02-09-2010, 17:43
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.10
|
|
גם אני נמצא ביחידה
כן - אפשר להיות בקרייה, מאחר והמתפ"ש מתחלק ל-3 יחידות:
מפקדה בקרייה, מפקדה במנהל האזרחי ומפקדה במת"ק (מנהלת תיאום וקישור) בעזה, כשלמפקדה באיו"ש יש עוד יחידות קצה שנמצאות בקרבת הערים הגדולות באיו"ש.
להתמודד עם אוכלוסיה פלסטינית זה... מורכב.מעבר לסוגיות הומניטריות שתלויות בך במגע ישיר כקבלת קהל (כן, בחלק ממחנות צה"ל יש חלונות קבלת קהל לפלסטינים, גם לי זה נשמע מופרך לפני שהגעתי ליחידה הזו, זה בסדר). אני יכול להגיד לך שראיתי ועשיתי דברים שאני לא מאחל לאנשים לחוות באמת, כמו אישה שמוציאה סכין במחסום רק בשביל ללכת לכלא (כי בעלה מכה אותה, אגב).
סוג האנשים הוא הטרוגני - מגיעים אנשים מכל מקום, אני הגעתי ליחידה אחרי נפילה מתפקידי לחימה (ירד לי הפרופיל באמצע הטירונות), ויש אנשים טובים יותר ופחות, כמו בכל מקום בצבא (ושלא ישקרו לך, כי אני יודע מה הולך אצלי בבית ומה הולך ביחידות שונות).
מבחינתי - שווה להגיע למקום כזה, ולו אם את רוצה שירות משמעותי שיתרום לך כאדם (בהנחה שיצא לך תפקיד שטח) ובין השאר, כי היחידה הזו מאוד צריכה כוח אדם איכותי בקצונה (בגלל הרגישות, ביחידה הזו, רוב המשרתים הנם קצינים ואזרחים בעלי תפקידים מיוחדים, החיילים הם לא באמת כמות כוח אדם רצינית)
מוזמנת ליצור קשר.
אושרי.
|