לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 12-10-2010, 23:03
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "למעשה חמין אין לאכול בכלל,..."

למעשה חמין אין לאכול בכלל, היות וזה לא מאכל אנושי. לא חמין אשכנזי, לא חמין מרוקאי ובטח ובטח לא חמין צבאי.
מסכים איתך שחמין זה מאכל מיוחד, אנחנו מעיזים להתמודד עם הגירסה הקלילה שלו אחת לכמה שבועות ורק בחורף.
הגירסה הצבאית יכולה להתחרות בשקט עם כל נשק השמדה המוני אחר (אני מקווה שלא עברתי על ביטחון שדה וחשפתי את הנשק המיוחד של צה"ל )

אבל, הצעה שלי לך, ל Lance ובעצם לכולם - נסו את זה פעם ב 5 בבוקר
אצלי זה אמנם היה ספונטני אבל זה בסדר, לכו על זה......

פעם הבאה מבטיח תמונות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 12-10-2010, 23:15
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]למעשה חמין אין לאכול בכלל,..."

אפילו בלי קשר לבטון בבטן, או לבעיות העיכול. המאכל לא מגרה מבחינה ויזואלית, והוא פשוט לא טעים.
לצערי נאלצתי לאכול חמין כל הילדות שלי בכל שבת, וכשאמרתי לאבא שלי (מרוקאי) שאני לא אוהב את זה (יחד עם הדגים של יום שישי, עוד אחת מהשנאות שלי), הוא שקל להוציא אותי מהצוואה. והאמת, שמכל מה ששמעתי, אבא שלי מכין אחלה חמין. אבל אני לא יכול להתקרב לזה.

אגב, אצלנו לא היה אורז ולא חומוס, אלא חיטה. תפוחי האדמה היו שלמים, לא פרוסים. היתה גם בטטה, וכמובן ביצים קשות (ולא טעימות. למה להרוס ביצה קשה על ידי הצבע הזה??).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 12-10-2010, 23:29
  Lance Lance אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "למעשה חמין אין לאכול בכלל,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
למעשה חמין אין לאכול בכלל, היות וזה לא מאכל אנושי. לא חמין אשכנזי, לא חמין מרוקאי ובטח ובטח לא חמין צבאי.

מצטער FANG, אבל זה פשוט נוראי.

זה ברור שלא טעמת מימיך חמין שנעשה במומחיות כמו שצריך,
כשזה נעשה נכון (כמו שלי) זה גן עדן לחיך ועונג שבת אמיתי (אבל לא אחרי בילוי ג'יזס מן! :O)

מעבר לחמין שנעשה כמו שצריך, יש גם את הטקסיות מסביב לזה,
היות וחמין זה אוכל חברתי, אז זה תמיד כולל את הכיף של לבצוע את החלה לאחרים,
הידיים שנשלחות לעבר צלוחית הבצלים הירוקים והזיתים, ולמשקיעים (כמוני)
הג'יפסי קינגס שמלווים את כל האווירה בלופ ברקע, לא יודע, שאני מכין חמין למשפחה וחברים, זה אירוע שלם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 12-10-2010, 23:37
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]למעשה חמין אין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לצערי נאלצתי לאכול חמין כל הילדות שלי בכל שבת, וכשאמרתי לאבא שלי (מרוקאי) שאני לא אוהב את זה (יחד עם הדגים של יום שישי, עוד אחת מהשנאות שלי), הוא שקל להוציא אותי מהצוואה. והאמת, שמכל מה ששמעתי, אבא שלי מכין אחלה חמין. אבל אני לא יכול להתקרב לזה.


תתפלא כמה חמין אכלתי, ומכל המרוקאים והמרוקאיות, ואפילו העיראקים והעיראקיות שבמשפחה שלי. זה פשוט מזעזע. ושמע, בלי להעליב או משהו, אני בספק כמה החמין שלך אמור להתקרב לחמין של זקנות מרוקאיות, כן? אז מחל לי, אבל גם לחמין שלך לא אתקרב.
וגם לא לדגים של יום שישי.

זה נכון גם לטבית העיראקי כמובן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 12-10-2010, 23:57
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=shruki] לצערי נאלצתי..."

עזוב, אתה לקחת את זה לכיוון אפל מידי.
נכון שהגירסאות המסורתיות (מרוקו, עיראק, פולין עם הטשולנט ואפילו הצה"לית רחמנא ליצלן) נעשו כעיסה אחת בלתי ברורה ודי מדאיגה

היום הכל מודרני וקליל - שם המשחק הוא "הפרדת כוחות" - שמים בתוך שקיות קוקי אורז לבד, חומוס לבד, שעועית לבד וכל זה ליד נתחי בשר פילה משובח (אחרי בישול איטי וארוך פשוט נמסים בפה), עוף, תפ"א ולא לשכוח שיני שום.
מסדרים בצלחת לפי נושאים עם קישוט ירוק (בייבי, פטרוזילה, בצל ירוק), זה גם ניראה טוב והטעם ניפלא.

מסכים עם Lance שזהו מאכל טיקסי - משפחה שמתיישבת בשבת בצהרים חורפי מסביב לשולחן עם קערת חמין באמצע, חלות, סלטים ושתיה זו חוויה מענגת תרתי משמע (קולינרית וחברתית).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 13-10-2010, 00:12
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "זה אולי טוב (נגיד), אבל לא..."

אם יש לך בשר טוב, למה שלא תצלה אותו? בין אם פרוסות, בין אם כגוש בתנור ואח,כ תפרוס אותו..
בישול ארוך אף פעם לא היה ידידו הטוב של הבשר. כנ,ל לגבי עוף.
אני מקבל את זה שאתה לא מתחבר לחמין וזה בסדר, על טעם וריח וכו' וכו'...
אבל על הבדלים בין צליה לבישול של בשר עוד אפשר להתווכח, אי אפשר להשוות בין השניים - אלה שתי שיטות שונות עם יעדים שונים.
אשתי נולדה וגדלה בהונגריה והביאה איתה את אומנות הגולש - זה ללקק את האצבעות.
מצד שני, חתיכות בשר משובח במרינדה (אל תתקמצן על בשר של 49/59 ש"ח לק"ג - זה דרעק) על מחבת צלייה פסים שעשוי מיציקת ברזל או גריל פחמים (בלי אש!) זה עולם אחר

לפחות אתה לא מהמגעילים הללו ששמים גרון של הודו (מצטער אבא, אל תיעלב).


ואם כבר פתחנו את הנושא, טקסים מפריעים לי לאכול. יותר מדי הסחות דעת.
ככה זה רווקים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 14-10-2010, 07:58
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,318
הערה בענין בשר בחמין
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]אם יש לך בשר טוב, למה שלא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
אם יש לך בשר טוב, למה שלא תצלה אותו? בין אם פרוסות, בין אם כגוש בתנור ואח,כ תפרוס אותו..
בישול ארוך אף פעם לא היה ידידו הטוב של הבשר. כנ,ל לגבי עוף.
מצד שני, חתיכות בשר משובח במרינדה (אל תתקמצן על בשר של 49/59 ש"ח לק"ג - זה דרעק) על מחבת צלייה פסים שעשוי מיציקת ברזל או גריל פחמים (בלי אש!) זה עולם אחר



אני לא לגמרי בטוח שירדתי לסוף דעתך, אך לאחר קריאת כמה דברים שנכתבו כאן בעניין חמין ובשר צלוי:

אפשר גם אפשר לקחת נתח בשר (אפילו בשר לא מן המשובחים, הדורש בישול ארוך) ולצרוב אותו היטב מכל צדדיו ולאחר מכן להכניסו לחמין לבישול איטי. הצריבה מוסיפה רבדי טעם נוספים שלא יהיו של בלי זה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר