24-09-2010, 11:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
תגיד לי, אתה בסדר? הכל טוב שם? בא בנאדם שיש לו ניסיון של 6 שנים יותר ממך (אני יוצא מנקודת הנחה שמעולם לא עבדת ברפת), ואתה בא ומבטל כל מה שהוא כותב?
אני יכול להעיד בעצמי על נכונות הדברים של MS Rogue - גם אני הייתי חלבן במשך 3 שנים (למדתי בפנימיה חקלאית) והייתי אחראי חליבות, וכמובן שהייתי אחראי על ועזרתי בפעילות השוטפת ברפת, כמו הכנת האוכל, חיסון, הזרעה והמלטות.
פרות שקיבלו אנטיביוטיקה נחלבות לכד מיוחד והחלב שלהן לרוב נשפך לביוב (תלוי בכמה גורמים, אבל למיכל החלב הגדול שאותו שולחים למחלבות - הוא לא מגיע לעולם!), שכן פרה חולבת חובה לחלוב - הן משתגעות אם לא. פרות שלא מזמן המליטו גם הן נחלבות לכד הזה, והחלב ניתן לעגלים.
החלב שהגיע למיכל הגדול - זה שנשלח למחלבות הגדולות ולהפצה - גם הוא עובר כמה וכמה ביקורות קפדניות - גם אצלנו, וגם אצל המחלבות הגדולות, וגם אז אני מבטיח לך שהחלב שמגיע למיכל מיד לאחר החליבה הוא חלב נקי וטוב (וגם טעים!).
האוכל שהפרות מקבלות הוא אוכל באיכות גבוהה מאוד, וגורם להן להניב הרבה חלב איכותי ואין בו שום הורמונים, וזה הדבר היחיד שהפרות מקבלות באופן סדיר - אצלנו היו פרות שהיו מביאות בחליבת בוקר (החליבה שבד"כ מניבה הכי הרבה חלב) יותר מ-40 ליטר חלב כל אחת. העטינים שלהן ומצבן הפיזי הכללי בכלל, הוא דבר שנתון לביקורת קפדנית, וגם את החלב שיוצא מהעטינים לפני שמחברים אליהם את מכונת החליבה - גם אותו בודקים, כך שאם אני - בתור חולב - רואה שיש איזו שהיא בעיה עם העטין או החלב שיוצא ממנו, הפרה מיד נחלבת לכד (כי חייבים לחלוב אותה) ווטרינר בא לבדוק אותה.
אתה יכול להירגע, החלב שאתה קונה בסופר/מכולת הוא ב-99.99999999% מהמקרים בריא ונקי.
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 24-09-2010 בשעה 11:22.
|