בגדול, השיפור העיקרי הוא התקנת מכ"ם מעל לרוטור המסוק (וכיוצא מזה איפשור נשיאת הדגם מונחה המכ"ם של ההלפייר, בנוסף לדגם המונחה לייזר), המאפשר נעילה על מטרות גם כשהמסוק "מסתתר" מאחורי גבעה, ויכולת להעביר מידע כזה או אחר למסוקים אחרים בשטח.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 16-03-2005 בשעה 11:57.
אז ככה - עמנואל רוזן בוודאי היה מכניס את זה ל"מבחן האיוולת" שלו או אם נהיה פחות עדינים - נצטט את מארק טווין: "מוטב לו, לאדם, שישתוק - ויחשבו שהוא טיפש, מאשר שידבר ויוכיח שהם צדקו"....
הוא היה הרמט"כל כשהחליטו על רכש המסוקים, ועכשיו הוא שר הבטחון - אבל הוא לא קורא את הפורום הזה ולכן גם לא הפנים ש"שרף" הוא נחש (כמו שאר שמות המסק"רים - [עם יוצא דופן אחד]) ולא מלאך!
אולי היה עדיף, ביום שאחרי התקפת פצמ"רים על גוש קטיף, לצטט פסוק אחר מספר ישעיהו, במקום זה שבחר - פסוק שלא רק מעביר מסר ברור לצד שכנגד, אלא גם מציג את פעילות המסק"רים בעימות המוגבל - אז מופז - במקום לצטט את פרק ו' פסוק 2 "שרפים עומדים ממעל לו, שש כנפים לאחד וכו' - למה לא הלכת על ישעיהו יד' פסוק 29: "אל-תשמחי פלשת כולך, כי נשבר שבט מַכֵּךְ, כי משורש נחש יצא צפע ופריו שרף מעופף".
יש כאן פלסטינאים, צפע ושרף - נכון - חסר הפתן - אבל לבקש יותר מזה?!?
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי זעמן שמתחילה ב "כי משורש נחש יצא צפע ופריו שרף מעופף"
תזכרו שאתם התחלתם...
שימו לב שברוב שמות הנחשים בעברית יש תמיד אות שורקת (שינית): שסססרףףףף, צפפפפע, עכססססן (שמו המקורי של העכן), ששפפפפיפפפון, זזזזעמן (פחות מוצלח) ופפתתן (הת' רפה = לא דגושה), אפפפפעה ועוד רבים וטובים
דבר שני, שרף - הוא גם מלאך. לפחות לפי אבן שושן. אפילו הניקוד וההגייה - זהים.
הוא פשוט לקח את אותו השם - והלביש לו פסוק אחר בעל אופי פחות מיליטנטי, דרמתי ופוליטי (כן, פוליטי).
אין טעם לקלקל את האירוע בהצהרות פוליטיות כאלה ואחרות. גם אם זה ציטוט מהתנ"ך.הוא בחר להשואות את המסוקם למלאכים. לעתי, זאת השוואה יפה.
אוליי, במקום לחפש איפה האיש אדיוט - אוליי יש לזכור שמדובר על רא"ל במיל', רמטכ"ל לשעבר ושר בטחון בהווה. הוא לא אדיוט. הוא בהחלט מעורה בבטחון - יותר ממני וממך. וטיפש - הוא לא. קצת כבוד.
כל מסוקי התקיפה (למעט ה'להטוט') נקראים על שם נחשים - קוברה ופתן.
לאור מצב זה - הייתי מצפה שגם שר הבטחון ימצא פסוק שיתאר את המסוק על פי המשמעות שניתנה לו בשמו ולא כדי שידקלם לי בחרוזים.
לגבי תוכן הפסוק - ממש נחמד שתי שנפיים לכסות עיניים שתי כנפיים לכסות רגליים ושתיים לעופף....
תסלח לי, אבל לי מזכיר הפסוק דווקא את שלושת הקופים....
ולגבי מופז - הרי הוא אישיות פוליטית ומכזה גם הייתי מצפה לאמירות פוליטיות, בעיקר לאור הפגזה מסיבית של מעל 30 פצמ"רים על ישובים ישראליים!!!!
אני גר בגילה ויכול להגיד שנפילה של פצמ"ר זה לא ממש נעים - גם כשזה בקצה הרחוב או על השלוחה ממול... ואולי היה ראוי להתייחס למצב במקום לכסות עיניים ורגליים ולרחף?
נאום שר הבטחון יצא עילג, לא אינטיליגנטי, חסר מעוף - ויותר מכל - הראה לכולם שרמת המנהיגות שהופגנה באותו היום - באה דווקא מכיוון הרמטכ"ל..... ואולי בגלל זה מופז מרגיש לאורו (של הרמטכ"ל) בצל?!?
ממש לא נהניתי מהתמונות , כי קשה...
אפשר להקטין קצת את הפשקוויל ?
מקלקל את החגיגה.
תאר לך תמונות של זוג מתחת לחופה ברגע הגדול , ועל הפרצופים המאושרים כתוב: הופק על ידי סטודיו סולואוויה !
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
חבר מתאריך: 17.10.04
יש בזה משהו אבל....
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי gm4450 שמתחילה ב "מרוב SOLOAVIA לא רואים את השרף"
אחרי שמצאתי תמונות שלי בחצי מהפורומים בעולם וברוב חוצפתו של אחד מהם - אף טען שהוא היה הצל האדיב....
לצערי למדתי מהנסיון הרע...
שלח אלי מייל לפי הכתובת שעל התמונה - ותקבל אותם בלי קרדיט...
(אני מתמסר בקלות)
ועוד משהו - מקווה שבחתונות לא מכניסים צלמים לרגע הקריטי ובכלל - אני מבטיח שאם גם לי ישלמו 700 דולר לצילום (כמו צלמי חתונה - או שהעלו כבר את המחיר מאז - אפילו אתן לך קרדיט עליה...)
לא רמזתי ולו בשבריר , שאין צורך לשים שיקופית קרדיט.
פשוט פוגע בהנאה.
אני מאד, מאד , מבין את הנזילות האינטרנטית. אפשרות אחת היא להוריד את האיכות באופן משמעותי , כך שבכל מקרה , התמונות האיכותיות היחידות הינן אלו שאצלך.
אפשרות שניה , הינה , פשוט לא לחלוק.
לדעתי , טוב יהיה אם התמונות יוחתמו עם שימך או חתימת פרש , אך באופן פחות פוגע.
תודה לך בכלל , ותודה גם על תשובתך..
מיכאל
לדוגמה מצאתי הרבה (אבל המון) תמונות מהפורום בפורום אחר שמעלה תמונות לשרת שלו (הה , ותרגמן בית , למרות שהוא עושה עבודה לא משהו-צטער חבוב ) - ולא תמיד נותנים קרדיט , גם כשהתמונות לא חתומות . צריך לחתום את התמונות ,אבל בכל זאת , אני מסכים שצריך לעשות אותה יותר דיסקרטית . לא צריך למרוח את החתימה על כל התמונה , למה לא ככה :
לא הגודל חשוב , אלא המיקום.
תמיד אפשר "לגנוב" תמונות אם פרסמת אותן. בפוטו שופ אפשר לנקות הכל !
אולי לא כל כך יפה , אך כך שלחתי בעבר הסבר להפעלת מקלע 0.5 באמצעות מושכות.
צר לי על העניין שיצרה כאן הכיתובית על התמונה - ולרגע נדמה שבכך עוסק האשכול.
העניין מבחינתי לא נתון למו"מ; או שיהיה כיתוב על התמונה (שקוף ככל האפשר ובמיקום אסטרטגי המקשה ומונע חיתוך ומיחזור) או שהתמונה תשלח בגודל בול.
אופציה שלישית היא המנעות משיתוף בתמונות באופן גורף.
"הפרצה קוראת לגנב - וגנב, כשקוראים לו - בא!"
אז נכון שבתמונה של מקלע - קל למקם קרדיט בולט עד גובה הפופיק - ואז קשה למחזר את התמונה - אבל היכן אתם מציעים לשים כיתוב על תמונה של מסוק כך שלא יסתיר - על השמיים או על המסלול? - בשני המקומות הנ"ל קל מאד להסיר את הכיתובית - ולכך לא אתן את ידי!
האלטרנטיבה נשארת בעינה - כיתוב על המסוק תוך התחשבות מקסימלית.
אגב - אני שוקל להחליף את הכיתוב באפקט אחר שיהיה פחות דומיננטי.
(במקום לשמוח בשיתוף תמונות מארוע ייחודי - אני מוצא עצמי תחת התקפה שאינה לרוחי)
לא תוקפים חברים בפורום , ובמיוחד אלה שבאים להעניק ולחלוק לרווחת היתר.
הכל נובע מאכזבה בגין הירידה שבהנאה.
רק כך , ואל תסגל לי רצון לבקר אותך. כלל וכלל לא.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "דווקא היותר מפורסם הוא 716...."
כפי שפורסם נרכשו תשעה מסוקים במחיר שמעבר ל-600 מיליון דולר ומחיר כל מסוק 27 מיליון דולר. עכשיו אני שואל, איך בדיוק נרכשו רק 9?! זה נכון שנכלל בסכום הנ"ל גם עלות שידרוג הפתנים אך בסכום הזה אפשר לקנות טייסת שרפים שלמה! מה בדיוק קורה כאן?
שאותו פאנטום וסופה לא שירתו במקביל באותה תקופת זמן, ופה מדובר ב 2 כלים שונים שעדיין בשירות (אם הוא צודק בנוגע למספרים).
יכול להיות שבגלל שאחד מטוס והשני מסוק לא הפריע להם כל כך הכפל במספר.
7 חיילים ואנשי צוות נהרגו.
אני זוכר שהתפרסמה כתבה על כך באחד העיתונים- שזה היה מסוק מקולל.
אגב, עוד פרט פיקנטי-
שני היסעורים שהתרסקו בפברואר 1997 מעל אצבע הגליל היו 903 ו 357.
יש לי בבית תמונה של אחד מהם בספר "אלבום המטוסים", נדמה לי 357.
אני צריך לחפש, ואם אמצא- אני אעלה אותה.
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 16-04-2005 בשעה 15:13.
אבל היום בבוקר זכיתי לראות את השרף הראשון שלי. הייתי במילואים ליד רמון כל השבוע, והשרף, הפתנים, הסופות ויתר המשתתפים ב"מופע" האוירי בהחלט היוו פיצוי נאות על בזבוז הזמן הטוטלי שהיה חלקי.