10-08-2010, 23:22
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
|
|
התלבטות לגבי העבודה
כפי שכתבתי כמה פעמים כאן, אני עובד בגוף מוסדי בתחום שוק ההון. התפקיד שלי אישית לא כולל ניהול השקעות או ייעוץ כלשהו, אלא באחד המערכים הצידיים (ויש הרבה- בקרה, רגולציה, כספים, שירות לקוחות, CRM, ניהול ידע וכו'). השאיפה שלי כשהתחלתי לעבוד במקום היתה להיכנס לתחום ההשקעות, אותו למדתי ואותו אני מאוד אוהב, אחרי כשנה עד שנה וחצי של עבודה בתחום צידי (כפי שעושים רבים).
אלא מה? המנהלים שלי די אוהבים אותי, ולפני שבועיים בערך, כשהודעתי להם שסיימתי את התואר ואני זמין למשרה מלאה, הציעה לי המנהלת שמעל המנהל שלי (שהיא ראש המחלקה) קידום באותו המערך. שוב- זה לא התחום של התכל'ס, אותו רציתי תמיד לחוות אלא תחום צידי, תומך. ופה ההתלבטות.
התפקיד הזה יהיה קשה, מאתגר, אבל מאוד מספק. המשכורת שלי כמעט ותוכפל, בלקברי מהעבודה (שאגב , יכול להיחשב כחיסרון...), משרד משלי (ללא רכב לצערי), וכל התנאים הסוציאליים כמובן.
אבל זה לא מה שבאתי לעשות. אני רוצה להגיע לתחום ההשקעות. ואני מחשיב את עצמי כאחד שעומד ביעדים שלו. כבר סירבתי לקידום אחד לפני חודשיים, להחליף את ראש הצוות שלי (לא משהו גדול, כ-8 אנשים) מאותן הסיבות. אבל מצד שני אני כבר לא ילד, ממש לא. אני עוד מעט שנה וחצי בחברה, ולא הוציאו אותי לתחום שאני מבקש עדיין. אמנם אני מועמד להגיע לשם כשיתפנה מקום, אבל זה יחד עם עוד כמעה עשרות אנשים שעובדים יותר משנה בחברה באחד המערכים הצידיים ויש להם תואר רלוונטי. כלומר הסיכוי לא גבוה. והתפקיד המדובר- מובטח לי. והתנאים.. אני אמנם לא נשוי, אבל יש לי עוד משפחה שאני עוזר בכלכלתה, ואני רוצה לקנות כבר רכב, ולהתחיל להגדיל את החסכונות שלי לעתיד. ושנה וחצי כמעט של עבודה במשכורת סטודנט לא ממש עזרה לי בתחום הזה.
אבל עוד נקודה- גם אם אפציץ בתפקיד הזה במשך שנה, אף אחד לא מבטיח לי שבסוף יעבירו אותי לתחום ההשקעות. כי לא יהיה לי יתרון מובנה על אף אחד מהם, היות והניסיון שאצבור לא קשור לתחום. גם הקשרים לא יעזרו לי, היות ואלו מחלקות שונות.
אני כבר כמעט שבועיים חושב ומתלבט, והכי גרוע- אני לא מוצא את מי לשאול. אני לא רואה אנשים בסביבתי שיכולים להבין את ההתלבטות שלי. המשפחה לא מתמצאת בתחום וגם כך מיעטתי לשתף אותם בכל ההתנהלות שלי בשנים האחרונות. חברים מהלימודים- אין לי מכנה משותף עם רובם המוחלט בראיית החיים שלי, אני לא רואה איך אני מצליח להסביר להם את שני הצדדים שלי.
אז אני שואל פה. אני צריך לתת תשובה עד יום א'. בינתיים לא התקדמתי סנטימטר בהחלטה.
|