|
14-09-2010, 11:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.12.09
|
|
אני אענה לשניכם.
מה זה ויקיליקס?
ויקי ליקס, זה בסופו של דבר אתר אינטרנט - שמאפשר לאנשים להעלות עליו מסמכים, או להעביר עליו מידע, בצורה מאובטחת למדי, ואז מפעילי האתר יכולים להחליט מה להעלות לאתר שלהם, ולחשוף את זה לכל העולם.
כל מסמך שם יכול להיות מפוברק, ע"י מפעילי האתר, סתם ע"י בעלי עיניין, או ע"י ממשלת ארהב, זה שמידע מופיע שם, זה ממש לא מעיד שהוא אמיתי או מקורי, או מצייר תמונה שלמה.
אינטרנט וחופש ביטוי
האינטרנט כמדיום, הוא הכלי האולטימטיבי לחופש הביטוי, וחופש המידע, האינטרנט מאפשר לכל אחד להגיד, ולהציג מה שהוא רוצה לעולם. מה מתוך זה אמת? זה כבר לשיקול הקורא. בסופו של דבר האינטרנט מקשה מאוד על שמירת סודות שיש בהם עיניין ציבורי אם זה, פשעים נגד האנושות של ממשלת סין, או עינויי עירקים בבתי כלא, או מעצרים עם 17 צווי איסור פרסום של ממשלת ישראל, ולא חסר דוגמאות אחרות. כל מידע שנגיש לחלק מהציבור, ומעניין את הציבור הופך לנגיש לכלל הציבור. בגלל זה האינטרנט ואתרים כמו ויקיליקס ,אפילו פרש, או כל אתר אחר שמאפשר לאנשים לדון ולשתף, הם כלי שרת בידי הדמוקרטיה. זה שממשלה לא יכולה להסתיר חלק גדול מהפעילות שלה, זה אך ורק לטובת הציבור, כי זה מונע מהממשלה לפעול נגד האינטרס הציבורי, ומאפשר לציבור לדעת ולבקר את פעילות נבחריו.
בטחון מידע
אני רוצה לציין, שאני חושב שענת קם וכל מי שמדליף מידע סודי ופנימי, ומועל באמון, כמו שהיא עשתה, צריך לשבת בכלא תקופה מאוד מאוד מכובדת. וזה בכלל לא שאלה של כמה נזק היא גרמה, או אם היא התכונה לפגוע באמותינו או לא, היא מעלה באמון, ובגדה בצבא ובמדינה. (ומסרה ידיעה סודית).
אני לא מאמין שמשהו ממה שהיא עשתה הזיק באמת, או סיכן מישהו, מעבר לנזק הפוליטי או התדמיתי (לא בעצם ההדלפה, היו שם לא מעט מסמכים מזיקים תדמיתית). בשביל שמידע שיוצא החוצה יזיק באמת, צריכה להיות לו משמעות אופרטיבית, והוא צריך להגיע לצד השני בזמן אמת, וזה משהו שלמיטב הבנתי לא קרה. זה גם לא בריא שמידע כלשהו מגיע למנגנוני ביון של האויב, הם רק לומדים מזה. אני לא יודע מה הגיע לאן, ומה הייתה הרלוונטיות שלו, אבל כל פיסת מידע עוזרת לצייר תמונה ולהאיר אותה, אבל ברגע שיודעים על זה, זה משהו שאפשר להתמודד איתו ולספוג.
בסופו של דבר האחריות היא על הגוף הרלוונטי (צה"ל \ צבא ארה"ב) לשמור ולהגן על המידע שלו, ואם הוא מתרשל בזה, אז אין לו על מי להלין אלא על עצמו.
הסכנה בדליפת מידע, זה לא חיילת כמו ענת קם שאוספת מסמכים ומעבירה אותם לאחר זמן ניכר לעיתונאי, או לויקיליקס, אלא בריגול. וזאת הנקודה כאן, הסכנה האמתית בדליפת מידע זה לא מישהו שמשחרר מידע לא אקטואלי לציבור, אלא במישהו שיעיבר מידע אופרטיבי בזמן אמת לאויב. חוץ מזה שהמידע שמעניין את המודעין הסורי, ואת אתר ויקיליקס, זה מידע שונה. אל תטעו לצד השני יש מנגנוני מודיעין שמשקיעים הרבה מאוד אנרגיה באיסוף מודיעין עלינו, וכנראה יודעים הרבה יותר ממה שהיינו רוצים, וכנראה הרבה הרבה יותר מהציבור, ומקורת המידע העיקרים שלהם זה ממש לא האינטרנט או הטלויזיה או מקורות OS אחרים.
אם ענת קם הצליחה להוציא כלכך הרבה מידע, בלי כוונה אמתית להזיק, אז מה יכול להוציא מישהו שיש לו כוונה להזיק?
נערך לאחרונה ע"י hellfrost בתאריך 14-09-2010 בשעה 11:25.
|
|