12-09-2010, 22:15
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
|
|
אז כנראה שלא הבנתי את כוונת האשכול. חשבתי שכל אחד אמור לתת את האלבומים שהוא אוהב/
האלבומים הטובים ביותר לדעתו האישית. כי אם זה הבחירה של "כולם", אני די בקלות שולף לך
רשימה של 100 אלבומי "חובה". אבל זה לא מה שאני אוהב לשמוע, וכך יתקבלו המלצות על
אלבומים פלצניים ש"חובה" להזכיר אותם בכל דרוג כזה או אחר.
להזכירך, לפני כשנתיים בערך, הופע בידיעות מצעד "500 השירים העבריים הגדולים של כל הזמנים"
או קשקוש אחר כלשהו. ברור לכל הדעות ש500 זה מספר גדול מדי. ולמרות זאת, הרשימה נפתחה
ונסגרה בשלום חנוך, ובאופן כללי הכילה אותו, אריק איינשטיין ויהורם גאון. עכשיו אני אישית לא סובל
את שלום חנוך. אני מודע לכך שהוא יוצר מופלא, ויש לו אלבומים פורצי דרך בתולדות הרוק הישראלי
ובלה בלה בלה, אך מה לעשות, לא מתחבר.
הרשימה שלך, תהייה חייבת להכיל במוקדם או במאוחר את "מחכים למשיח". אני מניח שע"י מישהו
שאוהב אותו. אבל אני אישית, לא אוכל להמליץ עליו, כי אני לא סובל אף שיר משירי האלבום (וכן, אני
מכיר את כולם) לכן לקחתי את בחירתי לאן שלקחתי, והמלצתי על אלבומים מופלאים.
המשותף לכל האלבומים, זה שכל השירים שבהם הם טובים. נכסי צאן ברזל של המוזיקה הישראלית,
שגם ראויים לכל אוזן. פוליקר, באלבומו הטוב ביותר מצליח לגעת בכל נקודה, אביב גפן כמתבגר
מוציא אלבום מתמרד, שנדירים מאוד היו כאלו באותה תקופה. יתכן שהיו לו אלבומים מצליחים יותר,
אבל זה היה הטוב מכולם לדעתי. שרון ליפשיץ, אחת הזמרות. למעשה יכלתי להכניס כל אחד
משלושת אלבומיה, או אף את שלושתם, אך כנאמן לקו שכל השירים באלבום יהיו טובים, בחרתי את
"קולנוע". שבלול והחלונות הם אלבמוים שכמו אפר נמצאים בכל רשימת אלבומים גדולים, וזה מה
שהם. אלבומים מעולים.
חוץ אולי מאפר ושבלול, שאר האלבומים הם בעצם רק אסופת שירים, ואין משהו שמאחד אותם
כאלבום מלבד העובדה שיצאו יחד, אך עדיין, מדובר ביצירות, פסגת המוזיקה של אותם אמנים.