנתה לשבת על פרוסת הלחם הטרי שהוזכרה קודם לכן.
ואז הגענו לניוקי.
שלמות, פשוט שלמות, ניוקי נימוחים, בתוך רוטב סמיך המכיל פרמז'ן, פטריות וכמהין, בו צפו להם מספר קוקי סאן ז'אק (סוג של צדפה) נהדרים.
אחרי שהניוקי והצדפות חוסלו עוד ניגבנו את הרוטב עם הלחם.
לעקריות דגמנו את המנות הבאות:
מדליוני פילה בקר על מצע של פסטה ברוטב ציר בקר וסילאן.
שיפודי שייטל על מצע של ריזוטו.
דג פרידה צלוי עם פירות ים (שרימפס, קלאמרי וקוקי סאן ז'אק) על עגבניות לחות, ציר דגים וזיתי קלמאטה
דג פרידה על הפלנצה עם ניוקי עגבניות, חצילים שרופים לימון כבוש ומרווה
דג לברק עם פטריות יער, קונפי שאלוט וחמאת שרדונה.
מפאת כמות האוכל יצא לי לטעום ברצינות רק את הפרידה עם פירות הים (המנה שהזמנתי), שיפוד שייטל עם ריזוטו וממדליוני הפילה עם הפסטה.
המנה שלי היתה פשוט תענוג. הדג היה טרי מאוד (ללא כל ריח "דגי") והגיע בנתח נאה לאחר שנצלה על העור. הוא היה מאוד עדין בטעמו וניכר שלא התעללו בו בכלל. פירות הים כם היו טריים ועשויים במידה הנכונה (על מנת שלא יהיו צמיגיים) והרוטב החמיא לחומרי הגלם והיה מרענן ולא כבד (מה שטרם לעובדה שהצלחתי לסיים את המנה ).
השייטל היה משובח, מדובר בנתח עשיר בטעמים שהגיע במידת עשיה מדיום-ריר. זהו לא פילה שכמעט לא צריך ללעוס, אבל הלעיסה משתלמת מפני שכך נהנים מהעסיסיות הרבה וטעמי הבשר. הריזוטו היה מעולה והכיל פרמז'ן, ציר בקר והכבדות אווררה קצת עם אספרגוס וגזר.
ומהצד השני, מדליוני הפילה היו נימוחים בפה, ורוטב ציר הבקר והסילאן השתלב עימם ועם פסטת פטריות היער בצורה טובה מאוד.
את הארוחה ליוינו עם בקבוק שיראז של יקם קאיומי בציר 2007, ועם כוס קאוות הבית (הגיעה לנו כי רוב המנות היו במסגרת עסקית ערב). אני קינחתי גם עם מנת פרנה-ברנקה להורדת תחושת הכבדות.
ולקינוח, לקחנו "טקסטורות שוקולד" - שכבות של פאדג', מוס נוגט, טראפלס לואיזה, שוט גנש וגלידת שוקולד.
מנה טובה, אם כי כבדה מדי לטעמי.
ו-"מיל פיי מאראבו" - שכבות של בצק עלים, קרם גבינת עיזים ואוכמניות, קרם פטיסייר, גלידת בננה, הל וסילאן, שיותר קלעה לטעמי. במיוחד גלידת הבננות-הל-סילאן המרעננת.
בקיצור, נהננו.
פחות בקיצור, אני לא מאמין ששוב פעם שכחתי לצלם את האוכל.
|