לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-08-2010, 00:15
  Eyes_Only Eyes_Only אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.01.07
סירוב להתפנות לאחר מעבר יחידה [שאלה]

הרעיון שלי הוא קצת הזוי אבל יש בו היגיון כלשהו.

אני נמצא במצב כזה הפז"מ בצבא בערך שנה + 4 יש לי כבר מקצוע אחרי שעשיתי קורס כלשהו.
עכשיו אני עובר מיחידה ליחידה(בקרוב), מה שאמור להיות זה שאני אשאר באותו תפקיד אבל פשוט בבסיס אחר.
עכשיו השאלה שלי היא מה המעמד שלי כאשר חתמתי טופס טיולים יוצא מהיחידה הקודמת ואז לא נקלט ביחידה החדשה?

האם המעמד שלי זהה למעמד של חייל בבקום שמסרב להתפנות?
כי אם אני עושה טופס טיולים יוצא ולא חותם טופס טיולים נכנס ביחידה החדשה אז למעשה אני לא שייך לאף אחד.
אני נמצא בחיל אוויר ככה שאני מעריך שאני לא שייך לבקום אלא למה שנקרא הימ"מ חיל אוויר שדה דב.
אני לא רוצה להמשיך באותו תפקיד אלא אני רוצה להיות בחי"ר.

אני מקווה שהבנתם מה אני כותב פה כל כך הרבה.
בקיצור השאלה שלי האם זה יכול ללכת שפשוט אני הולך לשדה דב ומסרב להתפנות?

תודה מראש לעוזרים.

נערך לאחרונה ע"י Eyes_Only בתאריך 27-08-2010 בשעה 00:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-08-2010, 13:22
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Eyes_Only שמתחילה ב "אין דבר כזה מצב שברגע שיצאתי..."

אתה תמיד שייך בצה"ל ליחידה. אפילו חייל שכבר שוחרר משירות בטחון, רשומה לו יחידה כלשהיא.

אתה יכול להגיע לאן שאתה רוצה, ולבקש לדבר עם מי שאתה רוצה, אבל אם קיבלת פקודה שהיחידה שלך היא X, ועלייך להתייצב במקום Y, ואתה לא עושה את זה, אתה פשוט... נפקד. בדיוק כמו המצב שבו אתה נמצא, אם יום בהיר אחד, אתה מחליט בבוקר, אחרי שקמת מהמיטה, שלא בא לך להגיע היום לצבא, אין שום הבדל.

ההבדל היחיד הוא שבמשחק הכוחות הזה, אתה תפסיד... גם תקבל כלא, וגם לא תקבל מה שאתה רוצה... (כן, ידוע מה עושים בצבא עם טופס 55, אבל לפחות שם יש איזשהוא סיכוי שיצא מזה משהו...)

איך אחרי 16 חודש בצה"ל אתה לא יודע את התשובה לשאלה הזו is beyond me. כמדומני שאני הבנתי זאת כבר ביום הראשון...

ישן 27-08-2010, 13:27

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Eyes_Only שמתחילה ב "אז אולי כן להגיע ליחידה החדשה..."

מה זאת אומרת "לסרב להיקלט" ?

או שתגיע ותתן את הצו שקיבלת מהיחידה השולחת => נקלטת (קליטה ביחידה זה משהו שהרכ"א בשלישות עושה, לא פעולה פיזית שאתה צריך לבצע מעבר לנתינת צו ההצבה שלך לחייל בשלישות) ואתה ביחידה החדשה

או שלא תגיע ותתן את הצו => לא הגעת ליחידה שלך => אתה נפקד, ואז עריק, ואז כלא

נפקד ואז כלא אתה תמיד יכול להיות. מעבר היחידה הוא פשוט לא רלוונטי לעניין הזה, ולא ברור לי מה זה משנה למ"צ שיגיע אלייך הבייתה (ואחריו - לקש"ב שישפוט אותך על עבירת היעדרות מן השירות - אין עבירה בחש"ץ שנקראת "לא בא לעבור יחידה" למיטב ידיעתי...) אם יש לך צו הצבה ליחידה אחרת ביד, או שסתם החלטת שאתה לא בא לצה"ל יותר.

ישן 27-08-2010, 13:54

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Eyes_Only שמתחילה ב "אבל שוב אני שואל איך יכול..."

טכנית בשביל להיקלט צריך שיזינו אירוע של קליטת חייל במערכת כ"א בצה"ל. זה משהו שהרכ"א עושה, לא אתה.

בהנחה שהגעת ליחידה, הצגת את עצמך בכ"א ונתת את הצו (אם לא עשית את זה, מבחינתם לא הגעת למפקד האחראי עלייך ואתה נעדר מן השירות), ואז המפקד שלך הודיע לך שעלייך לעשות טופס טיולים וכו', ואתה מסרב, אז זה בעצם סתם רצף של סירובי פקודה, שכמובן, על כל אחד מהם אתה גם תקבל, מן הסתם, כלא. [שים לב - עבירות נפרדות = עונשים נפרדים = תקופת כלא מתמשכת, על כל 630 תקבל הארכת נופש בכלא 4/6...] זה מהותי לך על מה אתה תקבל כלא חוזר חלילה עד שתבצע מה שיגידו לך? הסעיף לא כזה מהותי...

צה"ל מבוגר ממך בגיל פי 3 בערך. אתה לא חושב שהוא כבר עבר את כל החכמולוגים, וכיסה את כל האפשרויות של חיילים לעשות מה שבא להם?

ישן 27-08-2010, 14:05
צלמית המשתמש של hellfrost
  hellfrost hellfrost אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Eyes_Only שמתחילה ב "אבל שוב אני שואל איך יכול..."

תקשיב, אין פה שום קשר לבקום.
אתה נמצא ביחידה א'.
שולחים אותך ליחידה ב'.
עד שהגעת ליחידה ב' עם הטופס, אתה שייך ליחידה א'.
אם אתה לא מגיע ליחידה ב' למרות ששלחו אותך אתה נפקד.
מרגע שהגעת ליחידה ב' (גם אם לא עשית טופס טיולים) אתה שייך ליחידה ב'.
אם הגעת ליחידה ב', ואתה לא מוכן לעשות טופס טיולים הרי אתה מסרב פקודה.

אם נמאס לך מהתפקיד שלך ואתה רוצה להיות עובד רסר\טבח\מאבטח מתקנים\עובד כללי, לך לכלא, תצעק מה אתה רוצה ואולי תקבל, מי יודע, או שסתם תשב מלא זמן בכלא...
ד"א כלא צבאי זה ממש לא נורא...
אבל למה שיעבירו אותך לחי"ר כי אתה מסרב פקודות והולך לכלא זה נשגב ממני...
חוץ מזה קשה לי להאמין שיהיה לך במשהו יותר טוב בחי"ר.

ד"א מתייחסים אחרת בבקום לחיילים שלא מוכנים ללכת למשטרה צבאית, או לכאלה שרוצים דווקא גולני במקום גבעתי (רק ה' יודע למה), בשאר הצבא אתה יכול בקלות ליפול על מפקד שירצה לעשות ממך דוגמה למה קורה לחיילים שחושבים שהצבא זה קייטנה...
ישן 27-08-2010, 14:06
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אתה מנסה להמציא גלגל חדש

ובכח להתעלם מעובדות פשוטות.

הנה. אתה מגיע ליחידה. מגיע לשער. "שלום אני רוצה להיכנס". מה אתה אומר כדי שיתנו לך להיכנס? אתה יכול לעשות אחורה פנה ולחזור הביתה. כאן אתה מתחיל להיות נפקד. זה כי הימ"י הציב אותך למקו מסוים ולא הגעת. שנית, גם עלולים כל העולם לחפש אחריך כי "חייל נעדר".

טוב, נחזור שוב לשער. "שלום אני רוצה להיכנס". עונים לך: "שלום חייל, למה אתה רוצה להיכנס?". אתה אומר: "הציבו אותי לכאן".

"אפשר לראות את צו ההצבה?". אתה מוסר להם, הופ, נקלטת.....כל השאר זה רק פורמליסטיקה. הגעת לכ"א או לא.

כמו שנאמר - יש דרך מסודרת בצבא.
או כדבר הפתגם: "לך בדרך הישר. תגיע יותר מהר כי כולם הולכים בדרך העוקפת וצפוף שם....".

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר